×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Спирулина

Спирулина е една от най-полезните суперхрани. Представлява вид синьо-зелени водорасли с богато съдържание на витамини и минерали, хлорофил, аминокиселини, зеаксантин, бета-каротини, гама-линоленова мастна киселина, пробиотични бактерии, микроелементи и други ценни компоненти.

Състав на спирулина

  • Фитонутриенти. С важно значение сред тях е фикоцианинът – пигмент, подпомагащ детокс функциите на черния дроб и проявяващ мощна антиоксидантна активност. Противодейства на свободните радикали и инхибира производството на възпалителни сигнални молекули. Хлорофил – пигментът, на който се дължи наситено зеления цвят на спирулина. Има има силно детоксикиращи свойства и се комбинира добре със специални диети отслабване и очистване на тялото от токсини. Терапията с хлорофил се препоръчва и с цел елиминиране на тежки метали от тялото, включително арсен, живак, кадмий и др. Научете повече за полезните свойства на хлорофила!
  • Протеини. Около 50-70% от състава на спирулина се състои от протеин. Спирулината включва пълен набор от есенциални (тялото не е в състояние да ги направи) и неесенциални (тялото може да направи тези) аминокиселини, необходими за производството на протеинови молекули.
  • Въглехидрати. Съставляват приблизително 15-25% от състава на спирулина.
  • Нуклеинови киселини: съставляват 5% от състава й. Имат изключително значение за производството на ДНК и РНК.

Витамини и минерали

  • Бета-каротин - предшественик на витамин А, полезен за кожата, очите и имунната система.
  • Желязо – подпомага профилактиката на анемия при рисковите групи с дефицит на желязо.
  • Витамини К1 и К2 - поддържат правилното кръвосъсирване и укрепват костите.
  • Калций - заздравява костите и зъбите, подпомага сърдечната дейност и нормалното състояние на скелетните мускули.
  • Магнезий - участва в над 350 биохимични реакции. Регулира сърдечния ритъм и намалява мускулните спазми.
  • Цинк - важен за здравето на кожата, имунната система, репродуктивното здраве.
  • Калий - основен електролит, поддържащ комуникацията между клетките и редица процеси в тялото.
  • Витамини от група В – поддържат нормалната функция на нервната система, сърдечно-съдовата система и мозъка. Приемът на висококачествен екстракт от спирулина осигурява до 60% от препоръчителните дневни количества B12 – витаминът, който често липсва при вегетарианците.
  • Фолиева киселина – подпомага нормалното състояние на нервната система и осигурява ползи за бременните жени, тъй като намалява риска от вродени дефекти на невралната тръба.
  • Гама-линоленова киселина (GLA) - мастна киселина с мощни противовъзпалителни свойства. Има хормонорегулиращо действие и намалява проявите на акне, екзема псориазис и други кожни проблеми. 

Спирулина осигурява широк спектър ползи. Тя е универсално естествено средство за укрепване на имунитета, увеличаване на енергията и поддържане на организма в оптимално добро здраве.

Ето за какво се използва спирулина!

За силен имунитет

Спирулина подпомага образуването на антитела и производството на бели кръвни клетки. Приемът й през студените месеци от годината намалява риска от простуда и грип, ускорява възстановяването при вече развили се инфекции и увеличава тонуса.

Срещу алергии

В изследване от 2005 година, публикувано в Журнал за лечебни храни, се посочва, че високите дози спирулина потискат алергичните реакции, особено в случаите на алергичен ринит.

Алергичният ринит се характеризира с възпаление в носните канали, задействащо се от алергени в околната среда (прашец, животински косми и др.).

Спирулина е популярно алтернативно средство за облекчаване симптомите на алергичен ринит, което потиска реакцията на клетките спрямо алергените и облекчава симптоматиката.

Вижте кои естествени продукти помагат срещу алергии!

За здравето на кръвта

Спирулина е ефективна и при анемия – увеличава съдържанието на хемоглобин в червените кръвни клетки, а в комбинация с витамин В12 насърчава производството на червени кръвни клетки. Благодарение на високото съдържание на хлорофил и фикоцианин, има пречистващо кръвта действие.

Защита срещу токсини

Много от съдържащите се в спирулина нутриенти насърчават детоксикацията на тялото от химикали, тежки метали и други токсини. Терапията със синьо-зеленото водорасло е подходяща при работа с радиоактивни вещества, начин на живот, свързан с често излагане на ултравиолетова радиация, тютюнопушене и други фактори, предполагащи висок риск за здравето.

При лъче- и химиотерапия

Според много проучвания спирулина защитава здравите клетки от токсичния ефект на лъче- и химиотерапията, и намалява цялостното натоварване върху организма при този тип лечение.

За облекчаване симптомите при артрит

Намалява възпалението в областта на ставите като потиска активността на COX-2 ензима, отговорен за възпалителните процеси.

За нормалното функциониране на мозъка

Според проучване от 2010 г., публикувано в Journal of Alzheimer's Disease, комбинацията от куркумин и спирулина намалява риска от образуване на амилоидни плаки, които предизвикват болест на  Алцхаймер.

Прочетете още:

Спирулина – добавката с изключително широко приложение

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.