Био нудълс от нахут и ленено семе, 250 g
- Мая Долапчиева
- Новини
- 0 коментари
- Тагове: протеин от нахут
Нахутът е една от най-здравословните храни и се отличава с богатото си съдържание на протеини. Освен това той съдържа съдържа витамини и минерали- витамин B6, витамин Е, желязо, цинк, фосфор, магнезий, полезни фибри (които контролират холестерола и кръвната захар). Протеините, влизащи в състава на нахута, са добре дошли за вашата имунна система, за поддържането на здрави кости и стави и за растежа на мускулната маса при спортистите и не само. За разлика от много други видове протеин, този от нахут е един от най-чистите, които не съдържат наситени мазнини и холестерол.
Една от компаниите, съсредоточена върху създаването на чисти растителни протеини е ChickP, Ltd. След седмица- на 28-30 ноември във Франкфурт, Германия тя ще представи нови прототипи, включващи своя 90% протеинов изолат от нахут за активните потребители на такъв тип хранене. Компанията ще запознае хората с продуктови концепции на основата на мюсли с добавени протеини, включително обогатени зърнени храни и енергийни блокчета. Пробите са съставени от ядки, семена и зелена елда и се вливат така, че да съдържат поне 30% изолат от нахут. Продуктовите концепции са естествено леко подсладени с мед и агаве и са богати на фибри.
„Основното предизвикателство при обогатяването на енергийните закуски с вегански форми на протеин е избягването на горчивия послевкус, като същевременно се запази хрупкава текстура“, казват от ChickP. Изолатът им от нахут решава и двете предизвикателства. Има неутрален вкус плюс фина консистенция за безпроблемно интегриране. Освен това, това е пълен протеин, осигуряващ всички незаменими аминокиселини, включително естествено срещащи се аминокиселини с разклонена верига, които са от съществено значение за изграждането и поддържането на мускулна маса.
ChickP създаде нова патентована технология, която може да произведе 90% протеинов изолат от нахут без мирис и вкус, което позволява използването му в редица вегански алтернативи на растителна основа. Лесно се включва в аналози на млечни продукти, като сладолед и сметана, както и в заместители на сирене и яйца.
ChickP съобщава, че хранителните спортни барове, обогатени с растителни протеини, са нараснали с 8,4% между 2020 г. и 2022 г., а високото съдържание на протеини е основен фактор при търсенето на спортни барове.
Свързани продукти
Прочети още
Коментари (0)
Нов коментар