
Гроздовите семки са изключително богати на полифеноли. Те успешно се справят със свободните радикали. Свободни радикали са молекули, които причиняват редица заболявания. Те се произвеждат от кислородния метаболизъм в човешкия организъм, а така също и вследствие на въздействието на определени химични съединения. Тези химикали се срещат най-често в замърсителите на околната среда, радиацията, цигарения дим, алкохола и др. Антиоксидантите, каквито са полифенолите са единствения начин за борба със свободните радикали.
Австрийските учени са сравнили 12 различни вина и грозде и гроздовите семки, от които се правят. Те установили, че с най-добър потенциал в борбата с диабета са гроздовите семена от червено грозде. Все пак учените подчертават, че хората не бива да прекаляват с консумацията на червено вино – една чаша дневно е напълно достатъчно. Изследователите съветват, ако искате да се предпазите от диабет да приемате гроздови семки под формата на хранителни добавки. Така полифенолите ще действат пряко върху свободните радикали и ще контролират нивото на кръвната захар.
Ревита Ви препоръчва
Гроздово семе, 300 mg
Коментари (0)
Нов коментар