×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Резултатите от ново проучване показват, че добавката хлорела значително намалява концентрацията на лактат в кръвта и увеличава притока на кислород при извършващите субмаксимално  и максимално колоездене, което показва по-голяма толерантност към упражненията.

Въпреки това, проучването не наблюдава подобрения в максималната консумация на кислород (VO2макс) или максималната скорост на работа (WRmax).

Според проучването, употребата на 6g хлорела 2 дни значително намалява концентрацията на лактат в кръвта и увеличава притока на кислород по време на 20-минутен субмаксимален цикъл и V02макс.

Максимална и субмаксимална са вид класификация на физическата активност. За показател на работоспособността се използва пределна продължителност за изпълняване на дадено физическо натоварване в зависимост от неговата мощност:

  • Зона на максимална мощност - с пределно време на работа до 20 сек
  • Зона на субмаксимална мощност - от 20 сек до 5 мин
  • Зона на голяма мощност - от 5 до 30 мин
  • Зона на умерена мощност - над 30 мин

Водораслите и упражненията

Има значителен интерес към откриването на добавки, които могат да намаляват умората при по-ниска интензивност на упражненията и да запазят енергийните нива при висока интензивност по време на дейности като колоездене.

Популярността на консумацията на водорасли нараства поради техния потенциал за повишаване на производителността. Chlorella vulgaris (Chlorella) демонстрира значителни ползи за здравето и производителността. Този ефект се дължи на нейните антиоксидантни, съдоразширяващи и противовъзпалителни свойства, които са предизвикани от съдържанието на кератеноиди и витамини от група В.

Предишните изследвания показват, че добавянето на хлорела намалява кръвното налягане, както при животни, така и при хора, потенциално чрез механизми от вазодилатация, произтичащи от съдържанието на аргинин и антиоксиданти. Проведени допълнителни проучвания установяват, че този ефект е от полза за спортните постижения с висока интензивност.

Въпреки това, липсват доказателства за ефекта от добавянето на хлорела върху максималната интензивност на упражненията с по-кратък период на натоварване. Изследователите имат за цел да определят ефектите от добавянето на хлорела 6g/ ден в продължение на два дни върху субмаксималното и максималното изпълнение на упражнения при млади, здрави възрастни.

Проучването

Рандомизирано, двойно-сляпо, кръстосано проучване набира тестова група от 20 възрастни, която включва 16 мъже и 4 жени на средна възраст 22 години. Участниците са имали средно VО2макс от 42.7.

Участниците са помолени да прилагат самостоятелно 12 табл. (6g) на ден от плацебо или хлорела добавка в продължение на 2 дни. След това тестването включва 20-минутен субмаксимален цикъл при 40% от максималната им работна скорост (ватове), последван постепенно от V02макс тест.

Забавена умора и подобрена производителност

Що се отнася до значителността на откритията, изследователите обясняват, че по-ниските нива на лактат по време на субмаксимални упражнения са показател за по-висока толерантност към упражнения поради намалено хомеостатистично нарушение, което може да забави появата на умора.

Изследователите призовават за по-нататъшни изследвания, за да бъдат проучени основните механизми на действие и да бъдат възпроизведени в рамките на популацията на спортистите, за да се проучи потенциалът на хлорела за ефективност.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Силвана Галенова

Магистър - Фармацевт с познания в ботаниката, фармакогнозията, токсикологията, лекарствените взаймодейстия, фитотерапията и шуслеровата терапия.

Интересува се от всички иновации, настъпващи в сферата, които биха били полезни на пациентите.

Привърженик на здравословния начин на живот.

Продуктът беше успешно добавен в любими.