×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Историята на Д-р Едуард Бах (1886-1936) започва от заниманията му по бактериология в голяма лондонска болница, в резултат на които успява да класифицира седем типа бактерии, свързани с различни хронични заболявания и от тях да приготви седем хомеопатични лекарства, известни като седемте нозоди на Бах.

По-късно той се отдава на терапията с цветни есенции, в чиято основа заляга твърдението, че причините за физическите страдания са пряка последица от емоционалния темперамент и начина на мислене на пациентите.

Използвайки този метод, Бах постига ефект, далеч надхвърлящ и най-смелите му очаквания. Бах стига и до следващо фундаментално прозрение, което твърди, че пациентите от една и съща личностна група реагират на болестите си по подобен начин, с едни и същи поведения, настроения и психични състояния, независимо от болестта. Той прави заключението, че различните емоционални и личностни фактори допринасят за общата предразположеност към болести. Малко след като навършва 40 години Бах прави най-значимото откритие в живота си, а именно терапевтичния ефект на есенции, извлечени от венчелистчетата на различни растения (38 на брой), днес известно като терапия с цветята на д-р Бах. В тази терапия се включват следните растения: агримония, аспен, бук, столетник, церато, черешова слива, кестенова пъпка, цикория, клематис, crab apple (дива ябълка), бряст, тинтява, горс, хедър, холи, орлови нокти, габър, Impatiens (циганче), лиственица, мимулус, горчица, дъб, бор, маслина, червен кестен, скална роза, скална вода, склерантус, витлеемска звезда, сладък кестен, върбинка, лоза, орех, виолетка, бял кестен, див овес, дива роза, плачеща върба. Както виждате, за приготвянето на тези капки се използват само растения, които се срещат естествено в природата. Приготвянето става по два начина, следвайки точните указания на Бах- по метода на слънце и по метода на кипене. При слънчевия метод напълно отворени цветята се оставят в стъклена купа за няколко часа на слънчева светлина. При метода на кипене, използван за дървета и храсти, клоните и листата се варят във вода за половин час. И при двата метода растителната материя се отстранява и според Бах водата запазва вибрациите или енергията на цветето. Течността, наречена тинктура майка, се филтрира и смесва с ракия, която действа като консервант.

Спешните капки на д-р Бах, както са познати у нас, са най-известната и най-широко използвана комбинация от есенции от цветя

Тези капки имат широк спектър на приложение. Като най-важно приложение е това за оказване на първа помощ във всички случаи на внезапен физически или психически шок, загуба на съзнание, наранявания и травми, настъпили в резултат на някаква злополука. Ефектът на тези капки е изключително бърз и успокояващ при силни стресови ситуации, уплаха, безпокойството и т.н. При силни емоционални разстройства действието им също не е за пренебрегване- значително облекчават емоционалното състояние, помагат при депресия, следродилна депресия и различни видове душевни травми.

Доктор Бах разпределя 38-те цветни еликсира в 7 групи:

  • Страх
  • Самота
  • Несигурност
  • Липса на интерес към настоящето
  • Униние и отчаяние
  • Свръхчувствителност към влияния
  • Прекалена загриженост за благополучието на другите

Кога да им се доверим?

Капките на Бах може да приемате при:

  • безпокойство преди изпит, интервю за работа, важна среща, някаква публична изява, спортно състезание- те ще ви успокоят и ще ви помогнат максимално да постигането изява в условията на стрес

  • проблеми със съня- след напрегнат ден и въртене в леглото, тези капки са идеални за постигане на обща релаксация и бързо заспиване

  • тежки менструални болки, болки в резултат на спазми, мигрена и зъбобол. Препоръчват се дори при колики при бебета- без ограничения са във възрастта на ползване

  • кожни заболявания, операционни рани, изгаряния, различни контузии (за локално приложение)

  • излизане от упойка и за стабилизирането на пациенти с медикаментозно предозиране

  • различни интоксикации, включително и след ухапвания от отровни насекоми и змии

  • намалени защитните сили на организма при настинка, грип и др.

Съдържание

Капките на д-р Бах не съдържат никакви активни химически съставки - нито синтетични, нито натурални. В състава им влиза единствено воден екстракт от фините енергии на прецизно подбрани растения.

