×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Карвакол - масло от риган

 

Риганът е едно от най-ценните лечебни растения в природната медицина. Сред различните видове и сортове, най-значими терапевтични ефекти има обикновеният риган (Origanum vulgare). Маслото, извличано от Origanum vulgare е ефективно срещу паразити и резистентни към антибиотици организми. Има силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Мощното му антибактериално действие се дължи на способността му да прониква през клетъчните мембрани и да нарушава тяхната цялост - под въздействието му клетъчната мембрана на бактериите се уврежда. Този ефект се дължи на една от най-активните компоненти в състава на Origanum vulgare - карвакрол.

Срещу микроби, гъбички и паразити! Напоследък все повече антибиотици губят ефективността си срещу  бактериалните инфекции. Карвакролът, съдържащ се в маслото от риган е добра природна алтернатива на тези медикаменти. Той потиска растежа на редица бактерии, включително Ешерихия коли, Салмонела и Стафилококи, и ефективно противодейства на размножаването на различни гъбички и дрожди, сред които и Кандида албиканс.

Изследователи от Университета на Западна Англия са установили, че маслото от риган  е ефикасно срещу свръхустойчиви щамове на микроорганизми, които се откриват в някои болници. Те изследвали действието на диворастящ в Хималаите риган, който се оказал по-ефикасен от 18 различни антибиотика - убил резистентните към метицилин стафилококи, дори разреден в съотношение 1000:1. Има и много изследвания, които показват, че маслото от риган може да се използва с голям успех срещу чревни паразити.

Силен противовъзпалителен ефект! Маслото от риган съдържа високи концентрации розмаринова киселина - активна съставка с доказан ефект срещу хронични и остри възпалителни процеси. В клинично проучване пациенти със сезонни алергии приемали ежедневно розмаринова киселина или плацебо в продължение на 21 дни. В сравнение с плацебо, при приемалите розмаринова киселина било отчетено значително подобрение на симптомите. Изследователите взели проби от носния секрет на пациенти и открили, че розмариновата киселина намалява броя на клетките, които формират възпалението и произвеждат свободни радикали. Заради естествения си противовъзпалителен ефект, маслото от риган облекчава състоянието при астма, бронхит, ревматоиден артрит, диспепсия, дисменорея, акне, ухапвания от ансекоми, гангрени, заболявания на венците, зъбобол, псориазис, себорея, розацея и болки в мускулите.

Супер антиоксидант! Маслото от риган има огромен капацитет за поглъщане на кислородните радикали (ORAC) - той е четири пъти по-висок в сравнение с антиоксидантния капацитет на боровинките и над 12 пъти по-мощен от този на много цитрусови плодове. Тестът за ORAC е един от стандартните методи за измерване на антиоксидантните свойства на храните. Колкото по-високи са стойностите на ORAC в лечебните растения, толкова по-висока е концентрацията на антиоксиданти всъстава им. Антиоксидантните съединения в маслото от риган възпират и окисляването на „лошия“ холестерол, който е основен причинител на сърдечни заболявания.

Revita Ви препоръчва чистото, натурално оргáник масло от риган на канадската компания Natural Factors! То се извлича от див средиземноморски organic риган от вида Origanum vulgare. Всяка доза (4 капки/16 ml) доставя 80% карвакрол, който има изключителни ползи за имунитета и храносмилателната система. Маслото от organic риган на Natural Factors е извлечено от ръчно подбрани листа чрез специален процес на парна дестилация, който напълно запазва терапевтичните му качества. Не съдържа химикали. Смесено е със зехтин в съотношение 1:4, което подпомага усвояването му и с витамин Е с цел запазване свежестта му по естествен начин.

Виж продукт -  Риган 30 mg Органик масло 30 ml

Безопасност. Маслото от риган се понася добре. Възможни са стомашно-чревни разстройства, ако дозата се надвиши. При прекомерна употреба локално, може да се появи дразнене или обрив. Избягвайте контакт с очите – изплакнете незабавно, ако маслото случайно попадне в очите.

Опаковката стига за 187 дни! Приемайте по 4 капки дневно - директно под езика или разтворени във вода.

