
Интересни са причините за появата на коварната болест. Има учени, които предполагат, че тя се дължи на вирус. Други приемат, че диабетът е наследствен. Доказано е категорично, че заболяването не е заразно. Също така прекаляването със ядене на сладко в повечето случаи не предизвиква диабет, но води до затлъстяване, а това увеличава предпоставките за развитие на болестта. Факт е и, че съществува наследствено предразположение към диабета. Ако е болен единият от родителите, вероятността да се наследи диабет от тип 1 е 10%, а от тип 2 цели 80%.
Добрата новина е, че ново френско проучване показва, че антиоксидантите в червеното грозде могат да повлияят положително при регулирането на нивата на инсулина – хормона, отговорен за регулиране на кръвната захар и оттам да помогнат за справянето с диабета. Според проучването на изследователи от Университета в Монпелие (Франция) приемат на екстракт от гроздови полифеноли регулира захарта и помага за намаляване риска от диабет. В изследването участвали доброволци, разделени на три групи. Първата била подложена на стандартна диета, а другите две хапвали храни с високо съдържание на мазнини и захар. Третата група обаче получавала допълнително и екстракт от грозде. Резултатите показали, че доброволците от третата група били с най-добри кръвни показатели, най-ниски нива на триглицеридите и кръвната захар.
Статистиката сочи, че по честота на захарен диабет България заема шесто място. За последните десет години честотата на захарния диабет у нас е нараснала четири пъти.
Ревита Ви препоръчва
Блад шугар, 378 mg
Канела, 400 mg
Алфа-липоева киселина, 360 mg
Хром, 200 mcg
Корейски женшен, 560 mg
Алое вера (сок от цели листа), 1 000 ml
Гимнема, 310 mg
GTF хром, 200 mcg
Витамин С – минерален произход, 500 mg
Витамин С & шипка, 500 mg
Витамин С & биофлавони, 500 mg
Витамин С – Алайв, 500 mg
Коментари (2)
Нов коментар