×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Борова кора

Бръчки, загуба на еластичността на кожата, намаляване на количеството колаген – това са първите видими белези на остаряването. Освен явните следи по кожата, организмът старее и под нея. Забавянето на факторите, предизвикващи стареене на кожата може да повлияе в голяма степен и на забавянето на този процес в целия организъм. Това е съвсем логично, защото както външното, така и вътрешното стареене са предизвикани от едни и същи фактори: оксидативен стрес, възпаления, нарушения на ДНК, гликация и щети по клетъчните мембрани.

Обширни изследвания на растителния екстракт Пикногенол, проведени във Франция, показват че този микс от растителни молекули не само подмладява кожата и подобрява нейната еластичност, но и забавя процеса на разрушаване на колагена. Освен това, пикногенол действа и вътрешно -  понижава нивата на кръвната захар, доставя азотен оксид, който подпомага разширяването на кръвоносните съдове, и нормализира артериалното налягане.

Пикногенол е натурален растителен екстракт, който съдържа процианиди, биофлавоноиди и редица други молекули, които подпомагат доброто здраве и повлияват едновременно пет от основните процеси, считани за виновници за преждевременното стареене на тялото.

 Пикногенол се бори с механизмите на остаряването. Изследователите установяват няколко фундаментални механизма, които водят до заболявания, свързани със стареенето. Много специалисти вярват, че тези механизми са закодирани в самия процес на остаряване, и че така наречените „болести на възрастта“ са всъщност просто симптомите на този процес.

Фундаментални лабораторни проучвания показват че пикногенол е способен, пряко или индиректно, да затвори най-малко пет от ключовите механизми на остаряването, сред които са:

  • Оксидативен стрес

  • Увреждане на клетъчните мембрани

  • Увреждане на ДНК

  • Възпалителни процеси

  • Гликация


Базирайки се върху изнесените данни за общите ползи върху здравето на Пикногенол, учените започват да изследват все по-детайлно механизмите, посредством които този екстракт повлиява изброените механизми на стареене. За да вникнат още по-добре в многобройните ползи от Пикногенол, изследователите прибягват до редица изследвания с опитни мишки, изпробвайки върху тях механизмите на стареене, стимулирайки го при животните така че процесът да се ускори чувствително, в сравнение с нормата. Така, при тези специално отглеждани и третирани мишки  се проявяват типичните признаци на стареенето – намалена имунна функция, слабо производство на кръвни клетки, редуцирана способност за запомняне, отслабена обща памет.

В следващия етап на експеримента, учените започват да добавят към храната на мишките пикногенол. Съвсем скоро се отчита значително подобрение на клетъчно ниво, и по-конкретно – оптимизира се работата на имунната система, противодействието на инфекциите в организма, както и производството на клетки, възпрепятстващи образуването на тумори. Именно тези отличителни белези на силна имунна система се покриват и с показателите за оптимално здраве. При изследваните животни се наблюдава и засилено производство на кръвни клетки от костния мозък, като нивата се доближават до тези при далеч по-млади животни.

Изследователите стигат до извода че Пикногенол, уникална натурална комбинация от полезни за здравето вещества, се оказва способен да подмладява не клетъчно ниво животните, участвали в експеримента, и то с резултат, непостиган до момента от нито едно друго лекарство или хранителна добавка. Пикногенол възстановява едновременно много от важните защитни фактори в организма, които ни помагат да се справяме с редица заболявания докато сме млади, но тази способност намалява все повече с напредването на възрастта.

Въоръжени с това откритие, учените започват да изследват и други начини, посредством които Pycnogenol® противодейства на механизмите на стареенето и забавя процесите свързани с него паралелно в много органи и системи на човешкия организъм.

Красотата отвътре – Пикногенол подмладява кожата! Нека сега обърнем специално внимание на свойството на Пикногенол да предпазва кожата от стареене и дори да я възстановява. Причините за остаряването на кожата не са една и две. При възрастните хора признаците на това стареене са повече от очевидни. Редица изследвания показват че Пикногенол може да редуцира влиянието на много от факторите, отговорни за този процес. Той намалява щетите, нанесени от свободните радикали от една страна, а от друга – предпазва от разрушаване на ензимите колаген и еластин. За изненада на много специалисти, Пикногенол може да блокира разрушителния ефект от ултравиолетовите лъчи, забавяйки по този начин образуването на бръчки.