Начин на употреба

Може да ги приемате директно в концентрирана форма или след предварително разреждане. Не съществува опасност от предозиране и дозата е индивидуална според случая. Можете и да ги комбинирате с всякакви други лекарства, без опасност от неблагоприятни взаимодействия. Препоръчително е преди употреба да разклащате флакона около десетина пъти, за да се засили терапевтичният ефект.

Важен е броят на приемите

При екстремни ситуации се взимат по 4 капки директно от оригиналната опаковка на всеки 5–10 мин. При подобрение, капките се приемат на 30 мин., а след настъпване на значително успокоение в състоянието - на всеки два часа, колкото пъти е необходимо, до постигане на максимален ефект.

Капките на д-р Бах могат да се приложат външно и под формата на лосион или компрес.

Важно е да отбележим - капките на Бах са комбинация, която е предназначена за използване изключително при спешни състояния и единичният курс на лечение обикновено не надхвърля един ден. Не е препоръчително да ги използвате при хронични проблеми и да провеждате дълги курсове на лечение. Не е препоръчителна също употребата им за щяло и нещяло, защото това може да доведе до привикване на организма и намаляване на ефективността им.

За профилактика, преди стресиращо събитие, се препоръчва да се разтворят 2-4 капки в половин чаша вода или да се пуснат под езика.

За да облекчите страх или стрес след събитие, хубаво е да приемате 2-4 капки разтворени във вода за 2-3 дни.

За лечение на тежки невроподобни или стресови състояния, курсът на прием може да бъде 2-3 месеца.

Както вече споменахме, капките могат да се ползват и от деца- поради тази причина се предлагат и под формата на пастили. Препоръчва се да се консултирате с невролог или педиатър относно приема им при кърмачета. За деца над 6-годишна възраст, които имат тревожност, нервност и лошо настроение, се препоръчват 2-4 капки 4 пъти дневно за няколко седмици.

Нямат противопоказания

Отрицателна реакция при употреба на цветни капки и есенции може да се дължи на индивидуалната непоносимост към естествения компонент. И въпреки че лекарството не е противопоказано за бременни и кърмещи жени, по-добре е да се консултирате с лекар преди прием.

Почти всички лекарства със седативен ефект имат забавящо и леко хипнотично действие.  Тези капки нямат подобно странично действие. Те могат да ви предоставят само сила и спокойствие.

Бах капки за животни

Капките на Бах показват положително въздействие и при домашните любимци. Можете да ги използвате за кучета и котки в случай, че домашният любимец остане за известно време сам или с непознат, преди посещения при ветеринарни лекари, след физическа и психологическа травма.

Проучвания

При проведени четири рандомизирани контролирани проучвания (RCT) и две допълнителни ретроспективни, наблюдателни проучвания, се установява, че при три от тях на ученици с тревожност при изпит и при едно на деца с хиперактивно разстройство с дефицит на вниманието, капките не показват обща полза в сравнение с плацебо. Поради броя и качеството на проучванията, силата на доказателствата е твърде ниска. Не са открити никакви контролирани проспективни проучвания относно ефикасността на тези капки при наличие на болка. Повечето от наличните доказателства относно ефикасността и безопасността на този продукт, показват висок риск от пристрастия.

Ако вярвате в алтернативните форми на медицина и в това, че истинската причина за физическите болести се крие в негативните мисли и  чувства, то тези капки са за вас. Ако искате да възстановите хармонията между душата и тялото си, да се почувствате по-уверени и спокойни и дори да се отървете от определени хронични заболявания, опитайте този лек. И в никакъв случай не го бъркайте с класическата фитотерапия, при която лечебният ефект се дължи на съдържащите се в билките химически субстанции. Тук говорим за холистична медицина, която обаче също се е доказала във времето. С развитието на квантовата физика вече се говори за квантова и вибрационна медицина. Цветотерапията на д-р Бах е точно това- вид вибрационна медицина, която действа на финните нива и по-този начин ефекта се проявява и на физическо ниво.

Освен капки, в сайта ни ще намерите и вече споменатите пастили, както и глобули, и спрей. Продуктите са изцяло натурални, на испанската компания Artesania Agricola.

И не забравяйте думите на д-р Бах: „Главното е Щастието- щастието въздига и отваря пътя към здравето, а нещастието с всичките си форми, павира пътя на болестите.”



ИЗТОЧНИЦИ

https://bachcenter-bg.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%8F/

https://www.bachflower.com/bach-flower-remedies/

https://www.bachflowerscanada.com/pages/the-38-bach-flowers

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2695424/

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.