Search
Филтрирай по...

Диабет – болестта може да бъде разкрита години преди да се прояви същински!

Диабет
Как да разпознаем ранните симптоми при диабет?

 

Някои от симптомите, предвещаващи диабет могат да бъдат открити 20 години преди да настъпи самото заболяване! Това показват резултатите от изследване, проведено в Япония между 2005 и 2016 г.

В изследването участвали 27 000 доброволци на възраст между 30 и 50 години, повечето от тях мъже, които не страдали от диабет. То било фокусирано върху индекса на телесна маса, нивата на глюкоза на гладно и инсулиновата чувствителност на участниците. Изследването проследило участниците до 2016 година или до момент преди това, в който им била поставена диагнозата диабет или предиабет. По време на изследването били открити 1067 нови случая на диабет тип 2.

Учените установили, че тези хора имали повишени нива на глюкоза в кръвта на гладно, повишена инсулинова резистентност и повишена телесна маса до 10 години преди поставяне на диагнозата. Подобни били изводите и от наблюдението на хората, които развили предиабет. При тях се наблюдавали същите предупредителни признаци, но по-слабо изразени.

 

Профилактиката е всичко!

Ръководителят на японския експеримент – доктор Хируки Саджесака от болница Айзава в Мацумото споделя, че трябва да се вземат мерки много преди да настъпят признаците на предиабет (инсулинова резистентност). Необходими са промени в диетата, увеличаване на физическата активност, както и профилактика със специализирани природни продукти със силно антиоксидантно и регулиращо кръвната захар действие. Дори при наличие на предиабет, тези промени в начина на живот могат да предотвратят развитието на същинското заболяване, категоричен е д-р Саджесака.

Диета при диабет
Здравословната диета има ключова роля за превенцията на диабет

 

Специализираната серия АлфаБетик – естествена грижа при инсулинова резистентност и диабет!

АлфаБетик е специализирана серия за хора с диабет и предиабет, създадена от американската компания Enzymatic Therapy. Серията включва:

  • АлфаБетик мултивитамини с удължено енергизиращо действие /30 таблетки/. Осигурява клинични дози от ключовите витамини, минерали и антиоксиданти, нужни за поддържане на нервната система, сърдечно-съдовото здраве, зрението и нивата на енергия. Само 1 таблетка дневно намалява изтощението, характерно при диабет, и поддържа тонуса през целия ден!
  • Алфа-липоева киселина /200 mg x 60 капсули/. Изключително мощен антиоксидант, полезен за периферните нерви и зрението. Спомага за намаляване на риска от катаракта и глаукома, влияе добре на инсулиновата чувствителност и обмяната на веществата.
  • Канела, магнезий и биотин алфабетик /90 капсули/. Противодейства на натрупването на мазнини и захари в черния дроб и улеснява оползотворяването на глюкозата от клетките. Подобрява метаболизма на въглехидратите, насърчава разграждането на излишните мазнини и стимулира чувствителността на клетките към инсулина.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top