В един от експериментите си с участието на доброволци, учените доказват че приемът на Пикногенол под формата на хранителна добавка (75 до 125 мг. дневно) предпазва в известна степен  от вредните ефекти на изгаряне на кожата след продължително излагане на пряка слънчева светлина. С други думи, Пикногенол действа като вътрешен противослънчев щит, спомагайки за забавяне на стареенето на кожата и появата на бръчки, свързани с въздействието на слънчевите лъчи.

От друга страна, Пикногенол се бори срещу бръчките, не само предпазвайки виталните протеини в кожата от разрушаване, но и стимулирайки естественото им производство. Именно тези протеини биват унищожавани от ултравиолетовите лъчи, които предизвикват възпалителни процеси в кожата след продължителното ѝизлаганенаслънце. Присъствиетонанужнитепротеинивоптимални нива придава на кожата еластичност, мекота и стегнатост; липсата им причинява появата на бръчки. Значително намалява и удебеляването и втвърдяването на кожата – пак процеси, свързани с преждевременното ѝстареене.

В двойно-сляпо, плацебо контролирано изследване с доброволки, обхващащо 62 жени на възраст между 45 и 73 години, част от тях приемат в разстояние на 6 седмици Пикногенол, а останалите – плацебо. При първата група, еластичността на кожата се подобрява с впечатляващите 9 % в рамките само на месец и половина, в сравнение с участничките приемали плацебо. След още толкова време е отчетен резултат от 6 % по-мека и нежна кожа на едната група спрямо другата.

Друго проучване от 2012 г. показва, че дневен прием на Пикногенол от 75 мг. увеличавахидратацията на кожата с цели 8% само след шест седмици, а при жени с подчертано суха кожа този резултат скача до 21%. Това води след себе си и видимо по-еластична и добре изглеждаща кожа, с намалена предразположеност към образуване на бръчки.

Пикногенол оказва благоприятен ефект и върху нежеланите пигментации и удебелявания на кожата, известни с медицинския термин мелазма. Те се появяват предимно по лицето и онези части, които най-често са изложени на директна слънчева светлина.  В експеримент, обхващащ 30 жени с ясно изразени симптоми на мелазма, те трябва да приемат по 75 мг. Пикногенол дневно в рамките на един месец. В края на този период, пигментационните петна по кожата на доброволките са със значително намалели размери. Освен това, други участъци на кожата стават по-светли, поради намалялата плътност на пигментацията.

Пикногенол срещу хронична венозна недостатъчност. Хроничната венозна недостатъчност, за разлика от бръчките и мелазмата, често е част от животозастрашаващ процес, свързан с образуването на кръвни съсиреци и възникване на сърдечна недостатъчност. Образувалите се подкожни язви и рани пък често излагат пациентите с това заболяване на риск от развитие на сериозни инфекции.

Две обширни клинични изследвания демонстрират ползите от приема на Пикногенол в борбата срещу хроничната венозна недостатъчност. В първото от тях, част от пациентите приемат 150 мг., а друга част – 300 мг дневно, в разстояние на осем седмици. Друга група наблюдавани пациенти са третирани с лекарство. При пациентите, приемали Пикногенол се наблюдава намаляване на отоците по краката, както и оптимизиране на съотношението на кислород и въглероден двуокис в тъканите им. Тези промени водят до подобрено кръвообращение и намалено количество изтекла течност в капилярите, в сравнение с пациентите лекувани с конвенционалния медикамент.

Второто изследване сравнява приемът на 150 мг. Пикногенол дневно с приема на плацебо за период от осем седмици. При пациентите, приемали добавката се отбелязва 25 % намаляване на подуването в глезените и цели 64 % намаление в тъканната течност   при едема  - заболяване свързано със задържане на вода. При 60 % от пациентите се докладва за чувствително отшумяване на общите симптоми включващи болка, синдром на неспокойните крака, кожни възпаления.

Антиоксидант

Пикногенол за здраво сърце и еластични кръвоносни съдове. Заболяванията на сърдечно-съдовата система са едни от най-често разпространените сред съвременните хора. Всяка година те стават причина за смъртта на милиони по целия свят. Свързаната с напредването на възрастта дисфункция на ендотелиума (слоят клетки, покриващ артериите и по-малките кръвоносни съдове) е в основата на много от сериозните кардиологични заболявания. Влошената функция на ендотелиума повлиява пряко кръвообращението и нивата на кръвното налягане в негативен аспект.