 

 

Коментари (26)

    • Antonia
    • 2019-09-02 20:11:52
    Kak tochno se priema masloto ot rigan? Po 4 kapki v zehtin ili kokosovo maslo, na gladno ili ne, vednaj na den ili...?
    • д-р Аелита Петрова
    • 2019-09-04 22:03:28
    Здравейте, Риган 30 mg Органик масло се приема сутрин на гладно по 4 к.под езика или разтворени в малко вода. Продуктът съдържа Маслиново масло Органик. Разтваряте във вода, ако лигавицата на устата ви е по-чувствителна и усещането за парене е неприятно.
    • Даниела
    • 2019-09-30 13:52:30
    Здравейте, подходящо ли е за деца (7,5 год.)? И каква е препоръчителната доза. Мерси.
    • д-р Аелита Петрова
    • 2019-10-02 08:22:20
    Здравейте, Не се препоръчва при деца, тъй като все още няма достатъчно данни за безопасното му приложение при тях.
    • Да питам
    • 2020-06-10 18:48:30
    Добре, а чай от риган?
    • Борис Гинчев магистър-фармацевт
    • 2020-06-12 08:59:31
    Здравейте! Какво точно желаете да узнаете за ригана? Чаят и маслото са два различни продукта от това лечебно растение. Те имат различен фитохимичен състав и съответно различни терапевтични индикации, въпреки че в някои отношения съвпадат. Маслото е по-икономичният и удобен за прилагане продукт от риган и с по-широк фармакологичен профил. Маслото от риган (Oleum Origani) съдържа предимно монотерпени – карвакрол (стандартизирано е на 80%), тимол, гама-терпинен, бета-фенхил алкохол и др. То има мощен антиоксидантен, антибактериален, противогъбичен, противовъзпалителен, спазмолитичен, холестеролопонижаващ и подобряващ функциите на чревната флора ефект. Маслото може да се прилага както вътрешно, така и външно – нискодозирано в концентриран вид или смесено с базово масло върху по-голяма площ от кожата. Употребява се при стомашно-чревни възпаления, висок холестерол, простудни състояния с хрема и кашлица, нарушено храносмилане с газове, диария или запек. Отлично средство срещу чревни паразити. Външно се прилага за ускоряване зарастването на рани и предотвратяване на инфектирането им. Значително по-голяма част от проведените клинични и лабораторни проучвания върху ригана като лечебно растение са проведени с маслото поради значително по-добре предсказуемия му ефект и по-високите концентрации на активни вещества. Чаят от риган, или по-точно запарката от риган (Orеganо Теа, Infusum Origani), също съдържа известно количество от маслото, но в него преобладават водноразтворимите компоненти на стръковете от риган – флавоноиди и други фенолни съединения. Той е антиоксидант, жлъчегонно и противовъзпалително средство, често използвано в народната медицина срещу дихателни инфекции. Прилага се и при чернодробни и жлъчни проблеми, а също и срещу раздразненото дебело черво. Чаят също както маслото се прилага при храносмилателни нарушения, но ефектът му по отношение на бактериите, гъбичните инфекции и холестерола е значително по-слаб. Понеже вкусът на чая от риган не е така привлекателен като този на липата и ментата, риганът се включва в комбинирани чайове с тези билки, както и с черен бъз, ехинацея, мащерка и др. и по-рядко се приема самостоятелно. Разбира се, чаят може да се „подсили” с 1-2 капки от маслото за по-силен аромат и по-голям ефект, като се подслади с лъжичка хубав мед за подобряване на вкуса. Поздрави, Борис Гинчев магистър-фармацевт
    • Мая Ст.
    • 2020-11-26 12:17:08
    Здравейте, Маслото може ли да се ползва профилактично от здрав човек или само при някакво заболяване? Продуктът много ли е силен като концентрация? Благодаря предварително!
