- Мая Долапчиева
- Новини
- 0 коментари
- Тагове: растителни продукти, Natural Products Expo
Редица продукти на растителна основа влязоха в светлината на прожекторите на изложението Natural Products Expo East тази година, което се проведе в периода 20-23 септември във Филаделфия. Освен факта, че са на растителна основа, тези продукти се отличават с изключителното си качество, вкус и използване на прости съставки. За разлика от изложенията от предишни години, където термините веган и растителна алтернатива заемат централно място, тазгодишният клас продукти на растителна основа премина под различен надслов. Вместо шумно да обявяват своя вегански или растителен статус на своите етикети, марките избират да оставят качеството на техните продукти да говори.
Този подход, ориентиран изцяло към продукта, се оказва доста добър. Продуктите имат за цел да предоставят на потребителите задоволително кулинарно изживяване, независимо дали са на растителна основа или не. За разлика от други алтернативи на растителна основа, които разчитат на сложни и преработени съставки, за да имитират животински храни, тези забележителни продукти дават приоритет на прости, разпознаваеми съставки. Целта е да се предложи на потребителите истинска храна, без нужда от жертви по отношение на вкуса или хранителната стойност. Опаковката и брандирането на тези продукти не подчертават силно техния вегански характер. Вместо това растителната основа е само част от историята на храната, като се обръща повече внимание на качества като вкус, устойчивост и ползи за здравето. Марките признават, че не всеки, който се интересува от растителни опции, се идентифицира като веган. Като избягва етикета „веган“ и прави продуктите си по-приобщаващи, една марка може да привлече по-широк кръг от потребители, които все още изследват избора на растителна основа, без да се ангажират с напълно вегански начин на живот.
Граховият протеин и традиционните безмесни продукти отново са в центъра на вниманието и на това изложение, но не само те, разбира се. Изборът от продукти на растителна основа е наистина зашеметяващ- растителни протеини, заместители на говеждо и пилешко, както и на морски дарове и млечни продукти, добре познатите тофу и темпе, алтернативи на млякото (разнообразие от ядкови млека), заместители на яйца дори. Сред най-отличаващите се продукти са млякото от тигрова ядка (орех, чуфа), както и „месните“ топчета от императорските гъби шийтаке. Сирене от чесън и билки, мляко от пекан, слънчогледово мляко и шоколадово мляко от ядки, също привличат вниманието. Предлагат се и други храни, различни от животински и растителни, като гъби и водорасли и производни от тях продукти.
Прочети още
Коментари (0)
Нов коментар