Прекоменрнататромбоцитна функция е друга водеща причина за развитие на тежки сърдечно-съдови заболявания, отговорна включително за предизвикването на инфаркти и инсулти.

Пикногенол идва на помощ срещу основните причини за развитието на сърдечно-съдови проблеми. На първо място – мощната му антиоксидантна функция помага за предпазването на ендотелиумните клетки от вредните въздействия, свързани с напредването на възрастта. Освен това, Пикногенол се свързва с протеините в стените на кръвоносните съдове, спомагайки по този начин тяхното „запечатване“ и предотвратяването на капилярни спуквания. И това не е всичко – приемането на 100 мг Пикногенол дневно от пациенти с повишено артериално налягане в продължение на три месеца,  им помага да намалят приема на стандартните лекарства срещу хипертония.

Друго проучване показва, че 125 мг. Пикногенол дневно спомага за нормализиране на артериалното налягане при 58 % от доброволците с високо кръвно идиабет, и същевременно намалява необходимостта от прием на медикаменти почти наполовина! Така се противодейства и на задържането на течности в организма, което е често срещан страничен ефект при приема на лекарства против хипертония. Ефектът на Пикногенол върху нивата на артериално налягане се изяснява с помощта на изследвания с ултразвук, измерващ показателите на кръвния поток. При здрави, млади мъже, приемащи по 180 мг. от добавката дневно, е установено подобрение на кръвообращението средно с 41 %, което от своя страна намалява риска от сърдечно-съдови усложнения.

Подобно изследване, този път върху пациенти с доказана коронарна болест на сърцето, (за които се счита че са изложени на повишен риск от сърдечен удар) показва че 200 мг. Пикногенол дневно, успоредно с провежданата стандартна сърдечно-съдова терапия , води до 32 % увеличение на коронарния кръвопоток. При пациенти, приемали плацебо, не се наблюдава никаква разлика. Друга полза свързана с подобряването на кръвообращението, е благоприятният ефект върху еректилната функция при мъжете. Неотдавнашен експеримент показва, че комбинацията между Л-аргининаспартат и Пикногенол в продължение на 1 месец  при пациенти с еректилнадисфункция, възвръща нормалното кръвоснабдяване а честотата на половите актове за този период в сравнение с предишен нараства двойно. Освен всичко това се наблюдава и намаление на нивата на холестерола и артериалното налягане. Обяснението за това благотворно въздействие върху сърдечно-съдовата система като цяло е, че Пикногенол стимулира производството на азотен оксид. Той от своя страна има свойството да отпуска и разширява кръвоносните съдове.

Изследвания върху хора и животни сочат категорично, че третирането на високо артериално налягане с Пикногенол води не само до понижаване на стойностите му, но и до свързаното с това намаляване на уврежданията върху различни органи, чувствителни на високо кръвно налягане, каквито са например бъбреците.

Сред най-вълнуващите факти свързани с Пикногенол, са резултати от няколко проучвания, които показват че тази патентована съставка смекчава симптомите при сърдечна недостатъчност. Характерно за това състояние изобщо е, че сърдечният мускул става отпуснат и неефективен. Пациентите със сърдечна недостатъчност често чувстват слабост, умора, плитко дишане и невъзможност за дълбоко поемане на въздух. Смъртта често настъпва в резултат на все по-намаляващия кръвопоток, преминаващ през сърцето.

Едно от най-опасните състояния за сърдечно-съдовата система е образуването на кръвни съсиреци. На особено голям риск от образуването им са изложени пушачите. Изследване обхващащо именно пушачи показва, че приемът на 200 мг. пикногенол дневно е достатъчен за намаляване на свръхфункцията на тромбоцитите.

Прекалено оставане в седнало положение (например при дълъг полет със самолет) представлява съществен риск за образуване на опасни съсиреци в краката. Случи ли се това, те могат да тръгнат по кръвоносната система и да блокират някои главни артерии свързани със сърцето и белите дробове. Много често това води до внезапна смърт.

