×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Мързелив или работохолик – зависи от хормонитеДали човек е запален кариерист, който работи по 15 часа на ден или е мързеливец, който едва става сутрин от леглото? Всичко това зависи от нивото на един, единствен хормон – допамин. В това са убедени американски учени от университета Вандербилт (САЩ), публикували проучването си във вестник Neuroscience в началото на май. Изследователите установили, че високото ниво на допамин в областите на мозъка, отговарящи за мотивацията и възнаграждението, правят човек истински работохолик. И обратно. Когато допаминът е в по-големи количества в областите на мозъка, отговарящи за изолацията, възприятието и социалното поведение, човек предпочита да се излежава в леглото пред това да свърши някоя работа.
Доскоро се смяташе, че допаминът е регулатор на моторните функции. Освен това той играе важна роля при редица психични процеси (мотивация) и заболявания (депресия, шизофрения), както и при възникването на зависимост към от психотропни вещества (хероин, кокаин и др.).
В проучването взели участие доброволци на различна възраст и с различен социален статус. Те играли различни игри с парично възнаграждение. В средата на експеримента доброволците трябвало да изберат дали да изпълнят сложна задача и да печелят повече или да предпочетат по-лесна и да вземат по-малко. През цялото време чрез специален метод учените наблюдавали в кои райони на мозъка допаминът е в по-голямо количество. „Предишни проучвания показаха, че хормонът е пряко свързан с мотивацията на човек. Сега обаче сме убедени, че мързелът зависи от неговото преразпределение с мозъка”, казва ръководителят на проучването д-р Майкъл Тредуей.
Учените все още не могат да кажат дали в бъдеще е възможно да се създаде армия от работохолици чрез контролирането повишение на допамина в зоните на мотивация. Предстоят още проучвания на тази зависимост.

Ревита Ви препоръчва натуралните продукти

Calmeral, 600 mg

Жълт кантарион, 420 mg

Добро настроение, 471 mg

Глог (плод), 510 mg

Корейски женшен, 560 mg

Шлемник (билка), 425 mg

Хмел (цвят), 310 mg

Маточина (лист), 490 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Валериана (корен), 530 mg

Валериана, 525 mg

Дамиана (лист), 400 mg

Коча трева (билка), 380 mg

Шизандра (плод), 580 mg

Пресечка/ Благословен трън (билка), 390 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.