    • Борис Гинчев
    • 2020-11-30 14:56:28
    Здравейте! Маслото от риган може да се използва от здрави хора – както на капки, така и в капсулната форма. Подходящо е при склонност към стомашно-чревни неразположения (метеоризъм, диария или запек, проявяващи се периодично или инцидентно), паразитози (най-често при собственици на домашни любимци или при животновъдите) и често боледуване от респираторни инфекции (фарингити, синуити, бронхити), като има профилактичен ефект. Също така, потиска растежа на кандида и други патогенни гъби в червата. С маслото не бива да се прекалява – не е оправдан непрекъснатият му прием за „изчистване от токсини и паразити”, понеже големите дози натоварват черния дроб и могат да доведат до дисбактериоза. Може да се правят с него 3 курса в годината от по един месец, или пък два курса от по два месеца, но не и да се приемат постоянно. Маслото е концентрирано и стандартизирано (80% карвакрол), поради което е добре да се използва пестеливо. Капсулната форма (2:1 масло от риган:маслинов зехтин) е по-концентрирана от течната (1:4) – ако изберете двумесечен курс, използвайте капките. Поздрави, Борис Гинчев Магистър-фармацевт
    • Ваня Асенова
    • 2021-03-17 19:41:29
    Директно под езика!!!!!! Явно не сте наясно с ефекта!
    • магистър-фармацевт Борис Гинчев
    • 2021-03-19 17:06:26
    Здравейте! Бихте ли пояснили какво имате предвид? Маслото от риган има различни индикации за употреба и някои от тях не изискват присъствието му в червата, например респираторните инфекции и повишеният холестерол. В тези случаи абсорбцията му ще бъде значително по-добра в устната кухина. Разбира се, ако за първи път ще приемате масло от риган, е добре да направите тест с една капка някъде върху кожата, за да е сигурно, че нямате свръхчувствителност. Ако нямате такава, но директният прием на капките в устата или под езика Ви създава неприятно усещате, може да ги разтворите във вода или да използвате капсулната форма. Ще се радвам да споделите Вашите аргументи по темата, преди да заявите, че не разбираме нещо. Поздрави, Борис Гинчев Магистър-фармацевт
    • Таня Георгиева
    • 2021-03-22 16:26:02
    А за чест метеоризъм работили ако се взема под езика или по добре да се запива с вода? Чаят от риган ми действа добре, затова си поръчах и от маслото, за по добър ефект.
    • магистър-фармацевт Борис Гинчев
    • 2021-03-24 09:22:50
    Здравейте! При храносмилателни смущения е по-добре маслото от риган да не се усвоява през лигавицата на устната кухина, а да се приеме с вода или под формата на капсули. Газогонният (карминативен) ефект на маслото е свързан от една страна с потискащото му действие върху условно патогенните бактерии, които разграждат хранителните вещества с повишено отделяне на газове, а от друга с нормализирането на перисталтичните вълни на чревната мускулатура – вече образуваните газове да се евакуират своевременно от организма, вместо да се задържат като въздушни мехури по чревните извивки и да причиняват колики. Поздрави, Борис Гинчев Магистър-фармацевт
    • татяна маркова
    • 2021-08-16 13:50:27
    при .гъбички във влагалището(кандида) подходящо ли е маслото от риган и ако "Да" как да се приема
    • д-р Шефкетова
    • 2021-08-23 15:56:56
    Здравейте, При гъбична инфекция на влагалището препоръчвам терапия,насочена срещу гъбичките.Ако не се лекуват адекватно има вероятност да хронифицират. Масло от риган може да използвате профилактично-по 4 капки под езика или разтворени във вода. д-р Шефкетова
