×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Палмитоилетаноламид (PEA) е мощна естествена активна съставка, открита преди повече от 50 години. Една от основните му функции е свързана с намаляване на възпалението на тъканите. Палмитоилетаноламидът (PEA) присъства в много храни, които обикновено се съдържат в диетата ни- яйца, фъстъци, грах, соя и др. и също така се произвежда от клетки в нашия организъм. Той присъства във висока концентрация в мозъчните тъкани, както вече споменахме- намалява възпалението и възстановява функционалността на увредените тъкани- благоприятства апоптозата на увредените клетки.

Най-новите проучвания

Според най-новите изследвания PEA помага при алергии. Изследователи установяват, че тъй като сезонните алергични симптоми са причинени от освобождаване на хистамин и антиген, PEA може да бъде алтернатива на лекарствата за алергия, тъй като може да регулира надолу активирането на мастните клетки и да намали производството на хистамин (голямо количество от него се изхвърля при алергична реакция).

Най-новото клинично проучване включва 101 участници със сезонни алергии, на които са били давани по 350 мг PEA или плацебо дневно, в продължение на две седмици. Резултатите са следните: в сравнение с контролната група, в групата на приемащите PEA се наблюдава значително намаляване на плазмените нива на хистамин в сравнение с плацебо. Също така се намаляват симптомите на алергия като запушен нос, което предполага, че палмитоилетаноламидът помага за смекчаване на сезонните алергии.

Добавка с огромна значимост

Резултатът от това проучване допълнително подкрепя публикуваните механизми на действие на PEA, показващи способността му да повлиява хистамина и възпалителните маркери. Сезонните алергии засягат почти 40% от световното население и това проучване показва, че тази добавка е достатъчно значима, за да и се обърне още по-голямо внимание в бъдеще. Тук ще споменем, че въпреки, че PEA можем да си набавим и от хранителни източници, този вариант е по-скоро скептичен, тъй като в храните тази съставка е в доста малки количества. Точно това прави производство на палмитоилетаноламид необходимо за задоволяване на определени хранителни нужди и облекчаване на алергични симптоми. Освен всичко друго PEA подобрява метаболизма, намалява симптомите на депресия, както и тези на настинка.  

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.