Search
Филтрирай по...

Маслото от риган – имуностимулатор с мощен противовъзпалителен ефект!

Карвакол - масло от риган

 

Риганът е едно от най-ценните лечебни растения в природната медицина. Сред различните видове и сортове, най-значими терапевтични ефекти има обикновеният риган (Origanum vulgare). Маслото, извличано от Origanum vulgare е ефективно срещу паразити и резистентни към антибиотици организми. Има силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Мощното му антибактериално действие се дължи на способността му да прониква през клетъчните мембрани и да нарушава тяхната цялост – под въздействието му клетъчната мембрана на бактериите се уврежда. Този ефект се дължи на една от най-активните компоненти в състава на Origanum vulgare – карвакрол.

Срещу микроби, гъбички и паразити! Напоследък все повече антибиотици губят ефективността си срещу  бактериалните инфекции. Карвакролът, съдържащ се в маслото от риган е добра природна алтернатива на тези медикаменти. Той потиска растежа на редица бактерии, включително Ешерихия коли, Салмонела и Стафилококи, и ефективно противодейства на размножаването на различни гъбички и дрожди, сред които и Кандида албиканс.

Изследователи от Университета на Западна Англия са установили, че маслото от риган  е ефикасно срещу свръхустойчиви щамове на микроорганизми, които се откриват в някои болници. Те изследвали действието на диворастящ в Хималаите риган, който се оказал по-ефикасен от 18 различни антибиотика – убил резистентните към метицилин стафилококи, дори разреден в съотношение 1000:1. Има и много изследвания, които показват, че маслото от риган може да се използва с голям успех срещу чревни паразити.

Силен противовъзпалителен ефект! Маслото от риган съдържа високи концентрации розмаринова киселина – активна съставка с доказан ефект срещу хронични и остри възпалителни процеси. В клинично проучване пациенти със сезонни алергии приемали ежедневно розмаринова киселина или плацебо в продължение на 21 дни. В сравнение с плацебо, при приемалите розмаринова киселина било отчетено значително подобрение на симптомите. Изследователите взели проби от носния секрет на пациенти и открили, че розмариновата киселина намалява броя на клетките, които формират възпалението и произвеждат свободни радикали. Заради естествения си противовъзпалителен ефект, маслото от риган облекчава състоянието при астма, бронхит, ревматоиден артрит, диспепсия, дисменорея, акне, ухапвания от ансекоми, гангрени, заболявания на венците, зъбобол, псориазис, себорея, розацея и болки в мускулите.

Супер антиоксидант! Маслото от риган има огромен капацитет за поглъщане на кислородните радикали (ORAC) – той е четири пъти по-висок в сравнение с антиоксидантния капацитет на боровинките и над 12 пъти по-мощен от този на много цитрусови плодове. Тестът за ORAC е един от стандартните методи за измерване на антиоксидантните свойства на храните. Колкото по-високи са стойностите на ORAC в лечебните растения, толкова по-висока е концентрацията на антиоксиданти всъстава им. Антиоксидантните съединения в маслото от риган възпират и окисляването на „лошия“ холестерол, който е основен причинител на сърдечни заболявания.

Revita Ви препоръчва чистото, натурално оргáник масло от риган на канадската компания Natural Factors! То се извлича от див средиземноморски organic риган от вида Origanum vulgare. Всяка доза (4 капки/16 ml) доставя 80% карвакрол, който има изключителни ползи за имунитета и храносмилателната система. Маслото от organic риган на Natural Factors е извлечено от ръчно подбрани листа чрез специален процес на парна дестилация, който напълно запазва терапевтичните му качества. Не съдържа химикали. Смесено е със зехтин в съотношение 1:4, което подпомага усвояването му и с витамин Е с цел запазване свежестта му по естествен начин.

Виж продукт –  Риган 30 mg Органик масло 30 ml

Безопасност. Маслото от риган се понася добре. Възможни са стомашно-чревни разстройства, ако дозата се надвиши. При прекомерна употреба локално, може да се появи дразнене или обрив. Избягвайте контакт с очите – изплакнете незабавно, ако маслото случайно попадне в очите.

Опаковката стига за 187 дни! Приемайте по 4 капки дневно – директно под езика или разтворени във вода.

 

 

4 thoughts on “Маслото от риган – имуностимулатор с мощен противовъзпалителен ефект!”

 1. Даниела

  Здравейте, подходящо ли е за деца (7,5 год.)? И каква е препоръчителната доза. Мерси.

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Не се препоръчва при деца, тъй като все още няма достатъчно данни за безопасното му приложение при тях.

 2. Kak tochno se priema masloto ot rigan? Po 4 kapki v zehtin ili kokosovo maslo, na gladno ili ne, vednaj na den ili…?

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Риган 30 mg Органик масло се приема сутрин на гладно по 4 к.под езика или разтворени в малко вода. Продуктът съдържа Маслиново масло Органик. Разтваряте във вода, ако лигавицата на устата ви е по-чувствителна и усещането за парене е неприятно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top