×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Мангостин


Мангостин е екзотичен плод, за който малцина са чували, но веднъж опитали, трудно могат да се откажат от него. Въпреки че името му напомня на мангото, двете всъщност нямат нищо общо – нито на вкус, нито като качества или визия. Останете с нас, за да разберете какво точно тогава представлява мангостин и за какво може да ни помогне, ако го консумираме редовно.


Какво е мангостин? 

Наричат го „благородникът сред плодовете“, „кралицата на екзотичните плодове“ и „лилавото чудо на Азия“. От тези термини лесно можем да си направим няколко бързи извода за растението:

  • то е не просто плод, а суперплод;

  • вирее в Югоизточната част на Азия, по-конкретно в региона на Филипините, Малайзия и Тайланд;

  • лилав е на цвят, а като големина е дребен, но пък богат на множество лечебни свойства.

На вкус мангостин прилича на бадемово мляко, но е далеч по-сладък. Ядливата му част е сърцевината, която като консистенция е кремава. Често от плода се приготвя и сок, който се приема директно или се добавя към други рецепти. Интересно е, че колкото и да е полезен и приятен за консумация, той рядко се култивира от големи производители. Причината се корени в специфичното му отглеждане. Растението дава плодове най-рано след 5, обикновено след 10 години. Затова и по-често можете да го срещнете в частните градини, а дори и в домовете на хората.


Мангостин за отслабване?

Въпреки че терапевтичните му качества съвсем не са малко, плодът се прочу през последните години главно поради неговия слим ефект. По мнения на диетолози и нутриционисти мангостин е отличен продукт за хората, които са на диета. Калорийната му стойност е ниска, но пък затова засища добре, а освен това е много приятен на вкус и може да замени десерта след основно или в междинното хранене. Главната причина плодът да се препоръчва за редуциране на телесната маса е, че той ускорява метаболизма, регулира нарушения в храносмилането и спомага за контролирането на апетита. Ето защо напоследък забелязваме екстракт от мангостин да се появява на пазара под формата на прах, таблетки, чай или сироп за отслабване.


С какво мангостинът помага на човешкото здраве?

Плодът е много повече от средство за поддържане на нормална телесна маса. Той разполага с незаменими качества за нашето здраве, включително:

  • намалява възпалителните процеси в тялото;

  • има мощно антисептично действие;

  • подобрява значително състоянието на кожата;

  • намалява симптомите при менопауза;

  • редуцира риска от болестта на Алцхаймер и други невродегенеративни заболявания;

  • подпомага по-бързото справяне с дълбоки рани и екземи;

  • намалява симптомите при артрит и други ставни нарушения;

  • има облекчаващо действие при някои алергични състояния;

  • регулира сърдечно-съдовата и респираторната система;

  • действа превантивно срещу загуба на костна маса;

  • намалява стойностите на лошия холестерол в тялото.

Моля, имайте на предвид, че като терапевтично средство най-често се препоръчва консумацията на сок от мангостин или таблетки с негов екстракт. Единствените противопоказания за употреба на този плод са наличие на бременност, както и по време на кърмене.  

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.