×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Пролетта е в ход, но вместо да се радвате на разлистващата се природа и песента на птиците, се чувствате уморени и без енергия? Става дума за сезонна астения. Типичната пролетна умора действа в комбинация с различни фактори: климатичните и температурните промени не помагат, но с няколко предпазни мерки ще може да се възползвате максимално от този период



Пролетна астения: пречистете се и презаредете енергията си

През този период тялото трябва да се пречисти както физически, така и психологически. Природата около нас е на път да се прероди и дните са изпълнени със светлина. Направете го и вие!

Научете се да използвате естествената хромотерапия, за да се борите със стреса и да възвърнете контакта със себе си.

  • Розовият цвят, характерен за пролетта, се свързва с женската сила и сърцето. Според хромотерапията вибрациите на този нюанс буквално разтварят напрежението и увеличават способността за даване и получаване на любов.

Така че се облечете в розово и си сложете мислено розови очила – ще се почувствате мигновено по-добре.

Стимулирайте концентрацията си с натурални масла

През този период затрудната концентрация може да повлияе негативно на работата и ученето, както и да увеличи нервността ви.

Ако ви предстои тежка делова среща, имате много ангажименти, или трябва да се справите с предизвикателна задача, разтрийте слепоочията си с две капки етерично масло от лимон. Според проучвания, със своята свежа и искряща миризма, то може да помогне за стимулирането на енергията и жизнеността, независимо дали се използва в дифузер за ароматизиране на въздуха в дома или директно върху кожата.

  • Етеричното масло от лимон е естествен стимулант, способен да ревитализира и събуди тялото. То помага на паметта и е ефективно средство срещу тревожност и главоболие. Също така е особено полезно в случай на пролетно гадене: смяната на сезона често води със себе си и стомашно-чревни разстройства, свързани с хормонални промени или стрес. В тези случаи етеричното масло от лимон може да се използва в кухнята за овкусяване на билкови чайове и напитки, като е полезно и за детоксикация на черния дроб.
  • Етеричното масло от розмарин е друго полезно средство. То също може да бъде ценен активатор за паметта, както и да стимулира обновяването на клетките – важно и полезно действие в този период, когато кожата е основния орган, на който трябва да се обърне внимание. Може да добавите няколко капки към почистващ продукт, тоник за лице или хидратиращ крем, който да използвате по време на масажи.

Преодолейте астенията със светлина

Слънцето помага на настроението ви! Слънчевата светлина е лековита в борбата с чувството за отпадналост, характерно за пролетта, защото реактивира метаболизма. Не се колебайте, а при всяка възможност, излизайте на открито.

Според експертите най-доброто време да сте навън през пролетта е между 10 и 12 ч., но тогава обикновено се работи (в делнични дни). Затова винаги се възползвайте от обедната почивка, защото тя е близо до тези часове и помага за повишаване на производителността, да не мислите временно за проблемите и активира отново вниманието и концентрацията.

Пролетна детоксикираща диета

Температурите се повишават и твърде калоричните ястия започват да тежат в стомаха. За да си възвърнете енергията, започнете да намалявате приема на захар. Класическата следобедна закуска задейства порочния кръг на енергийния пик, който веднага ще бъде последван от спад, с последваща нужда от още захари. Според учените, дори снимка на сладкиш предизвиква мозъчна активност и реакция, подобна на тази, наблюдавана при пристрастяването към кокаин. Добре е да избягвате и подсладителите, чиито негативни ефекти все още се изследват.

Ключът към промяната е да превъзпитате вкусовите рецептори. Изберете ястия, които ви засищат, но базирани на пълнозърнесто брашно. Гответе здравословно и хапвайте пресни плодове и храни, произведени на местно ниво и обработвани възможно най-малко. Салатите и супите помагат да се отпуснете, докато богатата закуска, базирана на кисело мляко, мед и плодове, е „отличен будилник“.

Тинктурите от артишок и репей са чудесни за прочистване на тялото от токсини и провеждане на едномесечна детоксикация.

  • Екстрактът от листата на артишок всъщност подпомага пречистването и правилното функциониране на черния дроб. Така се насърчава доброто храносмилане и метаболизма на мазнините (липидите).
  • Репеят, който е едно от най-използваните растения във фитотерапията за насърчаване детоксикацията на тялото, подпомага елиминирането на излишните течности и поддържането на доброто състояние на ставите.

И двата екстракта работят за здравия, сияен вид на кожата.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Деси Балканска

Дългогодишен журналист, носител на „Златно перо“ за принос в областта на българската култура и изкуство.

Работила е във вестниците „Сега“ и „Новинар“, БНТ, списанията ELLE България, „Журнал за жената“, „Здравен журнал“, „Жената днес“. Редактор на сайта „Новите родители“, част от „Мениджър Медия Груп“.

Майка на две пораснали деца: 19-годишна студентка и 16-годишен бъдещ правист. Любител на природата с фокус към нейното опазване и защита. Страстен почитател на киното, театъра, музиката и литературата, с които през годините е неразривно свързана. Хоби кулинар (все още упорито неподдаващ се на настояванията на приятели и близки за участие в кулинарно риалити шоу). Оптимист, вярващ в доброто и хората (дори в моменти на криза).

Истински богата на приятели.

Продуктът беше успешно добавен в любими.