×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Нахутът е една от най-здравословните храни и се отличава с богатото си съдържание на протеини. Освен това той съдържа съдържа витамини и минерали- витамин B6, витамин Е, желязо, цинк, фосфор, магнезий, полезни фибри (които контролират холестерола и кръвната захар). Протеините, влизащи в състава на нахута, са добре дошли за вашата имунна система, за поддържането на здрави кости и стави и за растежа на мускулната маса при спортистите и не само. За разлика от много други видове протеин, този от нахут е един от най-чистите, които не съдържат наситени мазнини и холестерол.

Една от компаниите, съсредоточена върху създаването на чисти растителни протеини е ChickP, Ltd. След седмица- на 28-30 ноември във Франкфурт, Германия тя ще представи нови прототипи, включващи своя 90% протеинов изолат от нахут за активните потребители на такъв тип хранене. Компанията ще запознае хората с продуктови концепции на основата на мюсли с добавени протеини, включително обогатени зърнени храни и енергийни блокчета. Пробите са съставени от ядки, семена и зелена елда и се вливат така, че да съдържат поне 30% изолат от нахут. Продуктовите концепции са естествено леко подсладени с мед и агаве и са богати на фибри.

„Основното предизвикателство при обогатяването на енергийните закуски с вегански форми на протеин е избягването на горчивия послевкус, като същевременно се запази хрупкава текстура“, казват от ChickP. Изолатът им от нахут решава и двете предизвикателства. Има неутрален вкус плюс фина консистенция за безпроблемно интегриране. Освен това, това е пълен протеин, осигуряващ всички незаменими аминокиселини, включително естествено срещащи се аминокиселини с разклонена верига, които са от съществено значение за изграждането и поддържането на мускулна маса.

ChickP създаде нова патентована технология, която може да произведе 90% протеинов изолат от нахут без мирис и вкус, което позволява използването му в редица вегански алтернативи на растителна основа. Лесно се включва в аналози на млечни продукти, като сладолед и сметана, както и в заместители на сирене и яйца.

ChickP съобщава, че хранителните спортни барове, обогатени с растителни протеини, са нараснали с 8,4% между 2020 г. и 2022 г., а високото съдържание на протеини е основен фактор при търсенето на спортни барове. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.