×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

жожоба


Жожоба е източникът на едно от най-ценените и широко популярни растителни масла. Неговото приложение в козметичната индустрия, дерматологията и фитомедицината датира от далечни незапомнени времена. Смята се, че растението разполага с уникални свойства, които са способни да заменят и най-скъпите продукти за коса, кожа и нокти. Същевременно маслото му нерядко влиза и в състава на редица популярни и високоефективни козметични средства. В следващите редове ще научите в детайли защо това растение е толкова високо ценено и с какво може да ни помогне в поддържането на естествената ни красота.


Жожоба – същност и специфики

Растението се среща предимно в Мексико и южната част на САЩ. Някои го определят като дърво, докато други – като храст. По мнения на специалистите неговото масло набира популярност благодарение на древните египтяни. Интересен е фактът, че при изследване на някои пирамиди са открити съдове, пълни с жожоба и то с изцяло съхранени качества. Самото растение се смята за хипоалергенно, поради което неговото етерично масло е обявено за едно от най-безопасните и често използвани както в домашни условия, така и в състава на различни козметични и терапевтични продукти.


Маслото – най-ценният дар на растението жожоба

Самото растение се свързва главно с маслото, което се извлича от него. Тук трябва да отбележим, че то не е масло в истинския смисъл на думата, а течен восък с консистенцията на олио. Добива се от кората на дървото и се получава чрез така наречения метод на студеното пресоване. Качественото масло от жожоба се познава по неговия блед жълтеникав (почти прозрачен) цвят и липсата на мирис. Наличието на аромат или бежов нюанс е сигнал за разреден или с изтекъл срок продукт.


Как се използва масло от жожоба

В ароматерапията това масло се смята за базово, тоест се използва за разреждане на по-силни масла, които не могат да се прилагат самостоятелно. Особено популярна е комбинацията му с розова вода. Заедно те допринасят за естественото подобряване състоянието на кожата на лицето. Същевременно, масло от жожоба може да се използва и напълно самостоятелно и то за редица цели и нужди в мисията „естествена красота“.


Масло от жожоба – ползи и приложение

Определят го като мултифункционално и в това има резон. В действителност, маслото от жожоба разполага не просто с множество полезни свойства, но и с обширно поле за изява, защото е еднакво ефективно и за коса, и за кожа, но и за нокти, а даже и за мигли. Вижте в детайли какви са ползите от употребата му:

  • подобрява състоянието на кожната бариера, с което увеличава нейните защитни сили срещу навлизането на токсините, UV лъчите, замърсяванията във въздуха и вредните микроби от околната среда в епидермиса;

  • разполага с антиоксидантни свойства и предпазва клетката от оксидиране и увреждане, като едновременно с това спомага по-бързото възстановяване на засегнатите тъкани;

  • има значителен противостареещ ефект и предпазва от поява на фини линии и бръчки, като също така се бори с повяхналата и отпусната кожа;

  • действа облекчаващо при редица видове кожни възпаления и раздразнения, в това число и на бактериална основа, както и в следствие на невродермит, псориазис, екзема и алергични реакции;

  • поддържа нормалното ниво на хидробаланса в трите дермални слоя;

  • подобрява кръвообращението в кожата;

  • намалява излишъка на образувания себум и поддържа порите чисти;

  • преодолява липсата на достатъчно количество липиди в кожата и затова силно се препоръчва при суха кожа, но на практика е подходящ и за мазна, чувствителна и проблемна;

  • ускорява завяхването на активни пъпки от акне, както и зарастването на рани;

  • има облекчаващ и антибактериален ефект при язви по кожата, херпес на устните и гъбични образувания по ноктите;

  • облекчава синдрома на напуканите устни;

  • подпомага намаляването на цепенето на ноктите и ги поддържа подхранени и здрави;

  • спомага за растежа и предпазва от преждевременно „окапване“ на миглите;

  • уплътнява косъма и спомага за задържането на естествената влага в него;

  • намалява видимо цъфтежа на косата;

  • стимулира естествения растеж на косъма;

  • намалява възпаленията по скалпа и облекчава състояния като себорея и пърхот;

  • възстановява блясъка и еластичността на косъма.

По мнения на дерматолози и експерти в сферата на козметиката маслото от жожоба е едно от най-практичните, ефикасни и универсални природни средства за цялото тяло. То влиза в състава на стотици домашни рецепти и маски, а освен това е напълно безвредно и безопасно за употреба в домашни условия. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.