    • Калинка
    • 2021-09-03 12:52:06
    Здравейте колко време трябва да се пие маслото от риган.
    • магистър-фармацевт Борис Гинчев
    • 2021-09-09 07:40:56
    Здравейте! Зависи от причината, по която ще го приемате - няма строго фиксирани схеми на прием, валидни във всички случаи. За да не се нарушава съставът и функциите на нормалната чревна флора, е добре след месец прием да се правят две седмици почивка, ако става дума за капсулна или друга форма, достигаща до червата (срещу паразити или стомашно-чревни възпаления). Ако са капки, усвояващи се още в устната кухина, може да се приемат дори повече, но не по-дълго от 2 месеца без прекъсване (за превенция на бронхити, фарингити и други респираторни инфекции). При удвоена доза, например в началото на простуда или друга дихателна инфекция, приемът трябва да не надвишава 10-на дни. Поздрави, Борис Гинчев Магистър-фармацевт
    • Иван
    • 2021-10-07 09:13:45
    Здравейте, Мога ли да помоля за менени и препоръки на риганово масло при staphyloccocus aureus? Благодаря предварително!
    • магистър-фармацевт Борис Гинчев
    • 2021-10-11 09:06:38
    Здравейте! Имате ли доказана инфекция със златистия стафилокок? Къде е локализирана тя? Какви симптоми проявява? Ще бъде добре да споделите повече информация, за да Ви предложим подходяща форма и дозировка за прием, а евентуално и да Ви дадем допълнителни насоки. Като обща информация, за маслото от риган и Staphylococcus aureus може да се каже следното: - Маслото от риган, карвакролът и тимолът потискат образуването на защитния биофилм на стафилококите (както на S. aureus, така и на S. epidermidis), който улеснява адхезията им към лигавиците и инициирането на инфекциозния процес. Чистите карвакрол и тимол потискат адхезията още по-активно, отколкото маслото от риган, но предвид 80-те процента съдържание на карвакрол в стандартизираното масло, разликата не е голяма – маслото има висока самостоятелна активност. - При носителство на стафилококите в гърлото може да се прави гаргара с 4-5 капки масло от риган, разтворени в малко вода, два пъти дневно. - При стафилококов ентерит/ентероколит се използват капсулите с масло от риган – по 1 дневно (50 мг) за 20-30 дни, ако не е назначено друго. Ако лекар е изписал антибиотици за целта, маслото от риган може да усили ефекта им и да понижи резистетнтостта на бактериите към тях (дори на метицилин-резистентните MRSA), без да се засилват страничните им реакции. - При носителство или доказана инфекция на дихателните пътища може да се приемат по 4-5 капки дневно под езика до пълното им абсорбиране. Усещането на затопляне, което могат да предизвикат, е нормално и не носи опасност. Ако обаче инфекцията протича остро като бронхит, синуит или фарингит, не бива да се разчита само на ригана, а трябва да се потърси помощта и на лекар. - Ако инфекцията със стафилококи е дерматологична, маслото от риган може да се прилага външно – прибавя се по 1 капка масло на всеки 10-15 капки от неутрално масло (бадемово, маслиново, слънчогледово) и се намазва внимателно с тампонче върху засегнатото място веднъж или два пъти дневно. Възможно е съчетанието с локални кортикостероидни и/или антибиотични форми, ако такива са изписани от лекаря. Поздрави, Борис Гинчев Магистър-фармацевт
    • Йорданка Паликарска
    • 2021-11-02 19:35:32
    Здравейте! Бихте ли публикували информация за ролята на маслото от риган при инфекция от псевдомонас аерогиноза в белия дроб! Благодаря!

