×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Пиете ли си добавките? Това е един от най-съществените въпроси, които можем да ви зададем, защото голяма част от хората си купуват добавки, а после не са редовни в приема им. Това със сигурност не им гарантира навременни и положителни резултати. Мнозинството от потребителите на хранителни добавки заявява, че навикът е от съществено значение за поддържане на здравето. Ако не прибавите към навиците си и този с добавките като задължителен (добре е както всеки ден да ги приемате, така и това да се случва по едно и също време на деня), пак казваме- не очаквайте скорошни ефекти върху организма си


А сега малко данни относно това кой, как и какви добавки приема.

Употребата на хранителни добавки сред възрастните в САЩ остава стабилна, като над 70% съобщават, че приемат добавки, а 55% от общото население се определя като „редовен“ потребител. Трябва да се отбележи също така, че около 92% от потребителите се съгласяват, че хранителните добавки са от съществено значение за поддържането на тяхното здраве.

Какви добавки приемат американците?

В САЩ мултивитамините са най-често използваният витамин/минерал. Използването на добавки за имунно здраве е намаляло донякъде (тук слагаме основно витамините D, C и цинк), но употребата на добавки за спортно хранене и контрол на теглото се е увеличила. Текущото потребление на добавки за спортно хранене е особено високо сред по-младите потребители. Използването на хидратиращи и енергийни напитки/гелове също се е увеличило значително през 2023-та в сравнение с 2022-ра година. Мелатонинът вече е най-широко използваната специална добавка, като процентите му се увеличават от 13 през 2022 г. на 17% през 2023 г. При омега-3 се наблюдават обратните цифри- намаление от 17 през 2022-ра на 13% през изминалата година, което не е особено добра тенденция.

На кого се доверяват?

Медицинските специалисти остават най-довереният източник на информация за добавки сред всички възрастни в САЩ. Американците също са най-склонни да обмислят приема на добавки, ако техният лекар ги препоръча или ако изпитат промяна в здравословното си състояние.

Етикетите на продуктите (62%) и цената (53%) остават най-важните фактори при закупуване на хранителни добавки, следвани от лекарска препоръка (45%) и конкретни съставки (32%).

Относно българите

Проучвания сочат, че българите са по-скоро информирани за витамините и добавките. След пандемията се наблюдава по-голяма загриженост към здравето и осезаем ръст в продажбите на продукти, най-вече ориентирани към имунното здраве. Продажбите на витамини и минерали през последните 3 години бележат ръст от 40% спрямо предходните периоди, а пазарният им дял се е увеличил двойно. Тенденциите сочат, че в много от случаите жените по-често търсят здравна информация от различни източници и именно те са и основният потребител на добавки за цялото семейство. Активно спортуващите също са водещ консуматор на добавки.

И накрая искаме да прибавим единствено предупреждението винаги да правите информиран избор, когато купувате добавки- да четете достоверна информация (каквато ще откриете в сайта ни), да обръщате внимание на съдържанието на етикетите и най-вече- препоръчително е да се допитвате до специалист, преди да преминете към прием. Хранителните добавки не са лекарства- те се регулират от Българската агенция по безопасност на храните и поради тази причина са леснодостъпни. И все пак, ние вярваме, че интелигентният и добре информиран потребител, със сигурност ще направи адекватен избор и ще се вслуша в съветите ни.

Така че...пийте си добавките редовно и се информирайте, за да бъдете в крак със здравето си!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.