×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Още преди хиляди години древните мъдреци на Индия разработват система за разбиране на енергията в тялото, чийто инструментариум са чакрите

Теорията за чакрите се гради върху хипотезата, че енергията се движи равномерно в организма ни, а в седем точки на нашето тяло съществува концентрация на енергия, откъдето се пренасочва. Тези седем специфични точки се наричат чакри (от санскрит „колело“). Когато те са блокирани, тялото страда и се разболява. Пречистването им пък е свързано с възвръщане на здравето и благополучието.

Всяка чакра отговаря за определена сфера от нашия живот. Тя е от изключителна важност за нашите енергийни способности, за развитието на дарбите и уменията ни, за реализирането на заложения ни потенциал, връзка между душата и материалния свят и разковниче за мисията ни на Земята. Затова е много важно да не допуснем чакрите ни да бъдат енергийно замърсени и затлачени и в такъв случай да не сме способни да  пропуснем нужното количество енергия през себе си.

Процесът на пречистване на енергийните центрове изисква търпение, за да може сетивната ни система да се справи с натрупаните негативни наслагвания. Постигането на енергийна чистота отнема време, а преди това е нужно да хармонизираме чакрите си.   

За целта:

  • Трябва да си осигурим енергия, която да изтласка на повърхността всичко старо и ненужно.
  • Да се научим да се отърсваме от негативите, които водят до енергийни блокажи. Да виждаме доброто и да благодарим за полезността на нашите „товари“.
  • Да допуснем в себе си любовта, която е най-добрият проводник на положителна енергия и ни помага да трансформираме негативната.
  • Да се научим да се обръщаме към себе си, когато сме напрегнати, за да разпознаем коя от чакрите е в дисбаланс. 

Когато енергията във всяка чакра тече свободно, имаме усещането за мир и баланс. За да се случи това, можем да използваме прочистващи билки за всеки енергиен център, които природата, най-добрият лечител, се е погрижила да ни осигури.

  • Билки за коренната (опорна) чакра

Име на санскрит: Муладхара (първата чакра)

Честота на цвета: Червен

Местоположение: В основата на гръбначния стълб, разположена е под сакралната кост, между перинеума и половите органи и се отваря надолу.

Какво се случва, когато е блокирана: може да се развие ишиас, разширени вени, хемороиди, запек, нарушения на простатата, отслабен имунитет. Човек става емоционално нестабилен и неуверен.

Муладхара – „Аз съм“. Отваря се с оцеляването и се блокира от страха.

Мислете за коренната чакра като за своя основа, контролираща нашите притежания, най-основните нужди като храна, безопасност и финансова сигурност. Когато не сте в баланс, се чувствате нестабилни и сте стресирани да свързвате двата края. Физически може да имате проблеми с храносмилането и наддаването на тегло. Първата чакра се върти най-бавно от всички чакри и свети в рубинено червено, когато е чиста. Когато се замърси, потъмнява. Тя позволява да съхраняваме енергията в тялото и да се свързваме с енергията на земята.

Пречистващи билки: ашваганда, асафетида, целина, корен от глухарче, джинджифил, чесън и други коренни билки. Тези билки на основата на корени ще ви помогнат да се почувствате заземени и да се свържете със земния елемент на коренната чакра.

Билки за сакралната (сексуална) чакра

Име на санскрит: Свадхистхана

Честота на цвета: Оранжев

Местоположение: Долната част на корема, тазовата област, утробата и гениталиите.

Какво се случва, когато е блокирана: репродуктивни проблеми, намалено либидо, диабет, ишиас, хронична умора, синдром на раздразненото черво, инфекции на бъбреците и пикочния мехур.

Свадхистхана – “Аз чувствам. Намира се близо до гениталиите. Счита се, че влияе на сексуалността и репродуктивните функции. Тази чакра се отваря с опрощаване и се блокира от вината. Подобно за муладхара, свадхистана също трябва да превърне в човешко преживяване един могъщ животински инстинкт. И докато първата чакра започва оформянето на психиката, втората преобразява инстинкта за размножаване в човешка емоция, сила и радост. Свадхистхана е сексуалният център на човешката психика.

Контролирана от водния елемент, сакралната чакра е свързана с течливостта. Когато сте в баланс, се чувствате свободни да изразявате себе си сексуално, емоционално и творчески. Когато сте извън равновесие, изпитвате трудности при адаптирането към промяната, емоционална нестабилност и сексуална фригидност или вина. Физически, блокирана или свръхактивна, сакралната чакра може да се прояви в храносмилателни и репродуктивни проблеми.

Възстановете баланса на сакралната чакра, като консумирате корен от шатавари, плод от гокшура, корен от ашваганда, корен от женско биле, капикачу, safed musli,  иланг иланг – афродизиаци, които отварят потока на любовта и страстта.


Билки за чакра на слънчевия сплит

Име на санскрит: Манипура

Честота на цвета: Жълто

Местоположение: Корем

Какво се случва, когато е блокирана: стрес, раздразнителност, заболявания като язва, повишена киселинност, хепатит, цироза, проблеми с дихателната система и имунитета.

Манипура – Аз правя. Разположена е над пъпа. Свързана е с емоциите. Управлява стомаха, черния дроб и панкреаса. Тя се отваря с приемане на себе си и се блокира от срама.

