×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Подчертават се много ползи за здравето, които се появяват след приема на антоцианина малвидин, което е полифенол, който се съдържа в червената гроздова кожа. Има кардиопротективни, антидиабетни и невропротективни ефекти

Наблюдаваните ефекти се дължат на мощните актиоксидантни и противовъзпалителни механизми на действие свързани с малвидин, което от своя страна води до благоприятни резултати, включително намалена кислородна пероксидация, намален LDL-холестерол и нива на кръвното налягане.

В допълнение на това, проучванията подчертават благоприятното влияние на малвидин върху микробиота, увеличавайки благоприятните чревни популации на  Bifidobacterium spp и Lactobacillus-Enterococcus spp.

Публикуваният доклад в “Nutrients” заключва: “ Разновидни проучвания, включително in vivo и in vitro, предполагат, че тези молекули имат потенциал да противодействат на началото и прогресията на някои патологии на заболяването, по-специално на патогенезата свързана с оксидативния стрес. Следователно освен капацитета на багрила, малвидинът и неговите гликозиди могат да имат широк спектър от здравословни свойства.”

“Тези открития предполагат потенциалната пазарна роля на малвидин и неговите гликозиди като функционални хранителни добавки, предлагайки както естетически, така и широки хранителни предимства” подчертават полските изследователи.

Положителни качества на флавоноидите

Ползите за здравето от флавоноидите, клас полифеноли, открити в растенията са широко използвани през последните години.

Антоцианините са вид флавоноиди, които са отговорни за червените, лилавите и сините пигменти в редица плодове и зеленчуци.

Доказано е, че тези съединения проявяват значителни актиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които са свързани с потенциални кардиопротективни, антидиабетни и невропротективни такива. Малвидинът е добре познат, но малко изследван тип антоцианин, който има лилав цвят. Неговото количество е голямо в сини цветя и допринася за червеното оцветяване на червеното вино.

Ползи за здравето

Изследователите събират информация от базите данни PubMed, Google Scholat, Scopus и ScienceDirect, използвайки ключови думи и критерии за включване.

Отбелязва се, че малвидинът и неговите гликозиди притежават значителни ползи за здравето, които се дължат на антиоксидантните и противовъзпалителните механизми на действие. Проучванията установяват, че  невропротективните свойства се дължат на предотвратяването на митохондриалната дисфункция и натрупването на реактивни кислородни видове (ROS), като същевременно повишават антиоксидантната ензимна активност в рамките на мозъка.

Освен това при проучване при хора, в което се включва 25г боровинков прах се съобщава, че се наблюдават по-малко когнитивни симптоми и се подобрява дискриминацията на паметта. Това предполага потенциална полза от добавянето на антоцианин при хора, които страдат от когнитивен упадък.

Наблюдавани са значителни кардиопротективни. Изпитвания проведени с хора съобщават за спадане на кръвното налягане и артериалната скованост, което се дължи вероятно на повишеното производство на азотен оксид. Допълнителни проучвания установяват спад в нивата на липидната пероксидация и маркерите на възпалението.

В следващи проучвания са отбелязани значителни антидиабетни ефекти на малвидина и неговите гликозиди. Наблюдава се значително намаляване на серумния LDL-холестерол, триглицеридите, като едновременно с това се подобряват антиоксидантните дейности след включване на хранителни добавки, които съдържат 80мг антоцианини.

Потенциални приложения

Въпреки, че прегледът заключи множество ползи за здравето, които се проявяват от малвидина, е необходимо да се подчертае, че има ограничения за широко му използване поради ограничената му стабилност.

И все пак изследователите допълват:“ Химичната стабилност на антоцианините е основен фокус на последните проучвания. Търси се подход за стабилизиране, тъй като техните потенциални приложения са многобройни и обещаващи. “

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Силвана Галенова

Магистър - Фармацевт с познания в ботаниката, фармакогнозията, токсикологията, лекарствените взаймодейстия, фитотерапията и шуслеровата терапия.

Интересува се от всички иновации, настъпващи в сферата, които биха били полезни на пациентите.

Привърженик на здравословния начин на живот.

Продуктът беше успешно добавен в любими.