Search
Филтрирай по...

Ябълков пектин: детоксикира, разкрасява, оздравява!

Детоксикация

 

Ябълките са едни от най-ценните източници на фитонутриенти, диетични фибри, антиоксиданти и др. Те съдържат и много пектин – активната съставка, чиито ползи незаслужено остават встрани от вниманието ни.

Пектинът представлява сложен въглехидрат, открит в клетъчните стени на растенията, който контролира преноса на вода между клетките. Дали дадено растение съдържа високи нива на пектин, можем да познаем по хрупкавата му и твърда текстура. Меките растения съдържат значително по-малко количество пектин. Пектинът спада към групата на разтворимите хранителни влакнини. Той е изключително богат източник на разтворими фибри, благодарение на което подпомага храносмилането и допринася за намаляването на холестерола.

Ябълковият пектин е като гъба, която „поглъща” холестерола от консумираната храна и по този начин значително намалява вредното му въздействие върху тялото. Непосредствено щом попадне в храносмилателния тракт, ябълковият пектин абсорбира токсичните вещества и чрез отделителната система ги извежда вън от тялото. Той е полезен и в случаите когато организмът има нужда от прочистване на тежките метали.

Интересно: Резултати от проучвания, проведени в някои замърсени от Чернобил райони показват, че допълнителният прием на слно концентриран пектин под формата на хранителна добавка, подобрява състоянието на организма с не по-малко от 50%!

Установено е, че приемът на ябълков пектин по 3 пъти на ден, е равносилен на консумацията на не по-малко от 2 кг ябълки! Така че, ако не сте в състояние да консумирате толкова много ябълки, снабдете се с ябълков пектин! Той е чист, натурален и напълно безвреден продукт, който значително подобрява общото здравословно състояние и изключително ефикасно пречиства организма от токсините. Приеман редовно, ябълковият пектин дори подпомага отслабването.

Ползи от приема на ябълков пектин

 • Подобрява дейността на черват
 • Понижава нивата на холестерола в кръвта
 • Засища. Ако сте от по-лакомите, ще забележите как скоро след приема на пектин не чувствате глад между храненията и не посягате към всевъзможните бисквити, солети, вафли и др.
 • Понижава нивата на кръвното налягане
 • Действа разтоварващо и прочистващо на организма, затова закуската с ябълков пектин и чаша билков чай, може да направи чудеса за вашия организъм.
 • Притежава детоксикиращо действие
 • Нормализира теглото
 • Ускорява и подобрява метаболизма
 • Оптимизира храносмилателните процеси
 • Нормализира стомашно-чревната флора
 • Полезен при запек и диария
 • Потиска симптомите при стомашно-чревни неразположения, включително язва и гастрит
 • Подпомага състоянието при камъни в жлъчката и чернодробни заболявания
 • Балансира нивата на кръвната захар
 • Приемът му се свързва с намален риск от развитие на рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет тип 2, астма и рак.

Ябълковият пектин на канадската марка Natural Factors, предоставя пълния спектър антиоксиданти и полезни вещества, открити в кората и плода на ябълката. Съдържа чист, натурален екстракт, извлечен от пресни ябълкови плодове, както и екстракт от листа на зелен чай, доставящ на организма балансирана концентрация на катехини. Препоръчва се при сърдечно-съдови и мозъчно-съдови проблеми, високо кръвно налягане, чернодробни заболявания, цироза, затлъстяване и наднормено тегло. Подпомага разграждането на фекалните отпадъци и подобрява функционирането на дебелото черво. Регулира процесите на храносмилане и допринася за чувството за засищане. Редовната употреба води до нормализиране нивата на кръвното налягане.

Natural Factors е реномиран и утвърден производител на висококачествени природни продукти. Компанията спазва традицията да провежда клинични и лабораторни изследвания върху всеки един от продуктите си, което гарантира тяхната ефикасност и безопасност. В тези проучвания вемат участие и независими учени и медицински експерти с богат опит. Компанията работи както с  традиционни лекари, така и с фитотерапевти, натуропати и  квалифицирани диетолози.

Прочети още:

Ябълков пектин: най-ефективното природно средство за детокс и отслабване!

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top