×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Днес ще ви запознаем с едно интересно проучване, което установява, че съжителстващите хетеросексуални двойки от цял ​​свят, могат да си споделят високо кръвно налягане. Какво означава това? Четете внимателно
 

Високото кръвно налягане е „заразно“ при двойките

Оказва се, че при 20 до 47% от семейните двойки или двойки в партньорство, живеещи в едно домакинство, които са на средна възраст или по-възрастни, и двамата партньори са с високо кръвно налягане. Многонационалното проучване е проведено в САЩ, Англия, Китай и Индия и включва 3989 американски двойки, 1086 английски двойки, 6514 китайски двойки и 22 389 индийски двойки.

В Китай и Индия хората се „заразяват“ повече, отколкото в САЩ и Англия.

В САЩ сред повече от 35% от двойките, на възраст 50 или повече години, се наблюдава високо кръвно налягане и при двамата партньори, като там и в Обединеното кралство, високото кръвно налягане е по-често срещано в сравнение с Китай и Индия. Двойките с високо кръвно налягане в Англия са 47%. В Китай данните са за 21%, а в Индия 20%. В Китай съпругите, чиито съпрузи са имали високо кръвно налягане, са имали 26% по-голяма вероятност също да го имат, в сравнение с женените за хора с нормално кръвно налягане. В Индия ситуацията е горе-долу същата. Високото кръвно налягане е по-разпространено в САЩ и Англия, отколкото в Китай и Индия, но връзката между състоянието на кръвното налягане на двойките е по-силна в Китай и Индия, отколкото в САЩ и Англия.

Причините

Твърди се, че една от причините може да е културна. В Китай и Индия има силна вяра в това да се държим заедно като семейство, така че двойките могат да влияят повече върху здравето си един на друг.

Авторите казват, че това проучване показва потенциала за лечение на хипертония, базирано на двойки. Според статистическата агенция на ЕС Евростат, 22% от хората в страните членки имат високо кръвно налягане. Проучванията показват, че високото кръвно налягане (за което и ние сме писали не веднъж) е един от най-важните рискови фактори за сърдечно-съдови заболявания, включително инфаркт, сърдечна недостатъчност и инсулт.

Дали ще повярваме на тези проучвания или не, е лично наше решение. И все пак едно е сигурно- че двойките често лесно си вдигат кръвното, дори поради дребни битовизми. Не сме наясно обаче дали неразбирателствата са причината или любовта, която върви редом с тях. Но в никакъв случай не отхвърляме тези твърдения като неверни, тъй като знаем, че съществуват и други здравни феномени, като менструалната синхронизация, например. Това е терминът, използван за обозначаване на вярването, че жените, които живеят заедно или прекарват много време заедно, са в менструация в едни и същи дни. Доста проучвания по темата го доказват, но за тях ще ви разкажем друг път.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.