    Здравейте!

    Необходимо е да се уточни, че големи и добре контролирани клинични проучвания върху пациенти с белодробна инфекция P. aeruginosa, третирани с масло от риган, засега не са провеждани. Голямата част от получените данни е от ин витро изследвания или проучвания в дерматологията върху различни щамове на псевдомонас, и те звучат обнадеждаващо, но проверката им в клинична обстановка предстои.

    Маслото от риган и главните му активни компоненти карвакрол и тимол проявяват силен антиадхезивен и потискащ развитието ефект спрямо редица патогенни бактерии, в това число и Pseudomonas aeruginosa.Маслото потиска също така устойчивите на голям брой лекарства (MDR) щамове на бактерията, и за разлика от антибиотиците, срещу него не се развива резистентност. Известна пречка пред клинично ефективното му антимикробно действие може да се окаже трудното постигане на достатъчно висока концентрация в белите дробове, поради което при доказана инфекция с псевдомонас е правилно да се назначи от лекаря адекватна антибиотична терапия, ефективността на която значително нараства при съчетание с масло от риган.

    Необходимо е да се уточни, че големи и добре контролирани клинични проучвания върху пациенти с белодробна инфекция P. aeruginosa, третирани с масло от риган, не са провеждани.

    Ако инфекцията е хронична и не проявява остри симптоми, а с антибиотици не се повлиява окончателно, може да се опита и самостоятелен вътрешен прием на маслото от риган (подезичните капки дават най-добро разпределение в дихателните пътища), но е добре лекарят да бъде уведомен за хода на заболяването, за да не се загуби ценно време. Ето накратко по-важните данни за антипсевдомонасното действие на ригановото масло:

    • Маслото от риган унищожава биофилма на псевдомонасите и на златистия стафилококin vitro, с което не им позволява да се прикрепят за лигавиците и да отключат инфекциозния процес (https://journals.asm.org/doi/10.1128/AEM.07499-11);
    • Наред с разрушаването на биофилма, карвакролът и тимолът предизвикват коагулация на вътреклетъчното съдържимо, изпускане на лизозомиот клетките и нарушаване на мембранната организация на Pseudomonas https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19226402/
    • Приложено върху кожата, маслото потиска развитието на 11 MDR щамове, от които три са на P. aeruginosa, изолирани от ранени войници в армията на САЩ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6182053/
    • Маслото от риган проявява бактерицидна активност по отношение на P. aeruginosa(а също на клебсиели, ешерихии, ентерококи и златисти стафилококи) в концентрации, 64 пъти по-ниски от необходимите за 70-градусовия етилов алкохол, който е стандартен дезинфектант. От тестваните етерични масла, само риганът и лавандулата имат директен бактерициден ефект.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6471180/#:~:text=Frankincense%2C%20myrtle%2C%20thyme%2C%20lemon,Klebsiella%20pneumoniae%20and%20Pseudomonas%20aeruginosa.&text=Only%20oregano%20and%20lavender%20aqueous,pneumoniae%20(MIC%20%3D%206.3%25).

    Поздрави,

    Борис Гинчев

    Магистър-фармацевт

    • Елена Тодорова
    • 2021-11-11 20:53:15
    Здравейте, Мога ли да помоля за менени и препоръки на риганово масло при Розоцея? Благодаря предварително!

    Здравейте!

    Въпреки че розацея не е инфекциозно заболяване, маслото от риган оказва облекчаващо действие по отношение на проявите ѝ в по-голямата част от случаите поради своето противовъзпалително, антиоксидантно, обезболяващо и антимикробно действие (с което спомага за предотвратяване инфектирането на засегнатата кожа). На различни места по света, където са развити фитотерапията и интегративната медицина, маслото от риган се употребява с успех срещу розацея, например в Института по интегративна медицина Rena iSante в Торонто, Канада https://pioneerthinking.com/treat-rosacea-with-oregano-oil/ , където 80-90% от пациентите му получават значително подобрение и облекчаване на зачервяването на кожата, разширяването на порите, уголемяването на носа (ринофима), парещото усещане на кожата и т.н. Третираната с масло от риган кожа се инфектира много по-трудно от нетретираната поради мощния антимикробен ефект на тимола и карвакрола в състава на етеричното масло.

    Маслото от риган се разрежда в базово масло (шипково, бадемово, жожоба или друго) в съотношение 1-2 капки риган на 10-12 капки от неутралното масло. Не се прилага директно върху кожата на лицето, за да не се предизвика реакция на свръхчувствителност. Обикновено се прилага веднъж дневно, вечер след измиване на лицето с подходящо измивно средство за чувствителна кожа или специфично за розацея.

    Поздрави,

    Борис Гинчев

    Магистър-фармацевт

    • Миглена Хименес
    • 2021-11-19 01:25:01
    Здравейте, мога ли да помоля за ваш съвет за приемането на риганово масло при инфекция на пикочните пътища с Клепинела бактерия? Благодаря предварително за вашия отговор!

