×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Витамините B1, B2, B3, B5, B6,B7, B9 и B12 могат благоприятно да модулират чревния микробиом, въпреки че не могат да действат като директни субстрати за чревната микробна ферментация, според Journal of Nutrition

“Има нарастващ интерес към потенциалната роля на микроелементите, особено витамините, в оформянето на състава на чревната микрофлора и нейната метаболитна активност и следователно към въздействието върху поддържането здравето на гостоприемника и предотвратяването на различни заболявания.”, пишат изследователи от университета в Сао Паоло. “Повечето от изследванията са фокусирани върху диетичните фибри като пребиотици за чревните микроорганизми, въпреки това диетични съединения, различни от ферментиращи диетични фибри, включващи витамини от групата В, също могат да повлияят на състава на чревния микробиом или физиологията на СЧТ (GIT)“.

Системи за доставка

Изследователите доказват, че пробиотичен ефект обикновено се проявява, когато витамините се абсорбират в проксималното тънко черво, без да достигат дисталния СЧТ. Въпреки това, проучванията показват, че когато се доставят в големи количества витамините могат да модулират микробиома на дебелото черво.

В своя преглед те оценяват проучване, в което геномът на 256 човешки чревни бактерии е анализиран за наличието на пътища за биосинтеза на витамини от групата В (биотин, пиридоксин, фолат, ниацин,пантотенат, кобаламин, рибофлавин и тиамин).

Авторите прогнозираха, че тези витамини са синтезирани от 40-65% от 256-те човешки геномни чревни микроорганизми, а рибофлавинът и ниацинът са най-синтезираните витамини.

Освен това, анализът показва, че “човешките чревни микроорганизми активно произвеждат витамини от групата В и доставят тези микроелементи на бактериите, които са близо до тях, чрез симбиотични взаимоотношения”. Изследователите подчертават, че това позволява на микроорганизмите, които не произвеждат тези вещества, да се възползват от този обмен.

За Витамин В12 учените прегледаха 19 проучвания, които съобщават, че приемът, състоянието или добавянето на В12 са свързани с резултатите от чревния микробиом, бактериалното относително изобилие и функционалния капацитет. Резултатите от ин витро проучвания показват, че Вит В12 може да увеличи алфа-разнообразието и да промени състава на чревния микробиом (бета-разнообразието).

Общо здраве

Витамините от групата В присъстват в няколко храни на животинска основа, листни и зелени зеленчуци, боб и грах. Въпреки това тези витамини могат лесно да бъдат изгубени и разградени по време на процеса на готвене.

“Поради тази причина и поради ниския прием на витамини, подсилването на някои хранителни продукти с химически синтезирани витамини е задължително в много страни“, съобщават изследователи.“

Тъй като човешките клетки не могат да синтезират витамини от групата В в задоволителни количества, за да избегнат различни неблагоприятни ефекти, тези микроелементи трябва да бъдат придобити или от диетата, или чрез производството им от чревния геном.”

Витамините са критични микроелементи за няколко метаболитни и регулаторни пътища, необходими за човешкото здраве. Те са група от 8 витамина и играят важна роля в метаболизма на мазнините и въглехидратите и синтеза на ДНК в човешкия метаболизъм.

Въпреки че имат сходна разтворимост във вода, различните витамини от групата имат различни метаболитни роли по отношения на производството на енергия, протеиновия метаболизъм и хемопоезата или производството на кръвни клетки и тромбоцити.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Силвана Галенова

Магистър - Фармацевт с познания в ботаниката, фармакогнозията, токсикологията, лекарствените взаймодейстия, фитотерапията и шуслеровата терапия.

Интересува се от всички иновации, настъпващи в сферата, които биха били полезни на пациентите.

Привърженик на здравословния начин на живот.

Продуктът беше успешно добавен в любими.