×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Звездите на Ревита


Уелнес индустрията се развива с изключително бързи темпове, а причина за това е все по-засилващият се потребителски интерес към различни продукти и услуги за по-добро здраве и качество на живот. Диетичните добавки заемат съществен дял от уелнес индустрията и тяхното търсене също се увеличи през последните няколко години. Мултивитамини, растителни екстракти и други естествени средства, подпомагащи грижата за тялото и духа, са в центъра на потребителското внимание. Тези продукти стават все по-усъвършенствани – с напредъка на производствените технологии, иновациите в изследователската практика и откриването на нови, обещаващи съставки, се стигна до разработка на най-висок клас диетични добавки, осигуряващи реални ползи.

С повече от 80 бранда и солидно портфолио, Revita.bg предоставя разнообразие от добри решения за здраве: диетични добавки, полезни храни и напитки, натурална козметика от цял свят. В тази статия ви представяме малка част от продуктите ни, които бяха най-интересни за нашите клиенти през изминалата година. Какво ги откроява от по-популярните и кои са специфичните им ефекти, може да прочетете в следващите редове!

 

КЛЕТЪЧНО ЗДРАВЕ, АНТИЕЙДЖИНГ

 

NAD+, NMN и NR

В САЩ и някои европейски държави, тези продукти са отдавна известни, но у нас добиха популярност едва през последните година-две. Какво обаче стои зад сложните им съкращения и за какво се използват? Едва ли ще е пресилено, ако ги наречем „молекули на живота“ – вижте защо!

  • Какво представлява NAD+?

NAD+ или никотинамид аденин динуклеотид е коензим, съдържащ се в здравите клетки и играещ ключова роля за тяхното функциониране. NAD+ подпомага ензимната активност и способността на ензимите да осъществяват биохимични реакции. От него се нуждаят редица протеини в организма, като например сиртуините, отговорни за възстановяване на увредената ДНК. NAD+ има критично значение и за правилната функция на митохондриите – клетъчните електроцентрали, които произвеждат енергията, нужна за всички жизнени процеси.

  • Какво представляват NMN и NR?

NMN (никотинамид мононуклеотид) и NR (никотинамид рибозид) са форми на витамин В3 със сходна химическа структура. NMN и NR са предшественици на NAD+ - това са градивните елементи, нужни за производството на никотинамид аденин динуклеотид.

С напредване на възрастта, както и под влияние на външни неблагоприятни фактори, производството на NAD в организма намалява. Допълнителният прием  на NAD+, NMN и NR, спомага за повишаване нивата на NAD+ в клетките и осигурява широк спектър ползи, като основните са:

  • подкрепа за клетъчното здраве;
  • подпомагане на митохондриалната функция;
  • увеличаване на устойчивостта срещу стрес;
  • повишаване на физическата издръжливост и сила;
  • защита на ДНК от увреждане;
  • забавяне процесите на стареене;
  • поддържане на нормалната мозъчна функция;
  • намаляване на риска от невродегенеративни заболявания.

 

Спермидин

Антиейджинг съставката на 2022 г. – така наричат това органично съединение, което стимулира процеса на клетъчно обновяване и удължава живота.

Спермидинът представлява полиамин, който се произвежда в клетките. Наименованието му е свързано с факта, че за първи път е открит в човешка семенна течност. Съдържа се и в много храни и билки, като бобови растения, зелен чай, царевица, царевица, броколи, пшеничен зародиш и др.

Едно от основните свойства на спермидина е, че активира процеса на автофагия, при който организмът се очиства от болните клетки и токсините, и се стимулира клетъчното обновяване. Благодарение на автофагията, увредените митохондрии (клетъчните органели, в които се осъществява производството на енергия), се преобразуват в нови и здрави клетъчни структури.

С напредване на годините, количеството спермидин в клетките намалява и процесът на автофагия е неефективен, а с това предполага повишен риск от невродегенеративни, сърдечносъдови и метаболитни нарушения. Консумацията на спермидин съдържащи храни и терапията със спермидин под формата на добавка, подпомагат клетъчното обновяване и осигуряват защита срещу настъпващите с възрастта заболявания.

