×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Имате ли домашен любимец? А купувате ли му добавки? За някои вторият въпрос е странен и те обикновено са тези, които отговарят отрицателно на първия. Оказва се, че в последните години все по-голямо внимание отделяме на косматите си „рожби“ и че сме все по-загрижени за здравето им


Все повече домашни любимци и все по-големи разходи за тях

В периода 2018-2023 година сумата, изразходвана за домашни любимци в САЩ, се е увеличила с повече от 51%, което е огромен скок в тази индустрия. COVID-19 също значително повлиява тази тенденция. Данни сочат, че всяко пето домакинство в САЩ е добавило куче или котка в дома си през първата година от кризата с COVID-19. Как стоят нещата в България? По сходен начин. Все по-висок клас храни и добавки купуваме и в нашата страна за любимците си. През последните 10 години пазарът на такива стоки расте средно с по над 10%, като след пандемията се наблюдава още по-висок ръст.

Хората отглеждат домашните си любимци така, както собствените си деца

Бил Букаут, президент на Националния съвет за добавки за животни споделя, че ръстът в притежаването на домашни любимци е неизменно свързан и с пазара на добавки за домашни любимци, който се оценява на приблизително 3 милиарда долара. Много експерти смятат животновъдната индустрия за доста устойчива на рецесия, поради факта, че хората гледат домашните си любимци така, както отглеждат и децата си и са готови да им осигурят наистина много „екстри“.

Ръст в производството и продажбите на добавки за животни

Подобно на пазара на хранителни добавки за хора, разработването на нови продукти и иновациите в добавките за домашни любимци, често се ръководи от уникални съставки. Тук съществената разлика между човешката и животинската индустрия е във вкуса. Вече няколко компании са се опитвали да разработят полезни дъвки за животни, но продуктът в крайна сметка се залепва за зъбите им. В резултат на това, меките дъвчащи продукти са стандартна форма за вариант на добавки за животни, но обогатените лакомства и закуски са друг начин на приложение. Продуктите за козина, стави, храносмилане обаче си остават едни от най-търсените. Хората все по-често се замислят за това как да осигурят повече здраве, комфорт и по-дълъг живот на домашния си любимец. И тепърва ще ни става все по-интересно да наблюдаваме как ще се развива тази тенденция в бъдеще.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.