    Здравейте!
    Предполагам, че имате предвид Клебсиела (Klebsiella)? Клебсиелите са чувствителни на маслото от риган, но не са провеждани клинични проучвания върху пациенти с уроинфекция от тази бактерия – данните са от лабораторни изследвания. Възможно е антибактериалният ефект срещу клебсиела да е по-силен в червата, отколкото е в пикочните пътища. При доказана уроинфекция с клебсиела лекарят обичайно назначава антибиотична терапия, към която маслото от риган може да бъде добро допълнение с оглед повишаване ефективността на антибиотика и намаляване шанса на бактериите да развият резистентност. Обичайната доза на маслото от риган в капсули е по 1 капсула дневноза поне 4 седмици, но при изявена симптоматика и добра поносимост може да се приемат два пъти по една капсула за кратък срок (10-12 дни). Не разчитайте само на маслото от риган срещу инфекцията (независимо дали е остра или хронична), а следвайте и указанията на лекаря.

    Поздрави,

    Борис Гинчев

    Магистър-фармацевт

    • Лиляна Панайотова
    • 2021-12-04 17:03:56
    Здравейте! Мога ли приемам масло от риган вътрешно заедно със СЕДЕМчатка? Изписано ми е в продължение на 1 месец да приемам 3 пъти на ден по 1 капсула (напълнена с 4 капки масло от риган на Биохерба + 6 капки зехтин ) т.е. общо за деня стават 12 капки, а в противопаразитната програма седемчатка също има риган. Това води ли до предозиране с риган? Колко дълго е безопасно да се приема маслото приготвено в капусулите по този начин. За лечение на stasphilococcus aureus, установени с микробиология и биорезонанс.

    Здравейте!

    Не е ясно какви са концентрациите на активните вещества в продукта на Биохерба (не виждам информация за фиксирано количество/стандартизация), за да Ви кажа дали има опасност от предозиране – но изглежда възможно с тези 12 капки плюс този от седемчатката, ако ще ги приемате дълго време. На етикета на  „седемчатката“ пише, че една капсула съдържа 25 мг масло от риган, но и за нея не пише дали е стандартизирана и какви количества карвакрол и тимол съдържа. Може да попитате лекаря, който Ви ги е изписал, ако има специфичен клиничен опит с маслото от риган точно на тези производители.

     Относно продължителността на приема, там е ясно – до изкореняване на инфекцията, което да е потвърдено лабораторно. Ако обаче това не бъде постигнато в рамките на месец-два, вероятно няма смисъл да се продължава; или може да се поднови в съчетание с назначена от лекаря антибиотична терапия (което всъщност е първият терапевтичен избор) – маслото от риган засилва ефектите на повечето антибиотици, стига да са правилно назначени.

    В маслото на Natural Factors, което предлагаме, дневната доза от 4 капки съдържа 30 мг масло с 80% съдържание на карвакрол и за него не се препоръчва предозиране, освен само за няколко дни при симптоматична дихателна инфекция. За него максималният безопасен прием обикновено се определя на 3 месеца, поради липса на проучвания с по-дълги курсове.

    Поздрави,

    Борис Гинчев

    Магистър-фармацевт

    • ВАСИЛ НЕНЧЕВ
    • 2022-02-25 16:00:32
    Здравейте, При прием на масло от риган има ли режим или може да се приема всеки ден? Благодаря!

    Здравейте,

    Маслото от Риган се приема всеки ден, сутрин на гладно, половин-един час преди ядене. 4 капки от маслото се поставят в устата и се втриват с езика в лигавицата на устата. Така, освен общия детокс ефект, лечебния ефект за храносмилателните органи и храносмилането, маслото от риган проявява противовъзпалителния си ефект в устната кухина, подобрявайки състоянието на венците. При нужда /ако го усещате прекалено лютиво/, може да се разтвори в малко вода.

    Поздрави,

    Д-р Аелита Петрова

    • Нас
    • 2022-05-10 11:29:16
    Здравейте. За възрастен човек над 80 год. каква трябва да бъде дозата и как да се дава масло от Риган?
    Здравейте!

