Search
Филтрирай по...

Червен ориз

 

Освен в кулинарията и дори винопроизводството на Изток, червеният ориз дълги години е бил използван в традиционната китайска медицина и като народен лек в случаи на хора, страдащи от слабо кръвооросяване, лошо храносмилане и диария. Приемът на червен ориз е не по-малко полезен за доброто функциониране на стомаха и далака.

Към днешна дата червеният ориз е широко разпространен по света като лечебно  средство срещу високите нива на „лош” холестерол и триглицериди в кръвта.  Едновременно с това той увеличава нивата на „добрия” холестерол, който е важен за здравия организъм.

Според нови китайски и норвежки изследвания, червеният ориз се бори с нивата на холестерола толкова добре, колкото масово използваните за тази цел лекарства, наречени статини. Точно като тях, той съдържа многобройни активни съставки като Моноколин К. Единствената разлика е, че този продукт е сътворен от майката природа много преди фармацевтичната индустрия да реализира тази идея.

Доказана е полезността на червения ориз за сърдечно-съдовата система. Клинични изследвания в САЩ на пациенти, претърпяли инфаркт, сочат, че приемът на екстракт от червен ориз намалява риска от повторен сърдечен удар с 45%, както и изобщо риска от сърдечно-съдови заболявания.

Ревита Ви препоръчва:

Здраво сърце, 600 mg

Здраво сърце плюс, 1000 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top