
Витамин C или аскорбиновата киселина е в групата на водноразтворимите витамини. Само няколко часа след постъпване в организма, го напуска, а в случаи на по-големи физически натоварвания или спорт - още по-бързо. За щастие, днес имаме възможност да употребяваме продукти със забавено освобождаване, които осигуряват продължителна абсорбция.
Витамин С обаче е и един от най-нестабилните витамини. Той се влияе от светлината, водата и горещината. Полезните му свойства изчезват, когато е оставен на пряка слънчева светлина. Топлината също не е за подценяване. Доказано е, че при обработване на плодовете и зеленчуците (варите броколи, например) полезните компоненти на витамин С се унищожават. Същото се случва и ако съхранявате полезния витамин неправилно. Най-добрата температура, при която се свойствата на витамина се запазват е между 20 – 25 ºС. Той трябва да се държи на тъмни и прохладно. Ако вземате хранителни добавки, които включват витамин С, изберете подходящо място за съхранението им. Специалистите са категорични, че заключен, тъмен шкаф в спалнята е най-добрият избор.
Ревита Ви препоръчва
Vit C Release, 500 mg
Витамин С – Алайв, 500 mg
Витамин С – биофлавони, 500 mg
Витамин С § шипка, 500 mg
Витамин С – минерален произход, 500 mg
Коментари (0)
Нов коментар