×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Ahiflower е добавка, чиято основна съставка е Buglossoides arvensis (полска белоочица) - цъфтящо растение от семейство Грапаволистни. Видът е местен за Европа и Азия и е известен на други места като въведен вид, включително в Северна Америка и Австралия. Това растение е включено в списъка на лечебните растения и e силен източник на омега-3 мастни киселини под формата на ALA, SDA и GLA и омега-6 мастни киселини под формата на линолова киселина. Именно тази добавка преди няколко дни беше посочена като устойчив, алтернативен източник на рибеното масло в ново проучване



Растителните алтернативи за добив на омега-3

Традиционните източници на много дълговерижни полиненаситени мастни киселини (VLC-PUFA) не могат устойчиво да отговорят на хранителните нужди на световното население сами по себе си, чрез добавки с рибено масло, силно концентрирани фармацевтични продукти и използваните емулсии в медицинското хранене и фуражите за аквакултури. Един от основните проблеми тук е, че неотдавнашното затваряне на риболова в Перу и други прекъсвания на веригата за доставки, подчертават необходимостта от разнообразяване на източниците на омега-3. Следователно алтернативните източници трябва да бъдат сериозно обмислени и техният потенциал да бъде проучен. Най-нови проучвания препоръчват три растителни алтернативи на аншоа, сардини и херинга, които обикновено се използват за производство на рибено масло. Става дума за маслото Ahiflower, което има най-високото комбинирано съдържание на омега-3 стеаридонова (SDA) и гама-линолова киселина (GLA), заедно с източници на EPA и DHA, получени от микроводорасли, както и другите две алтернативи- генетично модифицирани източници на семена от рапица и камелина.

Ahiflower- силно обнадеждаващи факти

Но да се върнем на Ahiflower. Този преглед всъщност е първият по рода си, който признава скорошни научни публикации, които предполагат, че профилът на омега-3 и омега-6 мастни киселини, открити в Ahiflower, може да предложи уникални ефекти върху здравето и засилен метаболизъм, в сравнение с други растения. Ahiflower като цяло изглежда, че има множество други уникални ефекти върху биомаркерите на метаболизма на глюкозата в черния дроб, имунната подкрепа, липидните медиатори и чревната микробиота. Последните експериментални проучвания с масло от промишлено отглеждана култура Ahiflower, която е богата на SDA, съобщават за забележителни ефекти, които могат да бъдат резултат от високото съдържание на ALA, SDA и GLA. Но нека изчакаме и видим какво още ще ни предложи бъдещето по отношение на поредното лечебно растение, което все още не е напълно изследвано.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.