×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Преди точно десет дни гигантът за електронна търговия Amazon обяви радикални нови промени в изискванията си за продажба на хранителни добавки на своята платформа, които влизат в сила незабавно.

Сертификати, допустими отклонения и етикиране

Основният аспект на актуализацията е свързан с веригата за съхранение на сертификати за автентичност (CoA). В миналото продавачите можеха да използват CoA от всяка лаборатория, акредитирана по ISO 17025 (този стандарт определя общите изисквания за компетентността, безпристрастността и последователността на работата на лабораториите) или от вътрешни лаборатории, които отговаряха на всички настоящи добри производствени практики (cGMP). Сега Amazon ще приема CoA само директно от компании за тестване, инспекция и сертифициране (TIC) на трети страни, с които си партнира. Освен това, вече се изисква проверка от трета страна не само за CGMP (Current Good Manufacturing Practice), но и за да се провери дали продуктите са в рамките на допустимите отклонения за етикетиране на хранителни съставки, както е определено във федералните разпоредби и че не съдържат подправки или замърсители, както е определено от NSF/ANSI или USP стандарти.

Засилен контрол върху добавките за сексуална мощ и контрол на теглото

CoA за сексуално подобряване, загуба/контрол на теглото и спортно хранене пък трябва да включват тестване за набор от съединения, описани в NSF/ANSI 173-2024 (единственият американски национален стандарт за тестване и сертифициране на хранителни добавки), докато преди това продуктите в тази категория трябваше да бъдат тествани само за списък с подправки. Към момента те ще бъдат оценявани за наличие на замърсители, които влияят на здравето, включително токсичните елементи олово, живак, арсен, кадмий и хром. Ще бъдат тествани за наличие на аеробни микроорганизми, дрожди и плесени и по-специално за потенциалните патогени Salmonella spp., Escherichia coli и Staphylococcus aureus. Ще се анализират и за микотоксини, които се отделят от гъбичките и са хепатотоксични. Ще се оценява съставът на всякакви видове растителни материали за наличие на пестициди.

Таблото за управление на всеки продавач „Управлявайте вашето съответствие“, ще показва кои списъци с хранителни добавки изискват действие, както и конкретни дати. Обявите, които не получат проверка от трета страна до крайната дата, подлежат на премахване. Чрез таблото за управление, от продавачите се изисква да изберат трета страна (TIC организация), която да завърши тестването на всички продукти, за да гарантира, че отговарят на уникалните стандарти на Amazon.

 „След като получим резултат от теста, който потвърждава съответствието с нашата политика, вашият продукт ще бъде допустим за продажба в Amazon“, заявява компанията. 

И накрая ще завършим така- няма нищо по-добро от засилената проверка особено, когато става дума за добавки и лекарства. Да сме сигурни в онова, което приемаме, за да подобрим здравето си, е задължително условие, за да закупим съответния лек.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.