×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Искате ли да научите няколко хака, с които да управлявате кръвната си захар, като същевременно ядете храните, които обичате? Едва ли някой би казал, че не иска. Отговор на този въпрос ни дава международният бестселър, наречен „Glucose Revolution”, написан от Джеси Инчауспе. Нека накратко ви разкажем за какво става дума в тази толкова нашумяла книга



Какво е глюкозата?

Глюкозата или кръвната захар е малка молекула в тялото, която оказва огромно влияние върху здравето ни. Тя навлиза в кръвта ни чрез нишестените или сладки храни, които консумираме. Около 90% от нас имат твърде много глюкоза в телата си, но повечето не го знаят.

Какви са симптомите на завишени нива на глюкоза?

Сред най-често срещаните симптоми са силното желание да хапваме всеки ден сладко, умората, акнето, бръчките, хормоналните проблеми, безплодието, а с течение на времето и развитието на състояния като диабет тип 2, синдром на поликистозни яйчници, деменция, сърдечни заболявания, дори рак.

Как да балансираме нивата на глюкозата?

Въз основа най-вече на собствените си изследвания, биохимикът Джеси Инчауспе предлага десет прости хака, с които да балансирате нивата на глюкозата си и то без да се подлагате на диета или да се отказвате от храните, които обичате.

Тази книга дава отговор на въпроси като:

*Как яденето на храни в определен ред ще ви помогне да отслабнете без усилия?

* Коя тайна съставка ще ви позволи да ядете десерт и все пак да преминете в режим на изгаряне на мазнини?

* Каква малка промяна в закуската ви ще отключи енергия и ще намали апетита ви?

Глюкозата е основен източник на енергия за телата ни и като такава тя играе изключително важна роля за физическото и психическото ни здраве. Колкото по-голямо количество глюкоза приемаме, толкова по-трудно е на клетките да я обработят. По този начин в тялото се натрупват свободни радикали. Те от своя страна причиняват оксидативен стрес, който на твърде много нива уврежда нашите органи, а оттук следва възникването на различни заболявания, постоянната умора, тревожността и т.н.

Някои от най-важните съвети, които ни дава авторката, са:

Да следим не толкова какво, а как ядем.

Последователността на прием на определени групи храни се оказва много важна за регулирането на нивата на глюкозата. Препоръчително е винаги да започваме хранене с източник на фибри (например зеленчуци), след което да преминем към протеините и мазнините, и накрая вече можем да посегнем към продуктите, които съдържат нишесте и захари.

Два лесни трика - ако не можете да се откажете от мюслите или пържената филийка със сладко сутрин, първо изяжте една краставичка и тогава преминете към любимата си закуска. За обяд, ако сте избрали картофите или ориза, първо хапнете салата.

Движение след хранене

Не забравяйте за него! То е задължително, за да успеете да се справите с глюкозните пикове. Необходимо е клетките да изгорят приетата глюкоза и да се възползват от получената енергия.

Запомнете: захарта си е захар, дори в плодовете!

Оказва се, че каквото и сладко да консумираме, то така или иначе включва в състава си фруктоза, т.е. глюкозните ни нива отново ще се покачат. Запомнете - няма значение дали ще си сложите захар или мед в чая, или ще се спрете на плодове за междинна закуска. Трябва да сте наясно, че една ябълка е за предпочитане пред блокче шоколад, но ако я сравните със зеленчук като морковите, например, тя е по-лошият вариант.

Бяла черница за намаляване на глюкозата

В страницата си в Инстаграм авторката Джеси Инчауспе ни споделя нещо много интересно и важно относно бялата черница. Естествена молекула в листа от бяла черница, наречена DNJ, наскоро е доказана чрез клинични изпитвания, че действа невероятно за намаляване на скока на глюкозата в храната. Научни изследвания споделят, че DNJ взаимодейства с един от вашите храносмилателни ензими, наречен алфа-глюкозидаза. Резултатът е впечатляващ – до 40% от глюкозата в храната преминава през микробиома ви, без никога да навлиза в кръвта ви. Споделят се дори идентификационните номера на изследването: PMID36644880, PMID33858439, PMID:36855010, PMID37561734, PMID30142838, PMID28225835. Въз основа и на опити върху нея самата, авторката доказва неоспоримите факти относно това свойство на бялата черница.

Бялата черница има множество други свойства, за които ще ви разкажем друг път, но сега няма как да не споменем още нещо. В Русия е изследвано противодиабетното действие на отвара от листата на черницата и е установено, че при продължително приемане на отвара при по-лек диабет се постига намаляване на захарта в кръвта. Изказва  се предположението, че хипогликемичното действие на черницата се дължи на наличието на витамин В2, който има способността да фиксира глюкозата в тъканите.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св....

Продуктът беше успешно добавен в любими.