Пикногенол има изключителната способност да предпазва от образуването на кръвни съсиреци. В експеримент, проведен с 99 участници в дълъг презокеански полет, всички те приемат по 200 мг. Пикногенол непосредствено преди пътуването, още толкова шест часа по-късно, както и нови 100 мг на следващия ден. При нито един от тях не се наблюдава т.нар. тромбоцитно събитие, докато в другата, равна по брой на участниците група, приела плацебо, са налице пет такива случая.

Пикногенол помага за контрола над диабета. Хората с диабет са в постоянно състояние на преждевременно остаряване, а освен това са податливи на всички пет механизма, описани малко по-горе – оксидативен стрес, гликация, възпаления, разрушаване целостта нас клетъчната мембрана и на ДНК. Контролът върху нивата на кръвната захар е от съществена важност за предпазване от влиянието на тези вредни за човешкия организъм фактори.

Пикногенол спомага за понижаване нивата на кръвната захар, особено в критичния период след хранене, когато повишената захар влияе зле на сърцето. От една страна, Пикногенол блокира разграждането на нишесте в стомашно-чревния тракт. Това забавя абсорбцията на глюкозата (голяма част от която е резултат именно от разграждането на нишестето) и подпомага задържането на нивата на захар в нормални граници през целия ден. От друга страна, той подпомага клетките в усилията им да изхвърлят глюкозата от кръвта възможно най-бързо, намалявайки по този начин още повече концентрацията ѝ. Впроучване, обхващащо 30 душисдиабеттип 2 нанеконвенционалнатерапия, Пикногенолспособствазанамаляванениватанакръвнатазахарсразличнистойности, свързанисприложенатадоза. Участницитевизследването приемат по 50 мг. Пикногенол в продължение на три седмици, последвани от още толкова с по 100 мг, и накрая последни 21 дни с 200 мг. Положителни резултати се наблюдават още след първата третина от експеримента, но те се засилват още повече с увеличаването на дозата по време на следващите два етапа.

За много от пациентите с диабет е силно препоръчително да свалят килограми. Стриктното спазване на хранителна диета с цел минимален прием на захар и намаляване на теглото може да намали, но не и да елиминира риска от усложнения, свързани с диабета. Много от тях се получават вследствие на микроскопични поражения по капилярите по кожата, в очите и нервите. Пикногенол е способен да забави развитието на процеса предизвикващ поражения на ретината (диабетна ретинопатия), намалявайки пораженията по капилярите в ретината и подобрявайки кръвообращението. В експеримент с пациенти, приемащи по 150 мг. Пикногенол дневно, след два месеца се наблюдават случаи на пълно блокиране на негативните процеси в ретината. При групата, приемала плацебо, напротив – показателите се влошават. Независимо паралелно изследване в друг медицински център дава сходни резултати. В него, 18 от 24 участника докладват за субективно усещане за подобряване на зрението, а средната острота на зрението се е подобрила с цели 21,4 % за два месеца , като този процент вече е на базата на по-обективен източник – т.нар. Таблица на Снелен (буквите, с които се проверява остротата на зрението във всеки един очен кабинет).

Пораженията по кожните капиляри вследствие на диабета (микроангиопатия) стават причина за увреждания на кожата и дори появата на малки  язви по нея. Приемът на 150 мг. Пикногенол дневно може да спомогне за пълното ликвидиране при над 80 % от пациентите.

Продължителното излагане на повишена глюкоза уврежда нервите, довеждайки до болезнено състояние наречено диабетна невропатия. Хората с това страдание най-често имат натрапчиво усещане за парене и смъдене, а в същото време нервните им окончания функционират непълноценно, провеждайки  импулсите по-бавно от нормалното. Доказано е, че Пикногенол може да забави спада в скоростта на нервната проводимост, дори и при условия на диабет.

Пикногенол подобрява мозъчните функции и засилва паметта. Деликатната ни мозъчна тъкан е особено податлива на процесите на стареене и предизвиканите от тях последици. През мозъка преминава около 30 % от целия кръвен поток, което несъмнено е добре, но от друга страна това го излага на много високи нива на оксидативен стрес. С течение на времето, механизмите на стареене оставят своя отпечатък и върху мозъка, водейки до отслабване на паметта, затруднена способност за заучаване, и други специфични промени, сред които и болестта на Алцхаймер.