 

ЧЕРНОДРОБНО ЗДРАВЕ

 

TUDCA

TUDCA или тауроурсодезоксихолова киселина, е другата „звезда“ в нашето портфолио, която предлага незаменими ползи в грижата за черния дроб. Тя представлява свързаната форма на аминокиселината таурин и урсодезоксихолевата киселина. Произвежда се в човешкото тяло, но в минимални количества, които особено с напредване на възрастта и приема на нездравословни храни, могат да бъдат недостатъчни.

В миналото употребата на TUDCA е била широко застъпена в китайската медицина, където присъства в близо 400 природни рецепти. Днес тя е в центъра на клиничните проучвания, които потвърждават ползите й:

  • стимулира производството на жлъчка в черния дроб;
  • подобрява смилането и усвояването на мазнините от храната;
  • подпомага разграждането на жлъчните камъни при холелитиаза;
  • намалява отлагането на холестерол в кръвта;
  • поддържа здравето на хепатоцитите (чернодробните клетки) и предпазва митохондриите им;
  • защитава черния дроб от увреждания, предизвикани от прием на алкохол, мазни и тежки храни, лечение с медикаменти и др.;
  • понижава нивата на чернодробните ензими аланин аминотрансфераза (АЛАТ), аспартат аминотрансфераза (АСАТ), гама глутамил трансфераза (ГГТ) и алкална фосфатаза;
  • предпазва черния дроб от вредното действие на стероидите, поради което се използва от спортисти.

 

Ефикасността на TUDCA е съпоставима с действието на някои лекарствени препарати!

В своята статия, д-р Димитър Жиланов отбелязва, че: „В някои страни като Италия и Турция, TUDCA е призната като лекарствено средство за лечение на холелитиазата, а в САЩ е обект на многогодишни клинични проучвания, които потвърждават нейната ефективност.“  Тези факти вдъхват още повече оптимизъм и вяра, че с течение на времето TUDCA ще се превърне в едно от най-успешните природни средства за профилактика и лечение на различни жлъчни и чернодробни заболявания.

 

Волска жлъчка

Жлъчните соли, получени от жлъчката на здрави волове, се използват от векове в традиционната медицина, особено в азиатските култури. Една от основните им роли е да улесняват разграждането на мазнините на по-малки молекули и по-доброто им усвояване в червата. Установено е също, че волската жлъчка подобрява функционирането на черния дроб – орган с ключова роля в детоксикацията, производството на хормони и метаболизма на различни хранителни вещества. Добавките с волска жлъчка подпомагат храносмилането и способността на черния дроб ефективно да отстранява токсините и отпадъците от тялото.

 

НООТРОПИЦИ ЗА МОЗЪКА И НЕРВНАТА СИСТЕМА

Едно от най-големите предизвикателства пред съвременния човек, е как да се справя със стреса и негативните му последствия върху здравето. Изглежда, че тук много полезни могат да бъдат ноотропиците – природни средства за подобряване обработката на информация, фокуса и паметта, и намаляване на емоционалния стрес.

L-теанин – „хапче за подреждане на мислите“

L-теанинът е природна аминокиселина, изолирана от листата на зеления чай. Проявява релаксиращ, изострящ паметта и концентрацията и подпомагащ съня ефект. Увеличава отделянето на допамин, серотонин и на задръжния невромедиатор гама-аминомаслена киселина (GABA) в мозъка. Спомага за „подреждане на мислите“ и облекчаване на тревогата и превъзбудата.

Гама-аминомаслена киселина (GABA) – естествено успокояващо

GABA е основният задръжен невромедиатор, който нормализира електрическата активност в нервната система и проявява следните ефекти:

  • мощен седатив, силно противодействащ на тревожността;
  • намалява усещането за обърканост и несигурност;
  • улеснява заспиването;
  • облекчава болката при главоболие, дължащо се на стрес.

