×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

5 изненадващи сигнала за проблеми със сърцето

Съдържание:
1. Болка във врата
2. Сексуални проблеми
3. Отпадналост и замяност
4. Стомашно разтройство, гадене и киселини
5. Болка в челюстта и ушите

 

Много хора знаят симптомите на инфаркта – високо кръвно налягане, силна болка в гръдната област... Но има и други много ранни сигнали, които могат да ви покажат, че нещо със сърцето не е наред и трябва да потърсите лекарска помощ. Някои от тях се проявяват месеци преди опасния инцидент. Има пациенти дори споделят, че се борят с тях дори години. Затова не бива да ги пренебрегвате.

1. Болка във врата

Чувствате ли неприятна болка във врата, която не минава, въпреки че спортувате достатъчно и се мажете с подходящи мазила? Някои пациенти, преживели инфаркт си спомнят, че седмици, дори месеци преди инцидента са изпитвали неприятна, постоянна болка във врата. Много хора пропускат този симптом, защото очакват силна, режеща болка в гърдите, която да им покаже, че нещо със сърцето не е наред. Други пък смятат, че проблема с врата е резултат от неправилната поза, в която седят по цял ден. Статистиката сочи, че най-често жените се оплакват от болка във врата преди да получат инфаркт.

Защо се получава?

Нервите от засегнатата сърдечна тъкан изпращат сигнали, че нещо не е наред нагоре и надолу по гръбначния стълб. Най-силна болка се усеща в шията и раменете.

Какво отличава проблема?

Болката във врата, която е свързана със сърдечни проблеми, се разпростира и по раменете. Тя не минава след като сте намазали мястото със специален крем, сложили сте лед или след релаксиращ масаж.

2. Сексуални проблеми

Проблем с ерекцията или еякулирането е основен симптом при мъжете за коронарна болест на сърцето. Проучване, направено в Европа, сочи, че двама от всеки трима мъже са страдали от еректилна дисфункция в продължение на месеци или години, преди да се окаже, че имат и сърдечни проблеми. Смята се, че невъзможността за ерекция е един от най-показателните симптоми за опасност за сърцето.

Защо се получава?

Точно както артериите на сърцето се втвърдяват и стесняват, така и с тези на пениса се случва същото. Това води до еректилна дисфункция. Проблемът може да се появи години преди инфарктът да покоси пациента.

Какво отличава проблема?

За съжаление еректилната дисфункция може да се дължи на редица заболявания. Ако в продължение на седмици или месец имате проблеми с ерекцията, задължително посетете лекар, който да изследва и сърцето ви.

3. Отпадналост и замаяност

Изследване, публикувано в списанието на Американската асоциация по сърдечно-съдови заболявания, показва, че 40% от жените получили инфаркт са се опкалвали от задух, отпадналост и замаяност преди инцидента. Ако не можете да си поемете дъх, докато се качвате по стълбите или работите в градината, бъдете нащрек. Може би е време да посетите лекаря си.

Защо се получава?

Стестените артерии не позволяват на кръвта да циркулира нормално и да достигне до сърцето и другите органи. Това пречи и на притока на кислород. Задъхването и болката в сърцето са първите сигнали за опасност.

Какво отличава проблема?

Ако задухът е в резултат от белодробно заболяване, той се появява постепенно. Често причината за него са външни фактори като тютюнопишенето или замърсена околна среда. При сърдечен проблем недостигът на въздух е внезапен без преди това да сте се подложили на физическо натоварване.

4. Стомашно разстройство, гадене и киселини

Тези проблеми се появяват най-често при жените. Тежкото стомашно разстройство и гаденето могат да са ранни прицнаци за сърдечен пристъп или инфаркт на миокарда. Изследване сочи, че дамите са два пъти по-склонни да се оплакват от гадене или киселини няколко месеца преди да получат сърдечен удар.

Защо се получава?

Запушването на кръвоносните съдове, които водят към сърцето най-често е свързано с болка в гръдния кош, но понякога тя се разпростира и в областта на стомаха. В зависимост от това коя част на сърцето е засегната, пациентът може да изпитва неприятно чувство в стомаха и корема продължително време. Ако имате подобни оплаквания, които не минават, потърсете вашия лекар.

Какво отличава проблема?

Когато гаденето и болката в корема продължават с дни, дори седмици, най-вероятно това е сигнал, че нещо със сърцето ви не е наред. Ако те са резултат от лошо храносмилане или хранително отравяне, проблемът ще отшуми за ден или два.