Яркожълтата чакра на слънчевия сплит е свързана с чувствата на лична сила и самочувствие. Когато е отворена, се чувствате уверени с чувство за цел. Когато сте свръхактивни, може да изглеждате арогантни. Като алтернатива може да страдате от ниска самооценка, ревност или постоянна нужда от одобрение. Може също да страдате от лошо храносмилане.

Улеснете храносмилането си и възстановете баланса на слънчевия сплит с прочистващи билки като стебло на гудучи (Tinospora cordifolia), лист на васа (Adhatoda vasica), кантакари (Solanum xanthocarpum), лист на нийм (Azadirachta indica), патола (Trichosanthes dioica), андрографис, лимонена трева, бял трън, гимнема, сминдух,  сена, лайка, нийм, харитаки, псилиум, карамбол и джинджифил. Можете също така да изгаряте тамян и етерични масла като шафран, мускус, сандалово дърво, джинджифил и канела, за да се свържете с огнения елемент на слънчевия сплит.

Билки за сърдечна чакра

Име на санскрит: Анахата

Честота на цвета: зелено

Местоположение: Сърце

До какво води блокажът й: заболявания на сърдечно-съдовата система, ангина, пневмония, хипертония, пасивност, депресия.

Анахата – „Аз обичам“. Намира се в центъра на гръдния кош. Управлява сърцето, кръвта, кръвообращението. Отваря се с любовта и се блокира от тъгата и апатията.

Сърдечната чакра контролира любовната енергия в тялото. Чувствате се изпълнени с любов, състрадание и прошка, когато сте в съответствие. Когато сте извън равновесие, имате затруднения да давате и получавате любов, както и да си прощавате. Може също да почувствате болки в центъра на гръдния кош.

Приветствайте любовта в живота си с енергични сърдечни билки като амла, ашваганда, роза, глог, лавандула, ройбос, портокал и жасмин. Можете да създадете свой собствен чай с комбинация от тези полезни за сърцето и кръвообращението билки.

Билки за чакрата на гърлото

Име на санскрит: Вишуддха

Честота на цвета: Син

Местоположение: гърлото, челюстта, шията и щитовидната жлеза

Какво се случва, когато е блокирана: болки в гърлото, кървене на венците, алергии, грип и хронични инфекции, пасивност, страхове, фобии.

Вишуддха – „Аз говоря“. Свързана е с общуването и речта. Отваря се с истината и се блокира от лъжата.

Гърлената чакра контролира способността да се изразяваме открито и да слушаме другите. Чувствате се комфортно да общувате, когато сте в баланс. Когато сте извън равновесие, вие се борите с погрешна комуникация или изпитвате болка в гърлото и врата.

Чакрата на гърлото се благоприятства от действието на билки като босвелия, хлъзгав бряст, градински чай и лайка. Храни, богати на йод, като водорасли дулсе, нори, спирулина и други морски растения също могат да лекуват чакрата на гърлото.

Билки за чакра на третото око

Име на санскрит: Аджня –Честота на цвета: Индиго

Местоположение: пространството между очите

Какво се случва, когато е блокирана: конвулсии, главоболие, инсулти, фобии, шизофрения, паник атаки.

Аджня – „Аз виждам“. Тази чакра се намира на челото между веждите. Свързана е с хипофизата и епифизата. Отваря се чрез осъзнаване и се блокира от илюзията за разделение - ние сме едно цяло, един организъм.

Аджня е свързана с интуицията и вътрешната мъдрост. Когато сте извън равновесие, се чувствате объркани и цинични. Може също да страдате от главоболие, безсъние и тревожност.

Свържете се с интуицията си чрез билките брахми (готу кола), шанкпушпи, пасифлора, които стимулират ума и облекчават безсънието и симптомите на депресия и тревожност. Освободете напрежението чрез изгаряне на сандалово дърво или градински чай, които насърчават усещането за спокойствие и яснота.

Билки за коронната (горна) чакра

Име на санскрит: Сахасрара

Честота на цвета: Лилаво

Местоположение: над главата

Какво се случва, когато е блокирана: хронична умора, повишена чувствителност към светлината, кожни заболявания, изтъняване на косата (косопад) и ноктите, мускулни и скелетни проблеми, недоволство, тревожност, изолация.

Сахасрара – „Аз разбирам“. Отговаря за космическата енергия. Блокира се от материалното, земната привързаност. Тя се активизира едва, когато човек се освободи от всичко земно и когато останали чакри са в равновесие.

При най-висока вибрация коронната чакра излъчва виолетова светлина. Този духовен център ви свързва с божественото, вашето най-висше Аз и единството с вселената. Когато сте извън равновесие, може да се почувствате изгубени духовно, да се страхувате от смъртта и да ви липсва чувство за цел. Може също така да се увлечете твърде много от материални придобивки като пари, статус и слава.

Свържете се с висшето си Аз с листа брахми, листа готу кола, корен ашваганда, шанкпушпи, широдхара, корен от женско биле, плод харитаки, стъбло гудучи, лавандула, билка Bhringraj, плод Amla, рициново масло, червено сандалово дърво, нийм, ritha, манджишта, сарива, куркума, ариштака.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Аглика Илиева

Аглика Илиева е журналист с дългогодишен опит в различни печатни и електронни медии, майка на две деца. Има множество публикации и авторски текстове в сферата на културата, лайфстайл и съвременен начин на живот. Интересът й към здравната тематика е продиктуван от убеждението, че всеки един от нас носи хармонията в себе си, а грижата за тялото е неразривна част от усещането за красота и душевен комфорт.

Продуктът беше успешно добавен в любими.