Search
Филтрирай по...

Рейки – правила за безопасност

  • Тези, които работят с рейки, трябва винаги да помнят, че рейки e Сила, а злоупотребата или неграмотното използване на Силата може да доведе до неочаквани и неблагоприятни последици.
  • Да не забравяме, че силата на Рейки се дава на хората, за да помогат на себе си и другите.
  • Опитвайки  се да помогнем, да го правим с искрено желание и готовност за помощ.
  • Понякога, при лечение, ситуацията може да се утежни и влоши и това, от гледна точка на духовното развитие, е правилно, макар че като преживяване ни се струва тежко и несправедливо. Ако ние или пациентите ни не сме готови за всяко едно развитие на ситуацията, по – добре  да не се подлагаме на лечение с рейки. Това трябва да се обяснява на болния преди лечението.
  • Работейки с хора или обстоятелства, да призоваваме за най-висшето благо за всички участници и без вреда за никого.
  • Преди обучението за Рейки – учител, да се запитаме за истинските ни мотиви и да оценим отговорите максимално безпристрастно.Да не забравяме:
  • Колкото повече е силата и възможностите, толкова по-голяма е отговорността!
  • Практикувайки рейки като взаимодействие с универсалната космическа енергия да не омаловажаваме взаимодействието със собствената ни жизнена енергия, да се грижим за здравето си, за здравия си разум, да не разделяме “горе” от “долу”, да не противопоставяме  светлината на  тъмнината. Да помним, че балансът в живота ни, равновесието между всичко, което правим, всичко което искаме и можем, е залог за дълголетие и благополучие.
  • Някои, които са в рейки, “издигат” мисленето си на толкова “високо ниво”, че не допускат никакви “недуховни” влияния в живота си. Разчитайки единствено на интуициата си, те имат “духовно” обяснение за всяка ситуация. За тях не съществува друго, освен рейки и неминуемо губят почва под краката си.

Според мен Рейки е чудесен инструмент за помощ, но само инструмент, а как се използва инструмента, зависи от този, който го ползва.

Ако рейки не прави живота ни по-радостен, по-хармоничен, с повече любов и мъдрост, възможно е това да не е нашия начин или пък го използваме неправилно. Неправилно в духовен, а не в технически смисъл.

Високомерието, амбицията, желанието за манипулация, закостенялостта в характера… не са подходящия канал за рейки.

 

Д-р А. Петрова,

Лекар – биохимик в Отделение по имунохематология, СБАЛАГ”Майчин дом”

Рейки – мастер към Български Рейки център

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top