Search
Филтрирай по...

Защитете кожата от слънцето

Защитете кожата от слънцетоКупувате ли си всяка година нов слънцезащитен крем? Ако отговорът е „Не”, може би трябва да се замислите доколко е ефективно мазилото, с което се мажете, за да се защитите от слънцето. Дермокозметичната компания BIODERMA стартира информационна кампания „Замени старата слънцезащита с нова”. Целта е да се намали риска от използването на кремове срещу слънце с изтекъл срок на годност от датата на отваряне.
Продуктите имат два срока на годност. Единият показва датата, до която кремът може да се използва. Другият, обозначен със специален знак на гърба на продукта, дава информация за периода, до който продуктът е годен за употреба след датата на първоначалното му отваряне. Важно е да се знае, че след изтичането на тези срокове UV-филтърът в кремовете губят част от свойствата си. Така няма никаква гаранция за степента на фотозащита за кожата от опасните UVA и UVB-лъчи. Именно те са причина за стареенето на епидермиса, появата на бръчки и развитието на меланома.
Друг сериозен проблем е, че веднъж отворен кремът се замърсява. В него попадат различни бактерии и това също намалява срока му на годност.
С цел стимулиране на потребителите да обръщат повече внимание на защитата си от слънцето, от 11 април до края на август 2012 г. редица аптеки в цялата страна приемат употребявани слънцезащитни продукти, с изтекъл срок на годност след датата на отваряне, от всички марки. А връщайки стария продукт, може да се закупи нов продукт от слънцезащитната гама Photoderm на BIODERMA с отстъпка 5 лв.

Ревита Ви препоръчва

Красива кожа био квартет 15 ml, за красива и гладка кожа, без бръчки

Кокосово масло, 474 ml

Репелентни лепенки против комари

Brilliant Look, 450 mg

Коса & кожа, 600 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top