×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Родиола Златен корен

 

 

Билката златен корен произхожда от арктическите района на Европа и Азия и от хилядолетия се използва в народната медицина като тонизиращо средство за ума и тялото, помага при умора и изтощение. Действа като адаптоген и ноотропик - подобрява паметта, увеличава продуктивността и защитава мозъка от негативните ефекти на стреса.

Днес екстрактите от златен корен са най-предпочитаните естествени средства за възстановяване на енергията, подобряване на настроението и намаляване на тревожността!

Ползи на златния корен.

  • Намалява умората. Намалява умората, предизвикана от продължителен стрес. Увеличава издръжливостта при интензивни физически упражнения и съкращава времето, необходимо за възстановяване. Облекчава много от симптомите на физическо изтощение – мускулни болки, безсилие, сънливост, главоболие. Справя се и с много от когнитивните симптоми при хронична умора, включително раздразнителност, блокирана способност за преценка и вземане на решения, слаб капацитет за умствена работа.

  • Помага за преодоляването на стреса. Невероятен адаптоген, който балансира системите в организма. Клинични изследвания доказват, че намалява много от симптомите при емоционален стрес, включително ниски нива на енергия, депресия, променливи настроения, проблеми със съня и др. При двойно-сляпо, плацèбо-контролирано пилотно изследване на студенти преди изпити, приемът на екстракт от златен корен довел до подобряване на общото състояние и физическото здраве, намаляване на умствената умора, подобрени невро-моторни показатели. Студентите, които приемали добавката, имали 8.4% по-високи резултати на изпитите в сравнение с плацèбо групата.

  • Подобрява когнитивните функции. Насърчава способността за фокус и запаметяване, както и мотивацията, и капацитета за умствена работа. Едно от най-интересните изследвания включвало група от лекари, даващи нощни смени. Това двойно-сляпо, плацебо-контролирано изследване, което продължило 6 седмици, показало, че участниците, които приемали екстракт от златен корен имали по-добри показатели по отношение на асоциативното мислене, краткосрочната памет, концентрацията, скорост на обработка на информация.

  • Ефикасно средство при депресия. Доказано е, че приемът на златен корен два пъти дневно, води до значително облекчение на депресивните състояния, безсънието, емоционалната нестабилност и други симптоми у пациенти с лека до умерена депресия.

  • Осигурява добра неврозащита и превенциа на невродегенеративните болести. Билката ссъдържа няколко ензима с мощно антиоксидантно действие. Тези ензими не само предпазват невроните от окислителния стрес и увеличават живота на клетките, но и са мощни средства за лечение на невродегенеративните болести, включително болест на Паркинсон, която е свързана с окислителен стрес и увреждане на невроните. Изследвания върху животни показват, че златният корен може да спре окислителното увреждане на митохондриите в клетките  - на това се дължи ефектът му като средство за лечение на болестта на Паркинсон.


Все още се изследват точните механизми на действие на златния корен. Основният му ефект е да модулира множество сигнални пътеки и молекулярни мрежи в мозъка, което се реализира благодарение на фитохимичните компоненти в състава му, които инхибират моноаминоксидазата. Това забавя разграждането на серотонина и допамина – невротрансмитерите, свързани със стабилизиране на настроението, удоволствието и мотивацията.

Предполага се, че златният корен увеличава достъпността на епинефрина и норепинефрина – невротрансмитерите, свързани със настроението и енергията. Златният корен взаимодейства с оста хипоталамус-хипофиза-надбъбречни жлези и потиска синтеза и освобождаването на свързания със стреса хормон - кортизол. Действието на оста хипоталамус-хипофиза-надбъбречни жлези е свързано и с производството и отделянето на бета-ендорфини и опиатни пептиди с антидепресивен ефект.



Стандартизираният екстракт от златен корен е безопасен, не води до пристрастяване и се приема добре от възрастни хора в умерени дози  (50-680 mg дневно) за кратък период от време (до 10 седмици).

Вижте всички продукти със Златен корен/Родиола

Прочетете още за Златен корен/Родиола:

 

Коментари (2)

    • Маргарита Йорданова
    • 2021-05-08 12:03:58
    Здравейте,мога ли да вземам заедно 5Хидрокситринтофан и дианксит 1т.аз така го вземам сутрин по 1таблетка и да започна да го намалявам и едновременно да вземам 5 Хидрокситринтофан и да остана след 1месец само да остана на борсовото хапче,но по колко трябва да вземам от него и на екстракт от листа на дива маслина,аз спрях постепенно хапчетата за кръвно вземах по 3 на ден,но се притеснявам ако намалям дианксита да не вдигна кръвно да го заместя с билковото,защото като спра дианксита и винаги вдигам кръвно,аз съм постоянно под стрес! Очаквам вашият отговор! Благодаря!
    • д-р Аелита Петрова
    • 2021-05-10 13:39:47
    Здравейте, Вече говорихме с Вас по този въпрос, нали? Разбирам тревогота Ви, но подобен род проблеми са твърде деликатни за обсъждане и вземане онлайн решения. Не бих искала да Ви навредя по никакъв начин! Деанксит не е от групата антидепресанти, т.н. СИОР – селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина и не би трябвало в малки дози – 50 мг дневно да предизвика проблем. Напротив, при добър отговор от страна на нервните Ви клетки, може да помогне да се освободите от зависимостта си към антидепресанта. Това, което казвам е, че трябва да има наблюдение от знаещ и разбиращ, за да не се изложите на допълнителни страхове. За да не вдигате кръвното, като спирате АД, пиемайте билкови таблетки за кръвно налягане, Глог, Валериана, Маточина. д-р Петрова

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.