 

ИМУНИТЕТ И ЖИЗНЕНОСТ

 

Фикоцианин от спирулина

Не е случайно, че синьо-зелените водорасли спирулина биват наричани и „суперхрана“. Съставът им е изключително богат на полезни вещества: витамини, минерали и микроелементи, аминокиселини, мастни киселини, багрила, антиоксиданти като фикоцианин, хлорофил, зеаксантин, полизахариди и др. Тъй като спирулина съдържа целия набор незаменими аминокиселини, се счита за отличен източник на протеин за поддържане на добра физическа форма.

Един от най-интересните компоненти на спирулина, за който тепърва ще се говори, е фикоцианин – пигментът, отговорен за синьо-зеления цвят на цианобактериите от рода Spirulina.

Фикоцианин е противовъзпалително и противоалергично средство, имуностимулатор, антиоксидант и агент за намаляване токсичността на тежки метали.

Ползи от фикоцианина:

  • осигурява мощна защита срещу респираторните инфекции;
  • контролира активността на провъзпалителните ензими;
  • потиска синтеза на провъзпалителни цитокини;
  • намалява отделянето на хистамин и облекчава симптомите при алергичен ринит, риносинуит и астма;
  • оказва имуномодулиращ ефект;
  • подпомага възстановяването на мускулите след интензивни физически натоварвания;
  • повишава силата и издръжливостта при спорт;
  • увеличава енергията, отлично тонизиращо средство срещу физическа и умствена умора
  • укрепва организма след боледуване и в стресови периоди.

 

ПОДКРЕПА ПРИ СТОМАШНО-ЧРЕВНИ ПРОБЛЕМИ, МЕТАБОЛИТНИ НАРУШЕНИЯ И ЗАТЛЪСТЯВАНЕ


Натурален ябълков оцет

Този природен продукт се произвежда от ферментирал ябълков сок и е богат източник на пектин, витамини от група В, витамин С, калий, калций, аминокиселини и други ценни компоненти. Може да го приемате като добавка (1-2 с. л. дневно, разтворени в чаша вода) или да го използвате за овкусяване на храната си.

Приемът на ябълков оцет се препоръчва при нарушено храносмилане, наднормено тегло, инсулинова резистентност и метаболитен синдром, неинсулинозависим захарен диабет, дислипидемия, неалкохолна чернодробна болест.

Кои са основните му ползи:

  • възстановява баланса на чревната микрофлора
  • понижава нивата на холестерола и кръвната захар
  • потиска апетита
  • намалява производството на глюкоза в черния дроб
  • намалява липогенезата (образуването на мазнини в мастните клетки)
  • стимулира липолизата (разграждането на мазнините и изхвърлянето им от тялото)
  • противодейства на натрупването на коремни мазнини

 

В Revita.bg ще откриете над 50 вида натурален оцет – ябълков, от кокос, нар, меден, оризов и други, създадени от реномирани производители като Manuka Doctor, Famille Mary, Mattisson, Carandini.

Ябълковият оцет с джинджифил и куркума на Mattisson е сред топ предложенията на Revita.bg. Той е любим продукт на много от нашите клиенти, които вече се увериха в превъзходните му вкусови качества и ефектите му върху здравето. Нефилтриран е и със запазена „майка“ – най-ценната част от него, осигуряваща полезни хранителни вещества.

Ябълковият оцет на Mattisson е комбиниран с джинджифил и куркума, които имат доказани противовъзпалителни и подобряващи храносмилането свойства.

Джинджифилът съдържа джинджероли, шогаоли, сесквитерпени, фибри, органични киселини и други компоненти, комбинацията от които има антиоксидантно, антимикробно и стимулиращо храносмилателните жлези действие. Джинджифилът намалява позивите за гадене и повръщане, подобрява храносмилателния процес и потиска абсорбцията на липиди в червата.

Коренищата на куркума съдържат куркумин – един от най-мощните антиоксиданти с противовъзпалителна и имуномодулираща активност, който има следните свойства:

  • регулира нивата на чернодробните ензими
  • възстановява оптималните нива на антиоксидантните ензими супероксид дисмутаза и глутатион редуктаза
  • проявява защитно действие върху черния дроб и сърдечносъдовата система
  • понижава кръвно-захарните нива и холестерола

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.