×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
щитовидна жлеза

Щитовидната жлеза е съществена част от нашата ендокринна система. Чрез отделяните от нея хормони тя оказва влияние на почти всички органи и системи в тялото ни. Може да се нарече „регулаторът“ на нашия метаболизъм. Щитовидните хормони са отговорни за „скоростта“, с която тялото изгаря калории и ги преобразува в енергия.

Щитовидната жлеза представлява жлеза с вътрешна секреция. Тя има форма на пеперуда – изградена от ляв и десен лоб. Тежи средно 25-30 грама и е най-голямата жлеза с вътрешна секреция в организма. Намира се в предната част на шията под Адамовата ябълка. Тя отделя два хормона на щитовидната жлеза – трийодтиронин (Т3) и тироксин (Т4) и пептиден хормон калцитонин. Хормоните на щитовидната жлеза влияят върху скоростта на метаболизма и синтеза на протеини, а при децата – върху растежа и развитието. Калцитонинът играе роля в калциевата обмяна. Секрецията на двата хормона на щитовидната жлеза се регулира от тироид-стимулиращия хормон (TSH), който се секретира от предната хипофизна жлеза. TSH се регулира от тиротропин-освобождаващ хормон (TRH), който се произвежда от хипоталамуса.


Кои са основните функции на щитовидната жлеза?

  • Щитовидната жлеза поддържа нормалната телесна температура  и контролира образуването на пот.
  • Има ефект върху телесното тегло, защото щитовидните хормони контролират разхода на енергия, метаболизма на белтъците, на въглехидратите, мазнините и скоростта на перисталтиката на стомашно-чревния път.
  • Другата важна функция на щитовидните хормони е върху сърдечно-съдовата и дихателната система. Те имат ефект върху кръвоносните съдове, сърдечната честота и количеството на изтласканата кръв от сърцето.
  • Оптималното ниво на Т4 и Т3 е много важно за нормалното протичане на растежа в детска възраст, за развитието на нервната система (още по време на ембрионалния период) и нейното нормално функциониране.
  • От значение са за паметта, емоционалното състояние и концентрацията в зряла възраст.
  • Щитовидните хормони имат участие и в костното образуване, образуването на кръвни клетки и значение за мускулната сила.
  • Те са важни за репродуктивните функции и при двата пола (за овулацията при жените и за сперматогенезата при мъжете) и за нормалното протичане на бременността.


Metabolic Advantage™ в подкрепа на функциите на щитовидната жлеза

Metabolic Advantage™ е хранителна добавка, съчетаваща в себе си богат набор от минерали, аминокиселината L-тирозин, зелен чай (Camellia sinensis) и зелено кафе (Coffea arabica), за да осигури на организма оптимална подкрепа на метаболизма – за повишаване нивата на енергия и изгарянето на мазнините, като същевременно насърчава функциите на щитовидната жлеза.

Представлява заменима аминокиселина, участваща в изграждането на протеините и е прекурсор на щитовидните хормони, невротрансмитери и хормоните на надбъбречната жлеза – допамин, епинефрин (адреналин) и норепинефрин (норадреналин), на хормона на съня – мелатонин. Допълнителният прием на тирозин подобрява съня и подпомага организма при умора и лошо настроение, както и насърчава бдителността и функциите на невротрансмитерите. Л-тирозинът подобрява отговора на организма към стрес, в това число често и продължително излагане на студ, продължителни периоди на физическо и психическо натоварване, липса на сън и др. Намалява усещането за умора, нормализира кръвното налягане, подобрява паметта, фокуса и вниманието.
Зеленият чай (Camellia sinensis) съдържа аминокиселината Л-Теанин (L-Theanine), която стимулира мозъчните вълни, които действат успокояващо на мозъка. Същевременно в зеления чай се съдържа кофеин и хранителни вещества, които насърчават умствената бдителност, на което се дължи неговият двоен ефект - за по-добър фокус от една страна и релаксираща функция, от друга. Освен това действие, зеленият чай насърчава метаболизма и изгарянето на телесните мазнини и отслабването. Това е така, поради съединенията катехини, влизащи в състава на зеления чай. Комбинацията с кофеина, води до синергичен ефект и действие. Епигалокатехин 3-галат (EGCG) е най-значимият катехин и повечето от положителните въздействия на зеления чай върху здравето се обясняват именно с неговото действие. Той засилва метаболизма и повишава скоростта, с която тялото ни гори мазнините, като в същото време дава на организма нужната енергия. Той действа още като мощен антиоксидант, подобрява инсулиновата чувствителност, подобрява нивата на холестерола и може да оказва кардиопротективно действие.
Зеленото кафе (Coffea arabica) съдържа хлорогенна киселина (CGA), която инхибира освобождаването на глюкозата в организма и засилва метаболизма на захарта и мазнините в черния дроб. Този механизъм спомага тялото да изгаря повече мазнини и насърчава неговото отслабване по естествен начин. Кофеинът в зеленото кафе снема умората и повишава енергийните нива в организма.
Поддържа здравето на нервните клетки (включително невротрансмитерите), защитавайки покритията на нервите, наречени миелинови обвивки на клетката, както и превръщането на хранителните вещества от храната, в използваема енергия за функционирането на мозъка и тялото.
Допринася за нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Подпомага образуването на щитовидни хормони, важни за растежа, формирането на костите и развитието на мозъка. Стимулира енергийния метаболизъм. Укрепва нервната система и поддържа мозъчната дейност.
  • Добавните минерали цинк, магнезий, мед, манган, молибден способстват за нормалното функциониране на ензимните системи в организма и оптималната обмяна на веществата.


Metabolic Advantage™ спомага за оптималното функциониране на щитовидната жлеза, за по-добър метаболизъм и редукция на тегло.

Хранителната добавка не е подходяща по време на бременност и кърмене. В случай на открити и доказани заболявания на щитовидната жлеза, приемът следва да се обсъди задължително с лекар.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Магистър-фармацевт Венелин Георгиев

Магистър-фармацевт със задълбочени познания и интереси в сферата на хранителните добавки, лечебните растения, фармацевтична ботаника, фармакогнозия, взаимодействия между храни, добавки и лекарства.

Притежава голям опит в консултирането на пациенти и клиенти за продукти и здравни проблеми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.