×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Хранителната добавка със сини сливи може да има широк спектър от ефекти върху имунните, възпалителните и оксидативните стресови маркери при жени в постменопауза, според скорошно проучване

Сините сливи могат да намалят провъзпалителната секреция на цитокини и да потиснат по-високите циркулиращи нива на активните моноцити - вид бели кръвни клетки в имунната система. Това има последици за предотвратяването на загубата на костна маса.

“Фармакологичните лекарства за остеопороза са свързани с неблагоприятни ефекти и лош къмплайънс (нередовен прием на лекарствени продукти). Нефармакологичните алтернативи за загуба на костна маса придобиха голяма популярност през последните години”, пише екипът от американски изследователи за Journal Of Nutrition. “Епидемиологичните доказателства подкрепят ролята на приема на плодове и зеленчуци за предотвратяване на загубата на костна маса при жени в постменопауза. Сините сливи са широко изследвани като функционална храна за подобряване на здравето на костите след менопаузата и са богати на биоактивни съединения, включително витамини, минерали и фенолни съединения.”

Противовъзпалителни и антиоксидантни механизми

Доказателства от проучвания върху животни показват, че сините сливи и техните полифенолни съединения подобряват костните резултати, чрез противовъзпалителни и антиоксидантни механизми.

В настоящото проучване изследователите се стремят да укрепят тази линия на изследване, като проследят ефектите от 12-месечно добавяне на сини сливи в две дози ( 50г/д и 100 г/д) в група от 235 жени в постменопауза на възраст между 55 и 75 години.

“ Предположихме, че добавянето на сини сливи може да намали, в зависимост от дозата, възпалителните медиатори и маркерите на оксидативния стрес при жени в постменопауза. Демонстрирахме значително намаляване на процента на циркулиращите моноцити в групата със 100г сини сливи в сравнение с контролната група без сини сливи за 12 месеца.”

Възпаление

“Възпалението е основен фактор, допринасящ за патофизиологията на свързаните с възрастта хронични заболявания, включително сърдечно-съдови заболявания, диабет, рак, ревматоиден артрит и остеопороза.”

“Възпалението” е хронично, нискостепенно възпалително състояние, което е често срещано състояние свързано със стареенето и може да доведе до увреждане на тъканите, чрез предизвикване на оксидативен стрес. Изследователите твърдят, че хипоестрогенизмът(ниското съдържание на естроген в организма) по време на менопауза също увеличава циркулиращите възпалителни медиатори, което в свързано с неблагоприятен кардиометаболитен и остеопоротичен рисков профил при жени в постменопауза.

“Естрогенът инхибира експресията на възпалителните цитокини в костната микросреда, което води до балансирано състояние на костите.”

Те отбелязват, че дефицитът на естроген, в резултат на стареенето на яйчниците по време на менопаузата , нарушава този баланс и по този начин “повишения възпалителен профил може да бъде свързан с ускорена постменопаузална костна загуба и може да представлява потенциална цел за терапия за остеопороза.”

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Силвана Галенова

Магистър - Фармацевт с познания в ботаниката, фармакогнозията, токсикологията, лекарствените взаймодейстия, фитотерапията и шуслеровата терапия.

Интересува се от всички иновации, настъпващи в сферата, които биха били полезни на пациентите.

Привърженик на здравословния начин на живот.

Продуктът беше успешно добавен в любими.