×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Лимфната система е изключително важна за правилното функциониране на тялото ни. Затова в тази статия ще ви запознаем по-подробно с нея и с нуждите и- как можем да я стимулираме и в какви ситуации това е необходимо.

За какво служи лимфната система?

Лимфната система поддържа водния баланс в тялото. Благодарение на нея, постоянно се извеждат ненужните вещества и течности от организма ни. Важно е да помним, че когато ни липсва физическа активност, лимфната циркулация се забавя. В резултат на това, в клетките се натрупват токсини, които от своя страна ускоряват процеса на стареене. Могат да се появят и отоци, възпаления и различни хормонални нарушения. За разлика от кръвоносната, лимфната система няма двигател, който да я задвижва. Поради тази причина движението на лимфата е много бавно. Най-големите лимфни възли се намират в областта на врата, слабините и подмишниците. Всички те работят в синхрон, за да гарантират, че „чистата“ лимфа се транспортира обратно до вените, които пък пренасят кръвта към сърцето. Когато нещо се „повреди“ в този процес, лимфната течност се събира в ръцете и краката, което ги кара да се подуват.

Как можем да предотвратим това и да накараме лимфата да се движи по-бързо- разберете в долните редове.

Как можем да я стимулираме?

Наскоро се подложих на процедура, за която ще ви разкажа малко повече. Нарича се лимфодренажен масаж и е в състояние сериозно да ви впечатли с резултата си, дори само след едно посещение.

Лимфодренажният масаж е много популярна масажна техника, която се използва за медицински и козметични цели. Именно чрез него се помага на организма да се избави от отпадните метаболитни продукти. Можем да го използваме още за оформяне на тялото, при лимфен оток, лечение на разширени вени и дори за нормализиране на кръвното налягане.

Какво представлява процедурата лимфодренажен масаж?

Този масаж се извършва в направление на движението на лимфата, което се случва отдолу нагоре и обхваща цялото тяло, а не само отделни негови части. В резултат на бавни масажни техники, мускулите, които се намират около лимфните съдове, се отпускат и така лимфата достига до лимфните възли- там тя се пречиства от вредните вещества. Лимфодренажният масаж се състои от специфичен набор от движения, които измитат застоялите „отпадъци“ към лимфните възли, което улеснява тялото да елиминира токсините. Има и друг вариант- масаж, който ви прави специална машина- това е апаратен лимфен дренаж.

Апаратен лимфен дренаж

Апаратният лимфен дренаж е козметична процедура, която се извършва с помощта на високотехнологичен апарат с ултразвук или вакуум. В следствие на процедурата мускулите се тонизират, лимфата започва да се движи, метаболизмът се забързва и се подобрява кръвообращението. Лимфният дренаж благоприятства дейността на вътрешните органи. Чрез него се редуцират отоците и се подсилва имунната система.

Това е изключително отпускаща и приятна процедура, продължаваща не повече от 15-20 минути. По време на процедурата пациентът е в легнало положение, като зоните, които се третират, са облечени в специална екипировка (обикновено това са т.нар. лимфодренажни ботуши). В нея са разположени множество възглавнички, които след стартиране, започват да се пълнят с въздух. Цялата система е свързана с апарат, от който се управлява необходимото налягане върху зоните на третиране. Усещането е като приятен масаж и още след първия сеанс ще усетите, че умората и тежестта в краката ви осезателно са намалели.

След процедурата е препоръчително да увеличите приема на течности, за да се възстанови водният баланс на тялото. Добре е и да избягвате приема на прекалено солени храни и твърде много въглехидрати, тъй като точно те предизвикват отоци и ефектът ще бъде по-слабо забележим.

Колко често можем да се подлагаме на лимфодренажен масаж?

Оптималният курс процедури е 9-12- обикновено по една процедура веднъж седмично.

Кога се препоръчва лимфодренаж?

  • За детоксикиране на организма

  • При спортно възстановяване- процедурата ускорява отвеждането на млечна киселина, токсини и лимфна течност, предизвикани от тежки физически натоварвания

  • За облекчаване на мускулни болки след травми

  • Както вече споменахме, лимфодренажът е незаменима терапия при лечението и профилактиката на разширени вени, тромбози и различни проблеми, свързани с лимфна циркулационна недостатъчност, както и при следоперативно възстановяване.

  • Процедурата е незаменима при отстраняване на всички отоци, независимо от причината за появата им- при лимфедем на ръце и крака, за облекчаване на изморени и отекли крака и разширени вени- например при професии, които изискват продължително стоене прав

  • Лимфодренажният масаж разгражда мастната тъкан, което помага на кожата да изглежда естетически по-добре- използва се и за намаляване на целулита.

  • При диабетна полиневропатия

  • Самата процедура доказано засилва имунната ви сиситема. След нея се чувствате много спокойни, отпуснати, някак леки.

Противопоказания за лимфодренажен масаж

Не се препоръчва при силни болки в крайниците, онкологични и сърдечносъдови заболявания, тромбофлебит, при увеличени лимфни възли, бъбречна недостатъчност, наличие на пейсмейкър, бременност и др.

Този материал има информативен характер и той не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете точно това лечение, задължително се консултирайте с лекар.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.