×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
РинитРинитът представлява възпаление на вътрешната лигавица на носа. Обикновено това състояние е придружено от хрема, сърбеж в носа, подсмърчане, кръв от носа. Една от най-често срещаните характеристики на хроничния ринит е натрупването на слуз в задната част на носа – състояние, което може да доведе до хронично възпаление на гърлото или хронична кашлица.

Причините за появата на ринита са много. Една от най-често срещаните са алергиите. Симптомите на алергичния ринит включват хрема, кръв от носа, раздразнено гърло, проблеми с Евстахиевата тръба, зачервени сълзящи очи, кашлица, умора, главоболие. Хората с алергичен ринит са предразположени към астма и екзема. Често срещан е и сезонният алергичен ринит – сенната хрема. Освен алергичен ринитът може да бъде вазомоторен, вкусов и еозинофилен ринит. Вазоморният ринит е свързан с температурни колебания или различни замърсители на въздуха. Вкусовият ринит е свързан с консумацията на пикантни или люти храни. Еозинофилният ринит се характеризира с наличието на вид алергични клетки (еозинофили) без да се наблюдават други признаци на алергия.

Други причини за ринита са бременност, някои лекарства, някои аномалии в устройството на носа. Често срещан причинител на ринита са вирусните инфекции като в този случай той обикновено не е хроничен и минава от само себе си.

Някои фактори могат да затруднят елиминирането на носния секрет. Такива са проблемите с гълтането, напредването на възрастта, стресът, гастроезофагиалният рефлукс.

Лечението на ринита е свързано с лекуване на стоящата в основата му болест. Ако причината за ринита е алергия, трябва да се избягват веществата, които могат да го предизвикат – полени, плесен, домашен прах, някои храни, цигарен дим, ароматизатори на въздуха, парфюми, др.

За лечението на ринита може да се използват определени лекарства като стероидни спрейове за нос, антихистаминови препарати, стероидни лекарства за орален прием. Изключително полезен е разтворът на морска сол – най-вече за лечение на неалергичните форми на ринита. Ако заболяването е свързано с вирусна инфекция, трябва да се лекува самата инфекция. При дефекти в строежа на носната кухина се налага хирургическа намеса за извършване на нужните корекции.

Ревита Ви препоръчва:

Синугард, 156 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.