×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Кашлицата, наред с изхвърлянето на храчки, както и недостига на въздух при различни физически активности, често са подминавани с лека ръка от пушачите. Лошото в случая е, че става въпрос за болест, считана от някои специалисти за по-коварна дори от рака. Тя не може да се излекува напълно, би могло единствено да се забави развитието й посредством контрол върху симптомите. В много от по-тежките случаи дори се налага трансплантация.

Хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)заболяване на белите дробове, при което въздушния поток в дихателните пътища е ограничен, в резултат на възпалената белодробна тъкан. В резултат на белодробното възпаление, се стига до свиване на бронхиалния мускул, нарушение в състава на бронхиалната стена и повишена секреция на слуз, която се натрупва в бронхите. Едновременно с това възпалението унищожава белодробната тъкан, а капацитетът на белия дроб непрекъснато се свива.



ХОББ включва хроничен бронхит и белодробен емфизем.

Прекомерното отделяне на слуз, наред с упоритото свиване на бронхите може да причини белодробен емфизем – оттам повишено налягане в белодробните артерии и сърдечно-съдови заболявания. До хроничната дихателна недостатъчност и колабиралия бял дроб, остава само крачка.

Белодробната функция е затруднена, като  при дишане човек не получава достатъчно кислород. И най-незначителното физическо натоварване предизвиква задух, налице е типичното за пушача усещане, че сякаш не може да си поеме въздух.

Цялото тяло страда

Белодробното възпаление засяга и унищожава и другите органи в тялото. Много често се стига до хипертония, исхемична болест на сърцето, сърдечна недостатъчност и съответно - инфаркт на миокарда, аритмия или инсулт.

Без лечение, болестта се влошава. Поради все по-отслабващата способност за физическа активност, пациентите намаляват до минимум физическите си дейности. Докато накрая, единственото, което може да ги накара да вземат мерки е внезапното и значително влошаване на състоянието им – т.нар. обостряне.

Поставяне на диагноза ХОББ

Болестта може окончателно да бъде потвърдена посредством спирометрия, като чрез спирометърът се измерва вместимостта на белите дробове.

Ако сте заклет пушач, най-вероятно сте на крачка от заболяването, застрашаващо живота на всеки, който е зависим от цигарите. Вдишването на тютюна и недостигът на кислород могат да причинят възпаление на белия дроб, засягащо белодробната тъкан.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.