×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Повишеният хранителен прием на Витамин В1 е свързан с по-добра когнитивна функция при лица на възраст над 60 години, според проучване, проведено от учени в Китай.

Изследването използва данни от Националното проучване за изследване на здравето и храненето (NHANES).

Общо 2422 участници са включени в анализа, като хранителният прием на Витамин В1 се определя, чрез средно две 24-часови диетични припомняния.

Когнитивната функция е оценена с помощта на три теста. Тест за заместване на цифровите символи  (DSST) за скорост на обработка, тест за владеене на животни (AFT) за изпълнителна функция, консорциум за създаване на регистър за болест на Алцхаймер (CERAD), подтест за памет.

Създаден е и специфичен за теста и глобален резултат за познание z.

Използвани са многовалентни линейни регресионни модели, за да се изследва връзката между Витамин В1и когнитивната функция.

Тяхната работа установи, че приемът на Витамин В1 е положително свързан с когнитивните резултати. Не само, че тези в най-високите квартилни групи показват по-високи когнитивни резултати, тъй като приемът на Витамин В1се увеличава в групите, както и тези за когнитивно представяне.

Ковариационни съображения

Тези асоциации остават статистически значими във всички многовариантни линейни регресионни модели, дори след контролиране на различни коварианти като възраст, пол, раса/етническа принадлежност, съотношение на доходите от бедност, семейно положение, ниво на образование, индекс на телесна маса, статус на тютюнопушене, алкохолен статус, хипертония и захарен диабет, история на сърдечно-съдови заболявания и инсулт.

 Изследователите пишат: „По – високият прием на VitB1 е свързан с DSST, AFT резултати (PLO,001), както и глобалният резултат за познание z (P=0,008).

„Връзката между хранителният прием на Витамин В1 и когнитивните функционални резултати при възрастните е линейна. Не е установено значително статистическо взаимодействие между тези променливи“.

Въпреки, че механизмът на връзката между приема на Витамин В1 и когнитивния спад е неясен, изследователите смятат, че техните открития са биологично правдоподобни.

Витамин В1 е основно хранително вещество, необходимо за оптималното функциониране на клетките. Също така коензим, който е от съществено значение за ефективния метаболизъм на въглехидрати, протеини и мазнини.

Освен това, Витамин В1 играе решаваща роля в различни мозъчни метаболитни процеси. Играейки роля в окисляването и метаболизма на глюкозата, той също е свързан с невродегенеративните заболявания.

Изследователите заявиха, че са необходими допълнителни разнообрази контролни проучвания, за да се потвърдят констатациите.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Силвана Галенова

Магистър - Фармацевт с познания в ботаниката, фармакогнозията, токсикологията, лекарствените взаймодейстия, фитотерапията и шуслеровата терапия.

Интересува се от всички иновации, настъпващи в сферата, които биха били полезни на пациентите.

Привърженик на здравословния начин на живот.

Продуктът беше успешно добавен в любими.