×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Вагиналното здраве е критичен компонент от общото здраве и благополучие на всяка жена

Гарантирането на оптимално вагинално здраве включва поддържането на балансирана вагинална микрофлора- съвкупността от микроорганизми, които се намират във влагалището и осигуряват неговата защита.

Всякакви отклонения от нормата могат да доведат до неприятни симптоми и потенциално условия за развитие на болестни състояния като бактериална вагиноза, кандидоза и други вагинити.

Една обещаваща възможност за справяне с тези състояния са вагиналните капсули, съдържащи борна киселина.

Борната киселина ае слаба, водоразтворима киселина, която се използва за медицински цели повече от век. Тя произлиза от бор, минерал, който се среща естествено в храната и околната среда. Излиза от земните недра в някои вулканични района в Европа и САЩ, среща се в морските води и някои плодове. В миналото са я използвали за консервиране на плодове, почистване и др. Тя има противогъбични и противовирусни свойства, които я правят ефективно терапевтично средство в борбата с определени вагинални състояния.

Вагиналните капсули с борна киселина служат за няколко ключови цели:

  • Лечение и профилактика на бактериална вагиноза и кандидоза

Бактериалната вагиоза е често срещано в световен мащаб състояние, създаващо дискомфорт- неприятна миризма, генитален сърбеж,з асилено течение. При гъбичните инфекции или вулвовагинити оплакванията се изразяват в засилен сърбеж, оток на гениталиите, засилено течение, често болки при полов контакт. В тези състояния тя може да помогне за възстановяване на нормалната вагинална флора, като намалява прекомерния растеж на вредните бактерии. При гъбичните инфекции потиска растежа на различните видове Candida, които ги причиняват.

  • Профилактика и превенция на често повтарящи се инфекции

Борната киселина може да е особено ефективна в борбата с повтарящи се и устойчиви вагинални инфекции. Известно е, че някои щамове Candida и определени видове бактерии могат да развият резистентност към стандартните антимикробни лечебни средства, в случая борната киселина предлага потенциална алтернатива към която тези организми да не са устойчиви.

Безопасност и достъпност

Като цяло, борната киселина е безопасна за вагинално приложение, когато се използва правилно и в подходящи дози. Тя също така е по-достъпна от много рецептурни лекарствени средства, което я прави подходяща опция за много жени. Лесна е за приложение, не изисква специални условия.

Придружаваща терапия

Борната киселина може да бъде използвана заедно с други лечебни средства като потенциално увеличава ефективността на стандартните лечебни протоколи.

Важно е да помним, че не всяка жена ще реагира по един и същ начин към приложението на борната киселина. Затова преди започване на каквото и да е лечение, да се консултирате с медицински специалист.

Не е препоръчително използването на борна киселина от бременни жени и никога не трябва да се приема орално поради потенциална токсичност.

В заключение може да обобщим, че вагиналните капсули с борна киселина представляват обещаваща алтернатива за жени, които страдат от определени вагинални състояния.Тяхната употреба може да помогне за контрола на бактериалната вагиноза и кандидоза, особено в случаите, когато тези състояния се повтарят или са устойчиви към стандартните лечебни средства.

Ролята на борната киселина е част от многото примери как традиционните средства могат да бъдат интегрирани в модерната, класическа медицина, предлагайки допълнителен подход към управлението и профилактиката на здравословните проблеми на жените.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

д-р Мефтуне Шефкетова
Д-р Шефкетова е специалист по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина. Оглавява Центъра за асистирана репродукция към Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда.
Продуктът беше успешно добавен в любими.