5. Болка в челюстта и ушите

Болката в челюстта и ушите са един от най-загадъчните симптоми на исхемичната болест на сърцето или предстоящ инфаркт. Неприятното усещане може да започне в долната част на лицето и да продължи чак до ушите. Съвсем отскоро лекарите започнаха да отдават значение на пози проблем. Той често се появяват няколко седмици преди сърдечния инцидент.

Защо се получава?

Подобно на болката във врата нервите от засегнатата сърдечна тъкан изпращат сигнали, че има проблем нагоре и надолу по гръбначния стълб. Болката може да се разпространи чак до ушите.

Какво отличава проблема?

Болката, свързана със сърдечно-съдово заболяване обхваща цялото лице и не може да се локализира на едно място. Това е различава от болката в резултат на проблем със ставите, инфекция или зъбобол. Някои пациенти се оплакват и от неприятно усещане в рамото или лявата ръка, която не преминава след масаж.

Ето кои са естествените решения, които Revita Ви препръчва при проблеми със сърцето!

Коментари (6)

    • elena
    • 2015-09-26 18:52:08
    Здравейте, надявам се с този мейл да вдъхна надежда и кураж на много хора , които страдат от сърдечна недостатъчност и от различни болести на сърцето. За ужас на много лекари ще кажа , че след прекаран ендокардит и установена 3- 4 степен сърдечна недостатъчност аз се възтанових без операции и то благодарение на един професор.За да не ставам досадна няма да влизам в подробности за ужасите, които извървях. Искам много твърдо да заява да не губите надежда, защото това е заболяване което е преодолимо стига пациента да подходи с нужното търпение , постоянство и упоритост в лечението . Няма да правя реклама на професора , който ми върна живота . Ако желаете координати , моля пишете ми на личния ми мейл - vsv2303@abv.bg
    • Валентина костова
    • 2016-01-31 00:08:08
    Здравейте много ви моля ако имате малко време да ми пишете какви ви бяха признаците и какво лечение ви бе назначено.За съжаление баба ми има този проблем и ни започнаха мъките.От сърце се надяваме да можем да и помогнем.Предварително ви благодаря и нека господ е с вас
    • Иванка Драганска
    • 2019-02-02 14:24:14
    Здравейте, Елена, моля за координатите на професора-крдиолог, тъй като съпругът ми е с 3 байпаса, а аз със сърдечна недостатъчност. Благодаря Ви предварително!
    • Диана Радева
    • 2017-03-25 20:59:40
    Имам кардиомиопатия и пластика на митрална клапа. Имам и дефибрилатор. Често съм задъхана и уморена. Моля да ми помогнете дори и със съвет. На 53г. съм. Поздрави!
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-03-29 14:46:18
    Здравейте, Необходимо е да намалите максимално влиянието на рисковите фактори – да се консултирате с лекар-диетолог и стриктно да изпълнявате хранителния режим, както и упражненията, препоръчани от лекар-физиотерапевт. Ако имате придружаващи заболявания, да се лекуват своевременно и точно. Да живеете здравословно във всяко отношение – хранене, движения, дишане, отпускане и успокояване, достатъчно почивка и спокоен сън, приятни занимания. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Албена Пенева
    • 2023-01-30 09:43:05
    Искам да помоля за конкретна информация за професора, помогнал на Елена в намиране на правилен път към здраве при сърдечно-съдова недостатъчност. Както и искам да попитам д-р Аелита Петрова - рейки Мастер консултиращ лекар за контакт и дали би могла да ми помогне в случая със сърдечна недостатъчност на съпруга ми. Благодаря и оставам в нетърпеливо очакване

    Здравейте,

    За съжаление вече не работя на кабинет, само онлайн. Сърдечната недостатъчност е сериозен здравословен проблем и изисква квалифицирана помощ от специалист-кардиолог, който да прегледа съпруга Ви, да назначи и направи нужните изследвания – ЕКГ, Ехокардиография, Рьо графия на гръден кош, пълна кръвна картина, бъбречна функция и други, по-специфични, ако е необходимо за определяне степента на сърдечната недостатъчност. От това зависи точното лечение. След постигане на яснота относно дигнозата и състоянието на съпруга Ви, може да обсъдим подходящите хранителни добавки, в помощ на основното лечение.

    E-mail на Елена vsv2303@abv.bg .

    https://superdoc.bg/lekar/naydenka-zlatareva-dm

    https://acibademcityclinic.bg/cardio/onlajn-uslugi/planirai-svoq-pregled?department=kardiologiq&doctor=prof-d-r-najdenka-zlatareva

    Поздрави,
    д-р Аелита Петрова

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.