
За да се оползотворят полезните съставки при приема на зеленчуци от семейство Кръстоцветни, те трябва да се консумират сурови. Готвенето разрушава мирозиназата, ензим, който се съдържа в самите зеленчуци и отговаря за превръщането на глюкобрасицина в дииндолил метан.
Благодарение на антиоксидантното си и подобряващо здравето действие, дииндолил метанът се изследва активно в множество лаборатории по света.
Ползи за здравето от дииндолил метана
Дииндолил метанът е мощен антиоксидант, който предпазва клетките от увреждане от свободните радикали в тялото. Той подсигурява доброто здраве на гърдата и простатата. Това се реализира чрез ефективно подпомагане на метаболизма на естроген. Освен това дииндолил метанът подпомага имунната система чрез своята активност в различни клетъчни рецептори.
Коментари (0)
Нов коментар