×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Ацетил Л-карнитинът (ALCAR) е ацетилова форма на Л-карнитин, извлечена от аминокиселините лизин и метионин и тя се произвежда по естествен начин от черния дроб и бъбреците. Човешкото тяло използва ацетил Л-карнитин за окисление на мастните киселини, процес при който мастните киселини се разграждат и отдават енергия. Това се постига чрез транспортиране на мастните киселини през мембраната на митохондриите, за да се осъществи окислението. Най-високи нива на ALCAR са открити в тъканите, които използват мастните киселини като тяхно основно гориво, по-точно скелетните и сърдечните мускули.

 

ALCAR превъзхожда нормалния Л-карнитин по отношение на биодостъпността и производството му е значително по-скъпо. Поради прикачената ацетилова група, ацетил Л-карнитинът повишава когнитивността и е невропротективен агент.

 

ALCAR се абсорбира по-лесно в червата от Л-карнитина. Освен това ALCAR може да постъпи в кръвообращението на централната нервна система, където играе ролята на мощен антиоксидант. Последните изследвания показват синергично действие при комбинирането на ALCAR с алфа-липоева киселина.

 

Ползи за здравето от ацетил Л-карнитина (ALCAR)

Ацетил Л-карнитинът подпомага производството на клетъчна енергия като асистира за транспортирането на мазнини до митохондриите, където той се окислява и превръща в аденозин трифосфат (химическа енергия за клетката). Тъй като е силно биодостъпна форма на Л-карнитин, ацетил Л-карнитинът помага за поддържането на добър енергиен метаболизъм на клетката.

 

Въпреки че тялото може да произведе само цялото количество необходим ацетил Л-карнитин, допълнителното количество повишава способността на тялото да произвежда енергия.

 

Освен това карнитините премахват отпадните продукти от процеса на енергиен пренос. При здрав човек бъбреците регулират нивата на карнитин в тялото. Хора, страдащи от бъбречна недостатъчност или рак на бъбреците, обаче, не могат да поддържат достатъчни нива на карнитин. Други заболявания също могат да доведат до намалени нива на карнитин в тялото включително сърдечно-съдови заболявания, Intermittent claudication (заболяване свързано с болка в мускулите) и определени лекарства.

 

Ацетил Л-карнитин (ALCAR) и алфа-липоева киселина (ALA)

ALA и ацетил Л-карнитин действат синергично като увеличават ползите от другото вещество по отношение на когнитивната функция, паметта и остротата на ума. И двете вещества имат впечатляващи качества и имат много допълващи се ефекти, когато бъдат комбинирани. Тези добавки са добри ноотропни средства и често се смесват заедно в различни продукти.

 

ALA е естествен антиоксидантен ензим и важна съставка на митохондрия. ALA може да се комбинира с ALCAR като след това увеличава физическата издръжливост по два начина. Първо, може да увеличи транспортирането на глюкоза до мускулите, отчасти поради факта, че физическите упражнения са свързани с високо ниво на окисление. Второ, ALA и ALCAR може да се комбинират за увеличаване използването на мастна киселина и производството на клетъчна енергия.

 

Биодостъпност, смесване и разтворимост на ALCAR

Биодостъпността на ацетил Л-карнитин (ALCAR) е значително по-висока в сравнение с други карнитинови добавки. Този продукт се разтваря бързо във вода и има слабо кисел, но приятен вкус, който се смесва добре с цитрусови напитки като лимонада. Смесете продукта със сок от цитрусови плодове или разтворете във вода и изпийте.

 

Ревита ви препоръчва:

 

Ацетил Л-Карнитин, 500 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.