×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

блатен аир



Достигнало до нас от далечния хималайски регион, растението блатен аир е малко познато, но изключително ценно природно терапевтично средство. За него се говори в историческите анали, според които армията на Александър Македонски е използват тази билка за инфекции и стомашни неразположения. В алтернативната медицина тя е съществена част от Аюрведа учението. Според него билката помага при виене на свят, епилепсия и други смущения в периферната нервна система. Какво обаче споделят научните работници в сферата на медицината за растението, ще разберете в следващите редове.


Какво точно е блатен аир?

Днес той може да се срещне и у нас, макар родината му да е азиатският континент. В България билката е разпространена край блатата и мочурищата. С красивите си листа тя краси частни градини и дворове, но е податлива и на отглеждане в закрити помещения. За терапевтични цели се използва коренището на растението. В миналото дори лечителите са препоръчвали дъвчене на корен от блатен аир при силна кашлица. Днес, можете да срещнете терапевтичното растение под формата на тинктура и таблетки. Особено популярна и до днес е комбинацията на билката с прополис. Получената смес се използва за жабурене при възпалени венци и пародонтоза. Съществуват и народни рецепти срещу косопад, при които растението се прилага външно.


Здравословни ползи и свойства на блатен аир

По мнения на много специалисти растението представлява отлично помощно средство за лечение на множество заболявания. Неговото приложение може да ускори основната терапия, но също така и да допринесе с профилактичен и превантивен ефект при някои хронични състояния. Разгледайте списъка с конкретните научно доказани лечебни свойства на билката:

  • намалява пристъпите на главоболие;

  • преодолява нарушения в храносмилането;

  • подобрява апетита;

  • регулира нормалното количество произвеждан в тялото стомашен сок;

  • облекчава стомашни неразположения като гадене, газове и диария;

  • подпомага функциите на жлъчката, бъбреците и черния дроб;

  • спомага лечението при рахит;

  • намалява обилното кървене;

  • има силно отхрачващо и възстановително за дихателните органи действие;

  • препоръчва се при анемия;

  • разполага с мощно бактерицидно действие;

  • спомага за контрола на високата захар в кръвта и диабет;

  • препоръчва се като помощен агент в лечението на някои форми на рак;

  • поддържа нормалното зрение и облекчава възпалените очи.


Има ли противопоказания блатен аир?

Блатен аир не бива да се употребява по време на бременност и кърмене. Тя може да навреди на пациенти с лошо кръвосъсирване, както и при наличие на тежка язва в стомаха и гастрит. Евентуални нежелани странични ефекти от прием на растението могат да се появят и при индивидуална непоносимост. Те включват гадене, повръщане и болки в корема.  

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.