×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Д-р Деяна Жекова с полезни съвети за естрогенната доминантност, синдрома на поликистозните яйчници и ролята на черния дроб за поддържането на хормонален баланс.

Задайте своя въпрос в полето за коментари и Д-р Жекова ще отговори лично на всички въпроси.

Уебинарът се излъчва на запис.

Коментари (1)

    • Вержиния Иванова
    • 2022-08-07 15:32:10
    Здравейте!Можете ли да ми препоръчате нещо за хронично безсъние!От 7-8 месеца почти не мога да спя-на 3 денонощия спя по 2-3 часа!Пих антидепресанти и успокоителни без особен ефект!Точната причина не е установена.Изследванията за хормони на щитовидната жлеза са нормални!Половите хормони Fsh-89.6 при референтни стойности на лабораторията 3.5-12.5 и LH-27.7 /реф.2.4-12.6/Аз съм на 55 год с хистеректомия без яйчниците преди 6 години

    Здравейте!

    Нарушенията в съня са сред най-честите оплаквания у жените около и в менопаузата (около 35-60% от жените, според различните данни).  Високите нива на фоликулостимулиращия (FSH) и лутеинизиращия (LH) хормон показват, че яйчниците вече са прекратили  своята активна дейност, което е нормално за тази възраст (през менопаузата и след нея, стойности на LН между 14 и 52 IU/L и на FSH – от 25.8 до 134.8 mIU/ml се приемат за нормални). В този смисъл, стойностите на тези два хормона нямат пряко влияние върху проблемите със съня и допринасящите фактори трябва да се търсят другаде – в хроничния стрес, тревожни или депресивни разстройства, високо кръвно налягане, нередовен режим на бодрост и сън, работа на смени, постоянно излагане на синя светлина (монитори, смартфони, телевизори…). Има и лекарства, страничен ефект на които е трудното заспиване или честото събуждане – бета-блокери, статини, антидепресанти, АКЕ инхибитори (срещу хипертония), дори хранителни добавки като глюкозамин и хондроитин.

    В някои случаи, никаква диагностика не успява да покаже конкретна причина, освен рязкото спадане на естрогена след прекратяване дейността на яйчниците.

    Добър ефект върху съня при менопауза и постменопауза имат някои от флавоновите фитоестрогени, особено апигенинът - https://revita.bg/shop/apigenin-apigenin-120-kapsuli . Той взаимодейства както с естрогеновите рецептори, така и с тези за гама-аминомаслената киселина (GABA), която е главният „задръжен“ и успокояващ възбудената нервна система медиатор в мозъка и чиито сигнални пътища много често са нарушени след менопаузата. Може да опитате да приемате по 1 капсула дневно, самостоятелно, или в комбинация с мелатонин. Мелатонинът (в доза от 3 до 5 мг, половин-един час преди лягане) помага за нормализиране на денонощния ритъм на бодрост и сън – но отнема известно време (от една до няколко седмици), преди да се закрепи трайно ефектът.

    Поздрави,

    Борис Гинчев

    Магистър-фармацевт

Нов коментар

Д-р Деяна Жекова
Лекар с опит в Спешна медицина, Вътрешни болести и Ендокринология. 
Сертифициран Тета лечител.

Интересува се от холистична медицина, насочена както към поддържане на комплексното здраве на човек- физическо, психическо и духовно, така и към справяне с причините за заболяванията, а не просто следствията им.

Продуктът беше успешно добавен в любими.