×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

гъбички, акне, кожни проблемиЧаеното дърво (Melaleuca alternifolia) е растение, което принадлежи към сем. Миртови. От него се извлича маслото, известно с мощните си антибактериални, противогъбични, антивирусни и имуномодулиращи свойства.

В Австралия ползите му са известни от хиляди години насам. Местните използвали листата му за направата на специален чай, лекуващ кашлица и простуда, и за лечение на инфектирали рани, ухапвания от насекоми, порязвания, изгаряния и др. През 1920 г., антисептичните свойства на чаеното дърво били официално потвърдени, благодарение на химик на име Пенфолд. Малко по-късно растението започнало масово да се прилага от австралийските лекари. Постепенно лечебните му качества станали известни в цял свят.

Днес науката разполага със солидни доказателства, че маслото от чаено дърво може успешно да се използва при редица здравословни проблеми.

Състав и действие на маслото от чаено дърво. Етеричното масло от чаено дърво притежава доказани антисептични свойства. То може да елиминира или предотврати растежа на патогени като бактерии, гъбички, вируси и паразити. Ефектът на маслото от чаено дърво е много близък до този на химичните дезинфектанти с тази разлика, че е напълно естествено и натурално средство.

В сравнение с всички останали етерични масла, то има най-богат на полезни вещества състав. Съдържа над 100 растителни химикали, повечето от които са класифицирани като монотерпени, сескитерпени и свързаните с тях алкохоли. Основната съставка, на която маслото дължи лечебните си свойства е терпинен-4-ол - фитосъединение, което ефективно противодейства на различни бактерии и гъбички.

Колкото по-висок е процентът на терпинен-4-ол в маслото, толкова по-качествено и ефективно е то. Второ по важност място в състава на маслото от чаено дърво заема цинеолът, чиито мощни дезинфектиращи свойства го правят полезен в лечението на остри респираторни заболявания.

Ползи на маслото от чаено дърво

  • Действа антибактериално, противогъбично и антикандидозно
  • Антисептичните му свойства го правят идеално за дезинфекция при порязвания и ожулвания
  • Облекчава състоянието на кожата при акне и други повърхностни кожни инфекции
  • Ефективно срещу въшки и краста
  • Облекчава инфекции от типа на микоза и гъбички по ноктите
  • Намалява кожните възпаления, свързани с екзема или дерматит
  • Облекчава симптомите при изгаряния, ужилвания и ухапвания от насекоми, и циреи
  • Облекчава симптомите при инфекции от типа кандида
  • Намалява интензитета на повечето вагинални инфекции
  • Естествен репелент срещу насекоми
  • Подобрява състоянието при рецидививащ лабиален херпес.

Маслото от чаено дърво стимулира имунната система, активира мозъчната дейност, действа силно антисептично, противовирусно, инсектицидно и потиска сърбежа. То може да се използва при всевъзможни дихателни проблеми, кашлица или синузит.

Облекчава състоянието при болки в ставите, остеопороза, хемороиди или вагинално течение. Спомага за елиминиране на пърхота, противодейства при косопад и значително подобрява състоянието на кожата при акне. Неслучайно се влага в различни видове вода за уста, тъй като противодейства при заболявания на венците, зъбобол или лош дъх.

Вагинит. Вагинитът представлява инфекция на вагиналния тракт, при която е възпалена лигавицата на вагината. Резултатите от множество клинични изследвания потвърждават, че маслото от чаено дърво може успешно да се използва за лечение на вагинит и други вагинални инфекции.

През 2003 г. Световната здравна организация подкрепи употребата на масло от чаено дърво при вагинит и цервицит. Според проучване, в което участвали пациентки с Кандида албиканс  (Candida albicans) - един от най-честите причинители на човешките кандидозни инфекции, маслото от чаено дърво блокира растежа на този патоген. Резултатите от изследването показали, че при 75% от жените, които всяка вечер в продължение на месец използвали свещички, съдържащи чаено дърво, инфекцията била напълно елиминирана.

При друго проучване, в което взели участие 130 пациентки с трихомонас вагиналис се оказало, че употребата на напоен тампон с разреден разтвор от масло от чаено дърво, води до успешното излекуване на вагинит и цервицит.

Метицилин-резистентен стафилококус ауреус (МРСА). Маслото от чаено дърво може да бъде изключително ефективно в случаите, когато стафилококът е резистентен към препарата пеницилин. Инфекцията, наречена метицилин-резистентен стафилокок (МРСА) може да доведе до резистентност на организма и към други групи антибиотици. Поради устойчивостта си към различни групи препарати, стафилококус биват наричани и “superbug”.

Акне. В Австралия, маслото от чаено дърво се използва за локално лечение на акне повече от 70 години. Последните изследвания, направени по въпроса също потвърждават, че маслото от чаено дърво е изключително ефективно в лечението на пациенти с леко до умерено акне вулгарис. Установено е, че третирането на акне с масло от чаено дърво не дава страничните ефекти, които се получават по време на лечението с някои от най-използваните конвенционални препарати.

Revita Ви препоръчва маслото от чаено дърво на канадската компания Natural Factors. То e 100% чисто, получено чрез дестилация на водна пара. Съдържа не по-малко от 30% терпинен-4-ол. Притежава мощни антисептични и антибактериални свойства.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.