Search
Филтрирай по...

Кокосовото масло унищожава коремните мазнини!

Кокосовото масло унищожава коремните мазнини!Коремните мазнини са едни от най-трудните за елиминиране. Освен крайно неестетични, те често са предпоставка за сериозни здравословни проблеми.

Наличието на повече коремни мазнини обикновено е показател за липсата на здравословни мазнини в тялото.

Според мащабно бразилско проучване, приемът на 2 супени лъжици кокосово масло дневно, много по-ефективно би спомогнал за изгарянето на мазнините, отколкото дори редовните упражнения на бягащата пътека!

Кокосовото масло изобилства от средноверижни триглицериди (МСТ). МСТ представляват специфична форма мазнини, които биват използвани като енергия, вместо да се превръщат в допълнителни мастни натрупвания.

Кокосовото масло е богато и на лауринова и каприлова киселини, двете важни мастни киселини, които притежават мощни антивирусни и антимикробни свойства.

Кокосовото масло спомага мазнините в тялото да бъдат използвани като енергия и заедно с това повишава имунната защита.

Резултатите от бразилското изследване сочат още, че кокосовото масло понижава нивата на „лошия” холестерол и едновременно с това повишава нивата на добрия такъв. Освен ежедневно да приемаме кокосово масло, е нужно консумацията на нездравословните въглехидрати да бъде тотално ограничена, и за сметка на това да се увеличи количеството на здравословните протеини в менюто.

Авторите на проучването са категорични, че редовният прием на кокосово масло под формата на хранителна добавка, значително намалява коремните мазнини. Кокосовото масло не предизвиква нежелани странични ефекти, действа силно антиоксидантно и освен пртотив мастните натрупвания, действа и срещу натрупването на свободни радикали.

Прочетете още:

2 thoughts on “Кокосовото масло унищожава коремните мазнини!”

 1. получавам запек от кокосовото масло,това нормално ли е или да спра да го употребявам,пия само сутрин в кафето 1-малка лъжичка????

  1. Ревита

   Здравейте,Иван,

   Нямам личен опит с кокосовото масло, но се казва, че би трябвало да има по-скоро слабителен ефект. От друга страна, знаем, че човешкият организъм си има и индивидуални настройки. Ако сте убеден, че точно кокосовото масло ви запича, спрете го.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top