×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Често, когато дойде сезонът на вирусите, започваме да гадаем дали е добре да се ваксинираме или не. Някои от нас предпочитат да не вкарват по собствено желание в телата си вирус. Други, особено след пандемията, са особено предпазливи и ги е страх, затова избират ваксината. Има лекари, които с две ръце са „за“ ваксинирането и такива, които ще ви кажат, че ако по принцип имате здрава имунна система, няма смисъл да се ваксинирате. Ще ви препоръчат витамини и добавки. Предвид естеството на сайта ни, ние също бихме ви препоръчали да засилите имунитета си, но освен това бихме ви запознали и с друг вид информация. Днес тя идва директно от СЗО и ни разкрива петте погрешни схващания за ваксината срещу грип. Нека ги видим

Грипът не е сериозен и затова не е необходимо да се ваксинирате

Фактите говорят друго. До 650 000 души годишно могат да умрат от грип, когато говорим само за респираторни причини. Вероятното въздействие върху организма ни несъмнено е още по-голямо. Можете да се заразите с грип, дори когато сте в нормално здравословно състояние (не страдате от други заболявания). Разбира се, рискът се увеличава за хората с уязвима имунна система. Повечето засегнати хора се възстановяват в рамките на няколко седмици, но някои развиват усложнения- инфекции на синусите и ушите, пневмония, възпаление на сърцето или мозъка.

Противогрипната ваксина може да ви зарази с грип

Грипната ваксина съдържа инактивиран вирус, който не може да причини грип. Болките или субфебрилната температура са нормална реакция на имунната система към ваксината. Те обикновено продължават от един до два дни след имунизацията.

Ваксината срещу грип може да има сериозни странични ефекти

Противогрипната ваксина се оказва достатъчно безопасна. Много рядко се наблюдават сериозни нежелани реакции. Само един на милион души може да има синдром на Гилен-Баре- автоимунно заболяване, което причинява мускулна слабост и парализа.

Можете да хванете грип, дори ако сте ваксинирани, следователно няма смисъл от ваксината

Няколко грипни вируса са в обръщение едновременно, поради което все още можете да се заразите с грип от друг щам, дори ако сте били ваксинирани. Ваксината обаче подобрява шансовете за защита и по-бързо възстановяване и това е особено важно, за да се предотврати заразяването с вируса на други хора с уязвима имунна система.

Бременните жени не трябва да се възползват от противогрипни ваксини

Напротив, СЗО съветва, особено бременните жени, че е необходимо да получат ваксина срещу грип, защото имунната им система е по-слаба от обикновено. Инактивираната противогрипна ваксина е безопасна през всички етапи на бременността. Нека не забравяме, че лечението на грип по време на бременност е твърде ограничено, защото редица лекарствени препарати са противопоказни при бременни. И още нещо много важно- твърди се, че ваксината срещу грип защитава бебето от болестта след раждането. Бебетата не са в състояние да получат ваксина срещу грип до навършване на 6 месеца, тъй като имунната им система е твърде незряла. Ако майката обаче е ваксинирана по време на бременността, това намалява рисковете бебето да се разболее от грип след раждането, особено ако то се роди през есенно-зимния сезон, когато вирусите са в разгара си.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.