- Мая Долапчиева
- Новини
- 0 коментари
- Тагове: органичен ориз
Обичате ли ориз? А знаете ли какъв ориз си купувате? Оризът е основна храна за повече от 3,5 милиарда души по света и основата за ястия в различни култури и кухни. Именно затова производителите на ориз са толкова важна част от световното земеделие.
Едни от най-добрите оризови продукти на пазара
Един такъв производител, но малко по-специален са Lundberg Family Farms. Този бранд има над 70 продукта в своето портфолио, като е основен производител на органичен ориз и оризови закуски и е водещ в броя на регенеративните органични сертифицирани (ROC) оризови продукти на пазара. Компанията се превърна в първата базирана в САЩ марка ориз, която представи органичен сертифициран ориз на пазара миналата година.
Сузане Сенгелман, главен директор по растежа в Lundberg, заявява: „Въвеждаме регенеративен органичен сертифициран ориз във всяка категория от нашето продуктово портфолио, включително пакетиран ориз, оризови сладкиши, ориз с подправки и 90-секунден ориз, който има потенциала да се представи пред широка аудитория от хора, които са ориентирани към удобството и същевременно към регенеративните, органични продукти.“ От компанията казват още, че оризът е растение, което расте в земята и поради тази причина начинът, по който се отглежда, има голямо значение.
Органични практики при отглеждане на ориза
Семейство Лундберг започват да отглеждат органичен ориз още през 60-те години на миналия век, три десетилетия преди въвеждането на национални органични стандарти. Тогава Лундберг са били наричани „тези луди Лундберги“, защото са отказвали да изгарят оризовата слама, останала в полетата им след прибиране на реколтата, което някога е било стандартна практика в долината на Сакраменто. Но именно тази органична материя е помогнала за намаляване на замърсяването и възстановяване на почвата.
За постигане на ROC, фермата прилага практики за управление на водата и плевелите, като удавяне на тревни плевели и изсушаване на водни плевели, вместо обливане на полетата с хербициди. Вътрешният разсадник на компанията и местните експерти по ориз, използват естествени методи за подобряване и развитие на сортове ориз, съвместими с регенеративното органично земеделие, а не с конвенционалното такова.
Разширяване на портфолиото
Почти половината от цялото продуктово портфолио на Lundberg сега се прави с ROC ориз, включително:
Регенеративен, органичен, сертифициран бял жасминов ориз
90-секунден ориз с кориандър и лайм, направен с регенеративен, органичен и сертифициран ориз
Регенеративни, органични и сертифицирани леко осолени оризови сладкиши
Мини торта с бял ориз чедър, направена с регенеративен, органичен и сертифициран ориз
Регенеративни, органични и сертифицирани тънки оризови сладкиши с червен ориз и киноа
Като част от прехода Lundberg ще пусне и нов дизайн на опаковката, вдъхновен от екосистемите, които техните земеделски практики помагат да защитят.
Прочети още
Коментари (0)
Нов коментар