Search
Филтрирай по...

100% детоксикация с пробиотици!

пробиотици

 

 

Вероятно сте чували за повечето ползи от приема на пробиотици. Те потискат растежа и развитието на болестотворните бактерии, причиняващи диария, запек, инфекции на червата и други проблеми на храносмилателната система.

 

Проучванията сочат, че добрата чревна микрофлора е определяща за електролитния баланс на организма, както и за предотвратяване риска от колоректален рак на червата. Наличието на достатъчно полезни бактерии  бактерии в тялото, намалява вероятността от заболявания на храносмилателния тракт, вагината, пикочния мехур, черния дроб, устната кухина и зъбите и др.

 

Но ползите от т. нар. приятелски бактерии, не се ограничават до тук. Те поддържат нормалното състояние на имунната система, важни са за красотата и здравето на кожата и оптимизират усвояването на ценните вещества от храната. Съвременни изследвания доказаха, че някои щамове дори са полезни за сърдечно-съдовата система, защото понижават нивата на „лошия” холестерол и на кръвното налягане.

 

От всичко до тук разбираме, че допълнителният прием на пробиотични хранителни добавки е от огромно значение както за общото здраве, така и за добрия външен вид. Едно от най-големите предимства на полезните бактерии, е тяхната способност да детоксикират тялото. И по-конкретно: те унищожават силно токсичните, изкуствени химикали, натрупани с времето и с които тялото не е могло да се справи.

 

Ето списък на едни от най-опасните химикали, които застрашават сериозно човешкото здраве. Но които нямат шанс пред пробиотиците!

 

 

Бисфенол А

 

Промишленият химикал бисфенол А, се използва широко в производството на изделия от пластмаса, включително детски бутилки, играчки, опаковки за напитки и храни. Според съвременните изследвания, бисфенол А е причина за множество заболявания на черния дроб и сърцето. Той е опасен и за развитието на децата , тъй като може да причини мозъчни увреждания и проблеми с хормоналната система на по-малките. Повече от 40 са заболяванията и състоянията, до които може да доведе досега с бисфенол А.

 

Бифидус бактерия лонгум подпомага изхвърлянето на опасния химикал с изпражненията. Редовният прием на Бифидус бактерия лонгум и  Лактобацилус ацидофилус, може да намали чревната абсорбция на този и още много други опасни химикали.

 

Можете да намалите приема на бисфенол А, като избягвате онези храни, които са били в досег с него. Това означава – по-малко консервирани храни, както и такива в метални и пластмасови опаковки. За предпочитане са храните и напитките в картонени и стъклени опаковки. Храните с висока киселинност, като например доматеното пюре, извличат много бисфенол А от вътрешната част на консервните кутии.

 

Тежки метали

 

Основна причина за много от хроничните заболявания на съвремието ни, е прекомерното излагане на токсични метали. Токсичните метали са навсякъде в околната среда, та дори и в храната. Токичността се проявява по много начини – психични разстройства, алергии, стомашно-чревни проблеми и др.

Установено е, че Лактобацилус бактериите намаляват токичността на металите и предотвратяват увреждането на клетките, отстранявайки вредните субстанции чрез дефекация.

 

 

Консерванти в храната

 

Много от приятелските бактерии, включително Ацидофилус и Бифидус, редуцират значително вредното влияние на опасните субстанции, използвани за консервиране на храните. Сред тях е например и натриевият нитрат, който се влага при консервирането на месни продукти, както и за запазването цвета на обработеното месо. Едва ли съществуват колбаси или консерви без съдържание на натриев нитрат. Прекомерната консумация на храни, съдържащи натриев нитрат може да бъде причина за тежки алергични реакции, тежки отравяния, силни болки в стомаха, гърчове, диария, затруднено дишане, агуба на съзнание и др. Натриевият нитрат може да доведе и до развитието на хронични дегенеративни заболявания, включително рак.

 

Последни проучвания установиха, че полезните бактерии от група Лактобацилус, включително щамът L. Reuteri, изчистват натриевия нитрат от тялотос до цели 90%.

 

Перхлорат

 

Перхлорат се съдържа в самолетното гориво и се използва при производството на заря и фойерверки. Тази изключително опасна съставка замърсява както околната среда, така и храната. Концентрации на перхлорат могат да се съдържат и в майчиното мляко и урината. Перхлорат може да нанесе много тежки увреждания на ендокринната и нервната система.

 

Съвременните проучвания сочат, че Бифидус бактерия лонгум допринася за извеждането на перхлората от тялото и намалява опасното му влияние.

 

 

Токсични храни

 

Пшеницата съдържа множество протеини, които човешкият организъм не е в състояние да разгражда поради липсата на такива ензими. Когато те навлязат в кръвния поток, в тялото настъпва истински хаос!

 

Почти всички пробиотици могат да се справят с това, намалявайки до голяма степен токсичността на тези протеини.

 

 

Какви пробиотици е добре да приемате?

 

На пазара можете да откриете много пробиотични добавки, но не всички са наистина ефикасни. Най-качествената пробиотична формула трябва да доставя активни, живи бактерии! Самите капсули е добре да бъдат така създадени, че да предпазват пробиотичните бактерии от стомашната киселина, която намалява ефикасността им. Когато „добрите” бактерии бъдат освободени живи в червата, те започват да действат бързо, активно и мощно, предоставяйки всички свои ползи.

 

Revita ви препоръчва Перли ацидофилус.

Перли ацидофилус гарантирано доставят активни, жизнеспособни бактерии точно там, където има най-голяма нужда от тях! Освен това, външната обвивка на Перли ацидофилус е създадена по специална True Delivery™ технология, която предпазва пробиотичните бактерии от суровата стомашна киселина, така че те да бъдат освободени живи в червата! Това означава само едно – 100% гаранция за ефикасност!

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top