×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Обичате ли ориз? А знаете ли какъв ориз си купувате? Оризът е основна храна за повече от 3,5 милиарда души по света и основата за ястия в различни култури и кухни. Именно затова производителите на ориз са толкова важна част от световното земеделие.

Едни от най-добрите оризови продукти на пазара

Един такъв производител, но малко по-специален са Lundberg Family Farms. Този бранд има над 70 продукта в своето портфолио, като е основен производител на органичен ориз и оризови закуски и е водещ в броя на регенеративните органични сертифицирани (ROC) оризови продукти на пазара. Компанията се превърна в първата базирана в САЩ марка ориз, която представи органичен сертифициран ориз на пазара миналата година.

Сузане Сенгелман, главен директор по растежа в Lundberg, заявява: „Въвеждаме регенеративен органичен сертифициран ориз във всяка категория от нашето продуктово портфолио, включително пакетиран ориз, оризови сладкиши, ориз с подправки и 90-секунден ориз, който има потенциала да се представи пред широка аудитория от хора, които са  ориентирани към удобството и същевременно към регенеративните, органични продукти.“ От компанията казват още, че оризът е растение, което расте в земята и поради тази причина начинът, по който се отглежда, има голямо значение.

Органични практики при отглеждане на ориза

Семейство Лундберг започват да отглеждат органичен ориз още през 60-те години на миналия век, три десетилетия преди въвеждането на национални органични стандарти. Тогава Лундберг са били наричани „тези луди Лундберги“, защото са отказвали да изгарят оризовата слама, останала в полетата им след прибиране на реколтата, което някога е било стандартна практика в долината на Сакраменто. Но именно тази органична материя е помогнала за намаляване на замърсяването и възстановяване на почвата.

За постигане на ROC, фермата прилага практики за управление на водата и плевелите, като удавяне на тревни плевели и изсушаване на водни плевели, вместо обливане на полетата с хербициди. Вътрешният разсадник на компанията и местните експерти по ориз, използват естествени методи за подобряване и развитие на сортове ориз, съвместими с регенеративното органично земеделие, а не с конвенционалното такова.

Разширяване на портфолиото

Почти половината от цялото продуктово портфолио на Lundberg сега се прави с ROC ориз, включително:

Регенеративен, органичен, сертифициран бял жасминов ориз

90-секунден ориз с кориандър и лайм, направен с регенеративен, органичен и сертифициран ориз

Регенеративни, органични и сертифицирани леко осолени оризови сладкиши

Мини торта с бял ориз чедър, направена с регенеративен, органичен и сертифициран ориз

Регенеративни, органични и сертифицирани тънки оризови сладкиши с червен ориз и киноа

Като част от прехода Lundberg ще пусне и нов дизайн на опаковката, вдъхновен от екосистемите, които техните земеделски практики помагат да защитят.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.