Search
Филтрирай по...

Л-теанин – естествен релаксант от полза за мозъчната функция!

Л-теанин

Л-теанинът е естествена аминокиселина, която се среща основно в листата на зеления чай. Има ноотропни и отпускащи свойства, и отлично се съвместява със стимуланти. Добавката има чудесно ноотропно действие и подобрява паметта, увеличава способността за учене, има успокояващ ефект. Л-теанинът е с много близка структура до глутамата – аминокиселина в тялото, която помага за предаването на нервни импулси в мозъка и има множество положителни ефекти.

Ноотропиците са добавки или лекарства, които увеличават когнитивните функции. Л-теанинът често се препоръчва при сериозни нарушения на паметта, включително болест на Алцхаймер и деменция. Изследванията показват, че и напълно здравите хора могат да извлекат ползи от приема на тази добавка. Л-теанинът преминава през кръвно-мозъчната бариера и достига директно до мозъка. Л-теанинът значително намалява усещането за стрес и увеличава нивата на допамин и серотонин в мозъка, които са свързани с настроението. Ето защо зеленият чай, който съдържа Л-теанин, има релаксиращ ефект върху нервната система.

Revita Ви препоръчва:

Стандартизиран екстракт от зелен чай. Много добър източник на Л-теанин и полифеноли! Само 1 капсула дневно осигурява висока антиоксидантна защита за нервната система и мозъка! Не съдържа изкуствени консерванти, подсладители и оцветители!

Л-Теанин 125 mg. Стимулира образуването на алфа-мозъчни вълни, които изострят фокуса. Намалява стреса и безпокойството, подобрява творческите способности. Редуцира стреса и безпокойството и спомага за подобряване на концентрацията и способността за учене и запаметяване.

За най-добри резултати Л-теанин често се комбинира с кофеин. Обикновено се използват в съотношение 2:1 – например 200 mg Л-теанин и 100 mg кофеин. Тази комбинация води до множество положителни резултати като изостряне на паметта и фокуса, по-силна мотивация, по-добро настроение, понижена тревожност.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top