    Не се налага корекция в дозата при по-възрастните - 4 капки дневно под езика (или в устната кухина до абсорбирането им, или по 1 капсула дневно, ако е в капсулна форма. Ползвайте капките, ако целта е укрепване на имунитета и в частност дихателната система; ако третирате проблем на храносмилателната система, вземете капсулите. Не използвайте по-дълго от 6-8 седмици, понеже в по-напреднала възраст организмът по-лесно допуска натрупване, което може да затрудни дейността на черния дроб. Ако е нужно да се продължи, направете го след месец почивка.
    Поздрави, 
    Борис Гинчев

    Магистър-фармацевт

    • Гълъбин Вълчев
    • 2022-09-29 08:57:49
    Здравейте, капкоте от риган за здрав човек, колко време трябва да се приемат и трябва ли да се правят някакви паузи. Искам да знам как да ги пия и колко време. Примерно 1месец пия 2месеца пауза или мога да пия без да правя паузи. Благодаря

    Здравейте,

    Oil Оf Oregano Organic Риган органик (масло) е разредено в зехтин и може да се приема директно под езика по 4 капки. Може да усетите силно затопляне/парене под езика. Ако усещането е неприятно, може да го приемате с вода. Приема се 3 месеца без прекъсване, почива се 1 месец и, при добра поносимост, ако е нужно се повтаря.

    Укрепва имунната система, подпомага лечението при инфекции в белия дроб. Може да се прилага като добавка към лечението или профилактика на чревни паразити, гъбички или инфекции с други трудно лечими патогенни микроорганизми.

    Освен антибактериален, антивирусен и противогъбичен ефект, маслото от риган има и много добър детоксикиращ ефект ,като подпомага функцията на черния дроб и жлъчката, подобрява храносмилането и своевременното отделяне на отработените метаболити.

    За определяне на индивидуалната Ви чувствителност към продукта, може да започнете с 1 капка под езика.

    Да се избягва контакт с очите – изплакнете незабавно с вода, ако маслото случайно попадне в очите!

    Поздрави,
    д-р Аелита Петрова

    • ДМ
    • 2023-02-07 16:23:20
    Здравейте. От години страдам от подуване и колит /с ужасно силни болки и спазми/, запек /понякога по 10 дни/, цистит, бактерии в пикочните пътища и във влагалището, от няколко месеца съм с бял и парещ език, като скоро ми намериха и Хеликобактер... Отделно съм и в менопауза вече от 2 години и правя ужасни кризи с горещи вълни, стягане и парене в главата и сърцебиене... Мога и още да изреждам, но стига толкова. А съм на 47 години още. И приятел ми каза за маслото от риган за пиене. че може да ми помогне? Може ли?

    Здравейте!

    Може да приемате добавки за подобряване на храносмилането – това ще облекчи подуването и затрудненото изхождане, ще намали ферментационните процеси в дебелото черво.  Храносмилателните ензими на Natural Factors са добър вариант. Повечето добавки от този тип включват в състава си различни ензими – протеази, амилаза, лактаза, целулаза, липаза и други. Може да опитате и с добавката Гастритикс – съчетание от копър, джинджифил, лайка, медицинска ружа.  Относно оплакването от бял и парещ език – посетете стоматолог,който да изключи дентален произход на проблема.

    Щом е изолиран Хеликобактер, то задължително трябва да проведете ерадикираща терапия с антибиотици – това е единствения начин да се излекувате от инфекцията. Има схеми за лечение,които всеки лекар познава  и може да Ви назначи.

    По отношение на менопаузата-обмислете посещение при ендокринолог, който да проследи хормоналния статус и да Ви даде препоръки.

    Смята се, че маслото от риган повлиява чревната микробиота – регулира метаболитната активност на някои от полезните микроорганизми. Стимулира растежа и активността на някои от тях – Ruminococcus,  Bifidobacterium, Enterococcus, като при тях повишава нивата на индол-3-оцетна киселина и индолов ацеталдехид. Тези промени допринасят за повишаване на амилазната активност , подобряват чревната епителна бариерна фунцкия. Има наблюдения, че отпуска чревната мускулатура и намалява болезнените спазми. Допринася за нормализиране на дисбактериозата и проявява противовъзпалителни свойства. Въпреки  това са нужни още научни доказателства за активността на маслото от риган.

    Поздрави,

    Д-р Ивета Петрова

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.