×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Запекът е един от най-често срещаните храносмилателни проблеми, засягащ над 15% от възрастните по света и един на всеки трима души над 60-годишна възраст. Но онези, които се борят с редовността ежедневно, знаят, че той засяга много повече от храносмилането. Това също е проблем с качеството на живот, който засяга всичко - от настроението, през съня до социалния ни живот. И прогресът може да бъде неуловим. През последните години американците стават толкова зависими от лаксативите без рецепта, че това довежда дори до недостиг по рафтовете на дрогериите

Оказва се, че стресът е наистина водещ при това състояние.

Алтернативен подход с обещаващи изследвания, използва билкови съставки за справяне със стреса, като същевременно успокоява храносмилателния тракт. Сега ще научите повече за него.

Подобрена редовност, сън и настроение

В скорошно рандомизирано, двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване, 48 възрастни мъже и жени, страдащи от запек, са получили 300 или 500 мг от ботаническата съставка Digexin в продължение на 14 дни или плацебо. Пояснение- Digexin е патентована смес от екстракти от корена на адаптогена ашваганда (Withania somnifera) и от слузния плод на зеленчуковата бамя (Abelmoschus esculentus). Резултатите от проучването са повече от изненадващи- дори за толкова кратък период от време, субектите са имали някои съществени ползи, като значително намаляване на докладваните симптоми на запек, както и подобрения в стомашно-чревния дискомфорт и в качеството на съня, което води до намален стрес.

Последващо проучване разширява участниците до 135 мъже и жени, а продължителността на прием на добавката до 60 дни. Резултатите са същите.

Нова гледна точка към връзката черва-мозък

Уникалните ползи, изпитани от субектите, получаващи Digexin, повдигат сложен въпрос, а именно- дали подобрената редовност е довела до повишаване на спокойствието на участниците или са били в състояние да ходят до тоалетната по-ефективно, защото са се чувствали по-малко стресирани? Отговорът вероятно е и в двете „посоки“ верен т.е. можем да повлияем на микробиома и по този начин да намалим стреса и в същото време- пониженият стрес помага на храносмилането ви.

В редица проучвания е доказано, че ашваганда повишава нивата на невротрансмитера серотонин, което от своя страна може да помогне за облекчаване на симптомите на стрес, тревожност и депресия. Но серотонинът също е фундаментално свързан със здравето на червата. Повече от 95% от доставките на серотонин в тялото, се намират в храносмилателния тракт и е известно, че повишаването на нивата му засилва перисталтиката или способността на тялото да движи храната през червата.

Другата съставка на Digexin- бамята, има по-специфичен за червата ефект. Като храна, тя традиционно се използва за подобряване на храносмилането и за успокояване на раздразнения стомах. В ранните етапи на разработването на продукта се разбира, че бамята и ашвагандата синергично (в синхрон) стимулират перисталтиката.

Стрес и запек- неделими

Статия от октомври 2020 г. в „The Lancet“ анализира епидемиологични проучвания и заключва, че 50% от случаите на функционални стомашно-чревни разстройства са били предшествани от психологически дистрес. Но в останалите 50% от случаите стомашно-чревният дистрес е бил на първо място, а психологическият дистрес е последващ.

 Уникалната формула на Digexin представлява подход към здравето на „цялата личност“, като поддържа множество измерения за здравето и благосъстоянието, чрез връзката черва-мозък.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.