Пикногенол е изключително ефикасен при предпазването на мозъчните клетки от поражения в резултат на оксидативни и възпалителни процеси, присъщи на заболяването на Алцхаймер. Той забавя клетъчната смърт, обусловена от наличието на т.нар . „алцхаймеров протеин“, чието научно име е амилоидбета, както и от други оксидативни стресови фактори. Изследванията са категорични, че Пикногенол не само блокира оксидативните механизми, но и повишава нивата на естествените антиоксиданти в мозъчните клетки, увеличавайки допълнително устойчивостта им.

Тези биохимични ефекти водят до видими резултати при пациентите от третата възраст. Приемането на 150 мг. Пикногенол дневно в продължение на три месеца при хора от тази група води до значително подобрение на оперативната им памет. Това е онази памет, която човек използва когато например поглежда телефонен номер и го запомня само докато ръката го набере, и същата която ни помага да запомним номера на стаята си в хотел, и почти веднага след напускането му да я забравим.

Пикногенол помага и за подобряване на пространствената памет при експерименти с възрастни животни с намалени нива на тестостерон (еквивалентни на мъже след настъпване на андропаузата). Тази памет помага на човек да запомни къде е оставил нещо, ключовете си например.

Менопаузата при жените също е предпоставка за отслабване на паметта, както и на редица други мозъчни функции. Пикногенол намалява общите симптоми на менопаузата с до 46% при жени, приемащи добавката, в сравнение с нулево подобрение при такива на които в течение на експеримента е давано плацебо.

Пикногенол оказва влияние върху подобряването на паметта дори при млади и подрастващи. Експеримент със студенти, приемащи добавката показва подобрение на паметта и способността за съсредоточаване. И това не е всичко – те показват по-добри резултати в условия на реален изпит или тест. Процентно измерено, средното подобрение в рамките на този експеримент  е  7,6 %.

Пикногенол облекчава болката при артрит. Усещането за скованост и болките в ставите, по правило вървят ръка за ръка с остаряването. Ставите се изхабяват по същата причина , както и останалите тъкани в човешкото тяло – те са подложени на действието на петте основни механизма на стареенето, които вече бяха споменати. Най-честият резултат от похабяването на ставите е остеоартритът, от който страда поне една трета от хората над 65-годишна възраст.

Пикногенол носи чувствително облекчение именно на тези пациенти, което е нагледно доказано посредством тримесечен експеримент, обхващащ 156 души от третата възраст. Само 100 мг. дневен прием стават причина за 56 % подобрение по т.нар. скала WOMAC (стандартен тест за артрит, включваш показатели като болка, скованост, функционални ограничения на ставите при движение и др). При групата на пациентите, приемали плацебо, това подобрение е почти в рамките на статистическата грешка – около 9%. Преди започването на експеримента, пациентите от първата група могат да изминат без оплаквания средно едва около 80 м. След тримесечната терапия, това разстояние нараства чувствително до 220 м. При пациентите от втората група не се наблюдава видимо подобрение. В същото изследване, приемът нас медикаменти е редуциран с цели 58 % при пациентите приемащи пикногенол, и само с 1% при контролната група. Едновременно с това, стомашните проблеми и усложнения (често срещани при хора приемащи високи дози лекарства против артрит), намаляват с 63 % при пациентите от първата група, и само с 3% при тези от втората.

Подобни изследвания показват идентични резултати при остеоартрит, както и при артрит вследствие на подагра. След редовен и продължителен прием на пикногенол, резултатът се изразява в чувствително намаляване на възпалителните маркери в кръвта, което е гаранция за по-малко поражения в ставите.В заключение. Напредването на възрастта се ускорява от различни патологични влияния. То се проявява най-видимо върху кожата – най-големия и най-видимия човешки орган. Същите процеси обаче се развиват и във всички останали органи на тялото. Пикногенолът, натурална смес от здравословни растителни молекули, има доказан и видим ефект срещу стареенето на кожата – намалява риска и забавя появата на бръчки, както и на пигментационни петна, свързани с процеса на стареене. Изследванията показват, че пикногенол атакува едновременно петте основни фактора, отговорни за остаряването както на кожата, така и на редица други органи и системи. Неговите разнообразни механизми, чрез които противодейства на процесите на стареене са добра предпоставка за постоянно понижаване на риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет, артрит и нарушения на мозъчната дейност.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.